takiej sytuacji ja dziś byłam stojąc przy garach i gotując oraz wydając rodzince obiad. Była kasza jaglana gotowana z natką pietruszki, solą i oliwą. Była surówka z kapusty z kiełkami i kiszonymi burakami. I wreszcie były owe przedmiotowe kotlety o które rodzina toczyła bój. Swoją drogą w obecnej sytuacji do sklepu raz na miesiąc chodzimy i jemy co mamy
Dorota Smakujewykorzystałam gotowany schab, który robię jako wędlinę na kanapki . Do tego grubo krojone ziemniaki i całość duszona w piwie z pikantnymi dodatkami. Do tego zestawu pasuje surówka z kiszonej, białej lub modrej kapusty lub buraczki w dowolnej formie. Składniki: 1/2 kg gotowanego lub pieczonego schabu 1 szklanka piwa 2 cebule pokrojone w piórka 3-4 posiekane ząbki czosnku 5 średnich
Czerwień i błękitgrillową i wlać trochę oleju rzepakowego Na rozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony do momentu, aż kurczak będzie dobrze usmażony Ja podałam z surówką z czerwonej kapusty i ogórkiem kiszonym . Można ugotować ryż, kaszę gryczaną lub usmażyć frytki :) Smacznego
Szczęśliwa kuchniasię rybę. Sos wyłożyć na talerz, ułożyć łososia i posypać go rozgniecionymi pistacjami (najlepiej w moździeży) Całość można również posypać posiekaną natką pietruszki. Wyśmienicie zmakuje s surówką z kwaśnej kapusty - ale z kiszonej, nie zakwaszanej ;) Smacznego
Ukojenie PodniebieniaBardzo dobry i prosty w wykonaniu farsz do krokietów może służyć jako dodatek do obiadu pyszna surówka Składniki - 0,5 kg kiszonej kapusty - 0,5 dużej papryki - 30 dag pieczarki - sól - pieprz - tymianek - 1 cebula - 3 łyżki masła Sposób przygotowania 1. -Kapustę kiszoną wypłukać ugotować i odcedzić na sicie Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na maśle dodać
W królestwie smaków Beatygrillową i wlać trochę oleju rzepakowego Na rozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony do momentu, aż kurczak będzie dobrze usmażony Ja podałam z surówką z czerwonej kapusty i ogórkiem kiszonym . Można ugotować ryż, kaszę gryczaną lub usmażyć frytki :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą Prosta, szybka w wykonaniu, idealnie pasująca do pieczeni i mięs smażonych. Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą Składniki: 500g kapusty kiszonej 1 cebula 1 puszka ciecierzycy konserwowej 400g ½ łyżeczki kminku Pieprz Sól Szczypta tymianku 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy(...)momentu aż się zeszkli Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze około dwucentymetrowe kawałki, dodajemy wraz z kminkiem i tymiankiem do zeszklonej cebuli i razem smażymy około 15 min. Dodajemy do kapusty odcedzoną ciecierzycę, doprawiamy solą i pieprzem wedle własnego uznania i smażymy kolejne 15 min na małym ogniu, aż kapusta nabierze ładnego złotego koloru. Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą Zapraszam również
Księga-SmakuUwielbiam surówki do obiadu, wszelkiego rodzaju, zarówno z kapustą jak i marchewką i buraczkami. Wielbię mizerie, surówki z selera i pora. Każda jest dobra. Dzisiejsza surówka powstała w drodze eksperymentu i okazała się bardzo ciekawą opcją do obiadu. Surówka do obiadu z czerwoną i kiszoną kapustą Składniki: 200 g kapusty kiszonej, 150 g czerwonej kapusty, 1/2 jabłka, 1 płaska
Pełna LodówkaKiszona kapusta jest nie tylko smaczna, ale również niskokaloryczna i bardzo zdrowa. Zawiera mnóstwo witaminy C oraz witaminy z grupy B, witaminę A, E, K i rutynę. Dlatego surówki z niej polecam nie tylko w okresie jesienno-zimowym, chociaż wtedy u mnie obowiązkowo goszczą do obiadu... Nawet często sama ją kiszę - klik , choć te siekanie mnie przeraża. (W tym roku(...)Kapustę kiszoną należy przepłukać pod bieżącą wodą, aby nie była zbyt kwaśna. Następnie należy ją odcisnąć i posiekać na mniejsze kawałki. Paprykę odcedzić i pokroić w paseczki, a ogórka w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać z olejem i doprawić odrobiną cukru oraz pieprzem. (Można też dodać soli, ale kapusta i tak jest wystarczająco słona). Ja dodatkowo surówkę posypałam
Di gotujekapusta uprawiana jest niemal na całym świecie, jednak popularnością chyba nie dorównuje kapuście białej. Wykorzystywana do surówek może być również gotowana, duszona i kiszona. Oczywiście najwięcej walorów zdrowotnych zachowuje podana w formie surówki. Surówka z czerwonej kapusty. Składniki: - mała główka czerwonej kapusty - 1 cebula - 1 jabłko - 2-3 ząbki czosnku - sok z ½ cytryny - różowa sól himalajska - olej z awokado - nektar
mojewypiekiinietylkokapusty kiszonej i wędzonego boczku oraz duszone w aromatycznym sosie. Podane z ziemniaczkami i ulubioną surówką to świetny pomysł na niecodzienny obiad. U mnie jako dodatek surówka z cukinią PRZEPIS TUTAJ . Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 20dkg kapusty kiszonej z marchewką 10dkg boczku wędzonego 1 cebula kilka suszonych grzybków 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego(...)obtoczenia roladek olej do smażenia *** Przygotowujemy farsz. Boczek wędzony kroimy w kosteczkę i podsmażamy przez chwilę na patelni. Do boczku dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz kapustę kiszoną i wszystko smażymy przez kilka minut. Na koniec całość przyprawiamy majerankiem oraz pieprzem mielonym *** *** Filety przecinamy wzdłuż na połówki, cienko rozbijamy i oprószamy z dwóch stron solą oraz pieprzem
Blog z ApetytemSKŁADNIKI: 15 dag kapusty kiszonej 1 jabłko 1 marchewka 1/2 pora sól i pieprz szczypiorek ok 3-4 łyżki PRZYGOTOWANIE: Kapustę kroję drobno. Marchewkę obieram
Gotowanie PatkiSkładniki: 350 g kapusty kiszonej 1 mała marchewka 1/2 cebuli 1/2 łyżeczki kminku pieprz 2-3 łyżki oleju z pestek dyni Kapustę odcisnąć i pokroić na
kulinarnyswiatdomiPost Słodko-pikantna surówka z kapusty pekińskiej pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje