Surówka włoska Soczysta, aromatyczna, zdrowa i bardzo smaczna surówka. Świetny dodatek do obiadu. Pasuje zarówno do mięs, ryb, ziemniaków i klusek. Polecam! Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 jabłko garść świeżej bazylii 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie 2 łyżki oliwy z pomidorów 1 płaska łyżka miodu pieprz czarny mielony *** Kapustę drobno kroimy i przekładamy(...)paseczki *** *** Bazylię drobno siekamy i dodajemy razem z pozostałymi składnikami do miski z kapustą *** *** Dodajemy oliwę wymieszaną z miodem, przyprawiamy do smaku mielonym pieprzem i dokładnie mieszamy *** *** Przed podaniem surówkę przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ
Blog z ApetytemPRZEPIS TUTAJ *** *** KLUSKI ŚLĄSKIE PRZEPIS TUTAJ *** *** PIECZONE ZIEMNIAKI PRZEPIS TUTAJ *** PRZEPIS TUTAJ PRZEPIS TUTAJ *** SURÓWKA JAK Z CHIŃSKIEJ RESTAURACJI PRZEPIS TUTAJ *** *** PYSZNA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS TUTAJ *** *** SURÓWKA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ *** *** SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I PAPRYKI PRZEPIS TUTAJ *** *** WIOSENNA SURÓWKA A’LA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ *** POLECAM RÓWNIEŻ: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ
Blog z ApetytemKiszona kapusta zasmażana to świetny dodatek do obiadu, zwłaszcza do różnego rodzaju mięs duszonych lub smażonych. Idealnie sprawdza się także w towarzystwie kopytek, czy też klusek
Kulinarne PrzebojeKiszona kapusta zasmażana to świetny dodatek do obiadu, zwłaszcza do różnego rodzaju mięs duszonych lub smażonych. Idealnie sprawdza się także w towarzystwie kopytek, czy też klusek
Kulinarne PrzebojeSurówka z kiszonej kapusty jest zawsze dobrą opcją do obiadu. Tym razem proponujemy ją w wersji z selerem naciowym, nadaje on delikatnej nuty chrupkości ;) Polecamy Ilość porcji: 3-4 Składniki: 300g kiszonej kapusty 1 cebula 1 małe jabłko 1 mała marchewka ½ łodygi selera naciowego Łyżeczka oleju lnianego Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Kosztujemy kapustę kiszoną, jeśli jest gorzka
Kolizje Smakówkiszone warzywa pomagają w przyswajaniu wapnia, co istotne jest szczególnie dla kobiet, u których istnieje większe ryzyko zachorowania na osteoporozę (zrzeszotnienie kości). Dlatego u mnie dziś klasyczna surówka z kiszonej kapusty, którą charakteryzuje się kuchnia polska. Surówka świetnie pasuje do gorących dań z ryby, więc przy okazji Wielkiego Piątku i Wielkiej Soboty, gdy katolicy powstrzymują się od jedzenia mięsa, wydaje(...)się być idealnym dodatkiem obiadowym. Składniki (na 2 porcje): ok. 250 g kapusty kiszonej mała marchew lub pół dużej mała cebula lub dwie szalotki jabłko 2-3 łyżki oliwy pieprz Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, jeśli jest zszatkowana na długie paski. Nie płukać! Marchew i cebulę (lub szalotki) obrać. Jabłko dobrze umyć, bo nie będziemy go obierać ze skórki (szkoda
Weekendy w domu i ogrodzieIdealna do obiadów, tradycyjna polska surówka z kiszonej kapusty. Idealnie pasuje do ryb ale też do dań mięsnych. Smakuje wszystkim, bez wyjątku. Surówka składa się tylko z kapusty kiszonej, marchwi, cebuli i jabłka, do tego przyprawy i odrobina oleju. Spróbujcie sami :) Składniki: * 400g kiszonej kapusty * dwie średnie marchewki * jedno małe słodkie jabłko * jedna mała cebula * 2 łyżki oleju
Klasyka Gotowaniajest to rzecz NIEZBĘDNA do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przymierzam się do napisania artykułu na temat błonnika pokarmowego, także wyczekujcie niedługo krótkiej powieści na mojej stronie. Wracając do przepisu, surówka z kapusty kiszonej jest jedną z moich ulubionych. Choć nie jem jej tak często, jakbym chciała, ze względu na to, że kupuje tylko ją na targu. A nie jestem w stanie(...)jeden dzień w tygodniu, chociaż jestem w stanie odwiedzić targ i taką surówkę sobie potem zaserwuję do obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepisy na inne surówki SŁODKA SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA oraz KOLOROWA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Składniki: ▪ 0.5 kg kapusty kiszonej ▪ 1 średnia marchewka ▪ 3 łyżki oleju lnianego/oliwy ▪ pieprz Przygotowanie: 1. Kapustę
zdrowo i aktywniejest to rzecz NIEZBĘDNA do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przymierzam się do napisania artykułu na temat błonnika pokarmowego, także wyczekujcie niedługo krótkiej powieści na mojej stronie. Wracając do przepisu, surówka z kapusty kiszonej jest jedną z moich ulubionych. Choć nie jem jej tak często, jakbym chciała, ze względu na to, że kupuje tylko ją na targu. A nie jestem w stanie(...)tygodniu, chociaż jestem w stanie odwiedzić targ i taką surówkę sobie potem zaserwuję do obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepisy na inne surówki SŁODKA SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA oraz KOLOROWA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Składniki: ▸0.5 kg kapusty kiszonej ▸1 średnia marchewka ▸3 łyżki oleju lnianego/oliwy ▸pieprz Przygotowanie: 1. Kapustę kiszoną drobno siekamy
Zdrowie i pysznie na talerzuNajszybsza surówka z kiszonej kapusty, bogata w witaminy, a więc w sam raz do zimowych obiadów, najlepiej do wieprzowiny. Składniki: • 500 g kiszonej kapusty • 1 marchwka • 2 jabłka • 1 mała cebulka • sól, pieprz do smaku • 1 łyżeczka cukru • 5 łyżek oliwy Wykonanie: • Kapustę mocno odcisnąć z soku i pokroić. • Marchewkę obrać
To co kochamobiad? Co powiesz na devolay z knedlami i surówką z kapusty? Przepis na: Devolay Knedle z pieczarkami Surówkę z kapusty Polecam także: Surówka z czerwonej kapusty w majonezie Surówka z kiszonej kapusty Kapusta czerwona do obiadu Kapusta czerwona na piwie
Tradycyjna KuchniaNowy Rok rozpoczynamy przepisem na surówkę. Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych to przepis łatwy, szybki i bardzo smaczny. Idealny dodatek praktycznie do wszystkich mięs, czy ryb. Kapusta pekińska to bardzo wdzięczny produkt do stworzenia surówek. Świetnie łączy się praktycznie ze wszystkimi warzywami i to zarówno tymi świeżymi, jak i przetworzonymi. Z drugiej połowy kapusty możecie przygotować(...)Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych Składniki: 1/2 dużej kapusty pekińskiej 1/2 puszki kukurydzy 2-3 ogórki kiszone 1/2 pęczku koperku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pieprz sól Najpierw drobno szatkujemy kapustę i wrzucamy do miski. Następnie odsączamy kukurydzę i dorzucamy do kapusty. Później kroimy ogórki kiszone w kostkę i dodajemy do warzyw. Surówkę doprawiamy
PatiGotujenajlepszych. Ta surówka, którą dzisiaj proponuję ma bardzo podobne składniki, ale doprawiana jest zupełnie inaczej, kapusta nie jest też siekana tak drobno. Do ryb natomiast niezastąpiona jest surówka z kiszonej kapusty, na którą przepis znajdziecie tutaj. Surówka z kapusty, pora i koperku, ma dodatek tartej marchewki, oraz jogurtu wymieszanego z majonezem, surówka jest bardzo smaczna jako dodatek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięswoim i Czytelników, którzy tutaj zaglądają :) Serdecznie pozdrawiam i zapraszam za rok! Sałatki i surówki Sałatka z grzybów autorka: Karolaa z bloga I love cooking Surówka z marchewki, pora , ogórka i kapusty kiszonej autorka: Bożena z bloga Moje domowe kucharzenie Sałatka(...)jarmużem i burakami z sosem chrzanowym autorka: mops w kuchni z bloga Mops w kuchni Surówka z kiszonej kapusty i warzyw autorka: Patrycja (mikimama) z bloga Czerwień i błękit Sałatka z brukselką
Weekendy w domu i ogrodzie