I jest! Jeden z moich ulubionych sposób przyrządzenia kurczaka – inspirowany oczywiście kuchnią tajską. Mięso w bardzo chrupiącej panierce jest idealne na każdą okazję! Świetne na
Ostra na Słodkoryżowy Kaszkę zalać wrzątkiem ok 1 cm nad poziom kaszy, przykryć talerzykiem i odstawić. Mięso przysmażyć z drobno posikaną cebulą i startą na tarce marchewką. Doprawić do smaku przyprawą chińską, pieprzem, cynamonem i smażyć ok 15 min mieszając, na koniec dodać pokrojoną w drobną kostkę kapustę pekińską, przemieszać kilka razy i zakończyć smażenie. Mięso przełożyć do miski i dodać kaszkę(...)Doprawić sosem sojowym, dodać jajka i wymieszać. Papier ryżowy moczyć w wodzie i na każdy nakładać łyżkę nadzienia, zawijać tradycyjne sajgonki. Smażyć na złoty kolor przed podaniem. Podawać z surówką i sosem sojowym lub słodko kwaśnym
Gotowanie jest łatweSałatka krabowa z kukurydzą i porem – tym razem w wersji prostej, szybkiej i z niewielką ilością składników. Z podanych niżej proporcji wychodzi jedna duża porcja
Kulinarne Przebojehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis pochodzi z moich starych zapisków. Sałatka była hitem imprez 5-10 lat temu. Teraz przygotowałam ją ze
Di gotujeJeśli jesteście aktualnie na diecie, albo chcecie zmienić swój sposób odżywiania to polecam na początek naszą propozycję. Sałatka z pomidorami i mozzarellą to bardzo prosta propozycja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis pochodzi z moich starych zapisków. Sałatka była hitem imprez 5-10 lat temu. Teraz przygotowałam ją ze względu na sentyment i ten... smak. Nadal jest
Di gotuje(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatki na Sylwestra – to obowiązkowy element menu w tym dniu. Na imprezowym stole nie może zabraknąć sałatki Gyros , czy też innych sałatek
Kulinarne Przebojefasolnika chińskiego 500 g wieprzowiny z łopatki 1 papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku szczypta oregano szczypta bazylii 1 łyżeczka pieprzu staropolskiego szczypta chili w płatkach Fasolnik umyć, oczyścić i ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Mięso pokroić w kostkę, przysmażyć z cebulą i czosnkiem, podlać wodą, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić ok 40 min z przyprawami(...)razie potrzeby dolać odrobinę wody. Gotowy gulasz układać w gniazdku z długich fasolek , podawać z surówką i ziemniakami z wody
Gotowanie jest łatweZawsze miałem wrażenie, że sałatka musi być wytrawna. To jest jednak błędne podejście, bo słodkie rodzynki i słodki ananas doskonale będą się komponowały z filetem z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jakoś zapomniałam podzielić się przepisem, na który jak się okazało kilka osób czeka. Zacznę od tego, że nie lubię kwaśnego smaku, no nie cierpię po prostu, o ile surówkę z kiszonej kapusty lubię i ogórki kiszone same w sobie też, to kapuśniak i ogórkowa, która jest w następna w kolejce do zrobienia, są ostatnimi potrawami jakie bym chciała zjeść(...)weganizmu , bo to ja gotuję!, to muszę im ustępować i gotować ich ulubione dania (w mojej wersji wege rzecz jasna). Mój kapuśniak przystosowałam do swoich kubków smakowych poprzez dodanie chińskiej kapusty pakchoi z mojego ogródka, która jak w poprzednim przepisie pisywałam w smaku przypomina kapustę pekińską, tyle że jest bardziej soczysta, więc jeżeli nie możecie dostać pakchoi to śmiało zastąpcie
greenscarfpociętego papieru do pieczenia. W dużym garnku zagotowujemy wodę. Na górę umieszczamy gazę i związujemy ją dookoła garnka lub drobną metalową siateczkę do gotowania na parze. Oczywiście najlepiej użyć chińskich bambusowych koszyczków do gotowania na parze, ale gdy ich nie mamy, to trzeba sobie jakoś poradzić. Gdy woda się zagotuje, gasimy ogień i układamy na gazie lub siateczce część bułeczek(...)metalową miską i zwiększamy ogień na maksa. Bułeczki powinny parować przez około 5 minut pod przykryciem. Następnie ściągamy je z ognia i jeszcze ciepłe podajemy. Coleslaw z czerwonej kapusty Surówkę przygotowujemy pod koniec czasu pieczenia mięsa. Kapustę szatkujemy i zasypujemy łyżeczką soli. Dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie można ją delikatnie opłukać, jeżeli będzie
Food SquareBardzo smaczna sałatka, świetnie pasuje na rodzinne przyjęcia, wszelkiego rodzaju imprezy, czy spotkania przy grillu. Przygotowuje się ją dość szybko, tylko trzeba to zrobić odpowiednio wcześniej
Kuchnia z widokiem na ogródDanie popularne w chińskich restauracjach. Kurczak w sosie karmelowym, zwany również kurczakiem po wietnamsku zawsze bardzo Nam smakował. Dlatego postanowiłam odtworzyć to danie w domu i udało mi się w 100%. Aromatyczne mięso pokryte gęstym, słodkim sosem, smak wyostrzony cebulą i chili. Tajemnicą przepisu jest karmel, w którym smażymy kawałki mięsa. Przepis nie jest skomplikowany, jednak ważne jest, by użyć(...)sklepach można już znaleźć takie mięso pozbawione skór i kości, znajdziecie je pod nazwą filet z udźców kurczaka w większości dużych sklepów. Kurczaka podajemy oczywiście z ryżem i surówką. Polecam! Kurczak w sosie karmelowym Składniki na 4 porcje: 600g filetów z udźca kurczaka (bez skóry i kości) 2 cebule 4 łyżki cukru 2 łyżki oliwy przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka słodkiej
Smak mojej kuchni180C i piec 20 minut. W międzyczasie na 1 łyżce oleju podsmażyć imbir, czosnek i cebulę na złoty kolor. Dodać mięso i dokładnie przesmażyć. Przyprawić wg smaku. Dodać mieszankę chińską i smażyć do miękkości warzyw. Z sosu sojowego, octu ryżowego, cukru i ketchupu przygotować sos. Połowę wlać do mięsa a połowę zostawić. Mięso dokładnie wymieszać. Z piekarnika wyjąć nasze ciasto(...)Przesmażyć. Doprawić wg smaku. W wodzie rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do sosu. Gotować do zagęszczenia. Roladę, po upieczeniu kroić na plastry i podawać z przygotowanym sosem i ulubioną surówką. Smacznego! *pomysł na potrawę znalazłam
CookYourself180C i piec 20 minut. W międzyczasie na 1 łyżce oleju podsmażyć imbir, czosnek i cebulę na złoty kolor. Dodać mięso i dokładnie przesmażyć. Przyprawić wg smaku. Dodać mieszankę chińską i smażyć do miękkości warzyw. Z sosu sojowego, octu ryżowego, cukru i ketchupu przygotować sos. Połowę wlać do mięsa a połowę zostawić. Mięso dokładnie wymieszać. Z piekarnika wyjąć nasze ciasto(...)Przesmażyć. Doprawić wg smaku. W wodzie rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do sosu. Gotować do zagęszczenia. Roladę, po upieczeniu kroić na plastry i podawać z przygotowanym sosem i ulubioną surówką. Smacznego! *pomysł na potrawę znalazłam
CookYourself