Polędwiczka marynowana w majeranku 224Dzisiaj propozycja dla tych, którzy lubią majeranek. Gra on tu pierwsze skrzypce. Mam duży słoik zasuszonego latem majeranku, który dodaję to tu, to tam. A
Posadzone i zjedzone
Ogórki nadziewane quinoą z sosem chimichurri 182Sos chimichurri to nie tylko świetny dodatek do steków, super sprawdza się do różnego rodzaju placuszków i przystawek, a jak mi go za dużo zostaje to
Quinoa Raz!
Grzyby w śmietanie 165grzyby leśne w śmietanie Grzyby leśne w śmietanie Sezon grzybiarski ma się ku końcowi, w tym roku zbiory były podobno całkiem udane, najwyższy zatem czas, by
Aromatyczne Podróże
JARMUŻ 227Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Ciastka - domowe słodkości
Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli 306Po wizytach w ulubionym bistro z bajglami sama zapragnęłam przygotować je w domu. Kilka prostych dodatków, niezastąpiony przepis Pani Doroty z Moje wypieki i powstało prawdziwe
Cooking Monster
Pomidorki koktajlowe z ziołami do słoików na zimę 190Pomidory, czyli jabłka miłości. Tak nazywali je Francuzi, którzy do XIX wieku traktowali je jako afrodyzjak. Ale niestety chwilę później pojawili się naukowcy, którzy dowiedli, że
Marder&Marder Manufacture
Domowa tortilla z wołowiną 221Domowa tortlilla z wołowiną to wspaniałe jedzonko dla całej rodzinki. Domowe tacos lubią pewnie wszyscy bez wyjątku. Świeżo upieczona domowa tortilla obłożona wołowiną to danie dla
codojedzenia
Sałatka tabbouleh z quinoą 217Cóż może być lepszym dodatkiem do grillowanych dań, jeśli nie orzeźwiająca sałatka? Ta jest inspirowana kuchnią libańską, a konkretnie sałatką tabbouleh, którą tradycyjnie przygotowuje się z
Quinoa Raz!
Pieczarki faszerowane cukinią, kaszą, serem i .... (wegetariańskie pieczarki) 211Pieczarki faszerowane mięsem chyba już każdy zna, a może macie ochotę zaskoczyć domowników i przygotować pieczarki w wersji wegetariańskiej? Takie pieczarki możemy potraktować jako danie obiadowe
IMPRESJA SMAKU
BANANOWY KONKURS :) 158Mamy już lipiec! A razem z nim czas na pyszny konkurs! 20 maja obchodziliśmy pierwsze urodziny bloga , zaś miesiąc później, 20 czerwca, świętowaliśmy 10 000 polubień
Bananowe Pole
Powrót do źródeł w kuchni 294Wśród naszych rodaków coraz częściej można spotkać osoby stroniące od polskich dań. Młodzi eksperymentują w kuchni z nowościami, które nie mają nic wspólnego z polskim żurkiem
Kuchcik gotuje
Jak grillować mięso? 207Lato to wspaniała pora na urządzenie grilla. Nie tylko możemy przygotować w ten sposób wspaniałe potrawy, ale również spotkać się na świeżym powietrzu z rodziną i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SAŁATKA Z PIECZONYCH BURACZKÓW I KOLOROWYCH POMIDORÓW 181Niesamowicie kolorowa, pyszna i prosta w sałatka, najlepsza do przygotowania w sezonie wiosenno-letnim, kiedy warzywa są najbardziej aromatyczne i zdrowe. Jej bazę stanowią kolorowe
cool and minty
W poszukiwaniu trendów w jedzeniu – trendy food 184Trendy food Nikogo nie dziwią trendy w modzie czy w muzyce. Produkty żywieniowe na półkach też podlegają swoim modom. Czasem to mody słuszne, czasem mniej. Jesteśmy
Poezja smaku
Boscaiola bar diVino – nowe miejsce na Powiślu 182Warszawskie Powiśle już dawno stało się kulinarnym zagłębiem. Restauracje, bary i różnego rodzaju przybytki z dobrym jedzeniem i piciem stały się znakiem rozpoznawczym okolicy. Jedne
królestwo garów