zbyt długo, aby nie był zbyt suchy i twardy. Przy grillowaniu steków wystarczą zaledwie 2-3 minuty z każdej strony, powinny być delikatnie różowe w środku. Składniki: stek z tuńczyka oliwa sok z cytryny rozmaryn suszony sól, pieprz Rybę należy wyjąć z lodówki około 30 minut wcześniej, aby doszła do temperatury pokojowej. Wymieszać 3 łyżki oliwy z łyżką soku(...)cytryny, łyżeczką suszonego rozmarynu, solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną marynatą zalać tuńczyka i odstawić na 15 minut, aby się zamarynował. Mocno rozgrzać patelnię grillową i smażyć na niej steki po 2-3 minuty z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami
wyzwania kuchennejagodzianka" Tuńczyk zawiera kwasy omega-3 . Kwasy omega-3 wykazują działanie przeciwzapalne, dzięki czemu są wykorzystywane w leczeniu i profilaktyce wielu różnych … Przeczytaj cały artykuł Post Stek z tuńczyka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerjako przekąskę. Siano paliłam, w uzyskanym popiele obtaczałam kawałki tuńczyka i smażyłam. Tym razem tuńczyka ułożyłam w sianie i dopiero spaliłam siano, dzięki temu ryba się podwędziła. stek z tuńczyka, pieprz grubo mielony, oliwa, skórka otarta z 1/3 cytryny, siano (kupuję siano ekologiczne dla zwierząt domowych), płatki soli, cząstka cytryny, 1 łyżka masła Steka oprószyć pieprzem i skórką cytrynową(...)usuwając popiołu. Na dnie rozgrzanej patelni położyć papier do pieczenia, wlać 2 – 3 łyżki oliwy. Ułożyć steka, smażyć dwie minuty, odwrócić na drugą stronę, smażyć 2 minuty. Odwrócić jeszcze raz rybę, włożyć masło. Powstałym sosem polać rybę z wierzchu. Przełożyć tuńczyka na talerz. Oprószyć płatkami soli morskiej i skropić sokiem z cytryny. zastawa
królestwo garówidealnie komponuje się z delikatnym mięsem tuńczyka. Smak podbija olej pistacjowy z miodem…a na dokładkę posiekane pistacje i nadający ostrości marynowany pieprz zielony. Składniki 400-500 g steku z tuńczyka 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki cukru palmowego 100 g kaszy bulgur 1/2 łyżki masła dwie garści roszponki 1 łyżka marynowanego pieprzu zielonego 50 ml oleju z pistacji
R'n'G Kitchenbardzo intensywny, jednak mimo tego nie był w stanie przyćmić smaku ryby, stworzył z nią po prostu jedność, idealny smak, którego nie da się zapomnieć. Polecam! :) Składniki: 2 steki z tuńczyka grubości 2cm 1/4 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki wody oliwa z oliwek rozmaryn, imbir mielony, pieprz 3 łyżeczki miodu 3 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki wódki(opcjonalnie) Przygotowujemy(...)imbir i gotujemy na małym ogniu kilkanaście minut, aż trochę zgęstnieje Świeżo zmielonym pieprzem doprawiamy steki. Następnie rozgrzewamy patelnie grillową, na średnio-dużym ogniu grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy i polewamy niewielką ilością sosu (tak aby powstała glazura). Tak przygotowanego tuńczyka podałam z ryżem i pieczonymi warzywami. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkabardzo intensywny, jednak mimo tego nie był w stanie przyćmić smaku ryby, stworzył z nią po prostu jedność, idealny smak, którego nie da się zapomnieć. Polecam! :) Składniki: 2 steki z tuńczyka grubości 2cm 1/4 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki wody oliwa z oliwek rozmaryn świeży (ostrożnie z ilością, dosłownie kilka igiełek) pieprz świeżo mielony 3 łyżeczki miodu(...)podgrzewamy. Gotujemy na małym ogniu kilkanaście minut, aż trochę zgęstnieje Świeżo zmielonym pieprzem doprawiamy steki. Następnie rozgrzewamy patelnie grillową, na średnio-dużym ogniu grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy i polewamy niewielką ilością sosu (tak aby powstała glazura). Tak przygotowanego tuńczyka podałam z ryżem jaśminowym i świeżym szpinakiem- po prostu niebo! :)) SMACZNEGO
Czerwona PorzeczkaSkładniki (4 porcje): 4 steki z tuńczyka, świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny, 4 łyżki oliwy, 4 łyżeczki suszonego koperku, szczypta soli, świeżo mielony pieprz, Przygotowanie: Rybę natrzeć oliwą,cytryną i przyprawami. Zawinąć ją w folie aluminiową – każdą osobno. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni ok. 20-30 minut. Upieczonego tuńczyka podawać na podkładzie z pesto
rozgotowanakażdej strony, nie dodając już żadnego tłuszczu. Rybę podawać z sałatką, całe danie lekko skropić sokiem z cytryny i raz jeszcze całość oprószyć pieprzem. To jest pyszne! Artykuł Stek z tuńczyka i sałatka z rukolą, kaszą kuskus, awokado, orzechami i sokiem z granatu pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniarybą, ten obiad Cię powali na łopatki. Ryby jeść trzeba! I koniecznie spróbuj, za nim powiesz, że nie lubisz. Porcja dla 2 osób Składniki: 2 steki z tuńczyka (grubość ok 2 cm, waga jednego ok 180g) oliwa sól i pieprz Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: steki z obu stron dopraw solą i pieprzem oraz starannie
Niezły MłynekLekka sałatka z grillowanym stekiem z tuńczyka, to idealna kompozycja zarówno na czas postu jak i dla dbających o ilość spożywanych kalorii. Okraszona orzeźwiającym cytrynowo-musztardowym dressingiem na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki : 250g steka z tuńczyka 1 pomidor 5 pomidorów suszonych z zalewy 2 jajka na twardo dwie duże garści roszponki 1 czerwona cebula 10 zielonych
zobacz ich smakktóry kocha jeść . I miłość do jedzenia , skłoniła mnie do tworzenia ;-) Bez marynowania to danie zajmuje nam całe 15 minut ;-) ViolaPassion Składniki: 4- 6 osób 200 g tuńczyka świeżego (steki) sok z połowy limonki 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oliwy truflowej albo oliwy z oliwek kilka grzybów shiro-shimeji 1 ząbek czosnku 1 łyżka
Viola cooks with passionwykałaczki jajkami przepiórczymi. Smacznego #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen To też może Cię zainteresować: Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym Jajka zięcia Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakteraz nabyliśmy ponad 0,6 dag tuńczyka w 2 kawałkach nieco większych niż 2 cm (tu pierwsza rzecz z którą przesadziliśmy bo jak doczytałam powinny mieć max do 2 cm najlepiej 1,5 cm) więc stwierdziłam że jak dla nas niejadków pierwsze podejście zrobimy z jednym kawałkiem. Po długiej batalii uległam żeby stek był medium(...)wyszedł medium rare na moje oko ale nie żałuję. I chyba jedyne mięso które mi smakuje o takim stopniu wysmażenia. Z racji tego że po raz pierwszy robiliśmy stek z tuńczyka i wogóle jedliśmy tuńczyka takiego nie z puszki to bałam się dodawać jakiś ostrych dodatków więc postawiłam na delikatną salsę z pomidorów i czarnych oliwek z dodatkiem mojego pesto
Piekielna Kuchnia Patikażdorazowo do gotowanych warzyw (ziemniaków, kalafiora, brokuła, marchewki itp.) jak i do większości sałatek. Dlatego też, dzisiaj zachęcam Was do przygotowania sałatki z mieszanką sałat, awokado, stekiem z tuńczyka oraz jajkiem w koszulce 😍 Aby sałatce dodać lekkiego charakteru to polałam ją olejem z dodatkiem chilli, a samo jajko posypałam suszonym, zmielonym chilli. Zachęcam do przygotowania! Składniki na 2 porcje
Ugotowaćogóle to nie smakuje! Biorę się wtedy w garść, bo uwielbiam gotować i tworzyć coś z niczego. Już mam! Dziś będzie risotto buraczkowe z dodatkiem pesto i stekiem z tuńczyka. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Czytaj więcej
Ana Mari's world