stek z tuńczyka - 133 przepisów (strona:5/9)

Stek tuńczyka z kaszą i olejem pistacjowym 152

idealnie komponuje się z delikatnym mięsem tuńczyka. Smak podbija olej pistacjowy z miodem…a na dokładkę posiekane pistacje i nadający ostrości marynowany pieprz zielony. Składniki 400-500 g steku z tuńczyka 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki cukru palmowego 100 g kaszy bulgur 1/2 łyżki masła dwie garści roszponki 1 łyżka marynowanego pieprzu zielonego 50 ml oleju z pistacji

R'n'G Kitchen
Tuńczyk w sosie teriyaki 164

bardzo intensywny, jednak mimo tego nie był w stanie przyćmić smaku ryby, stworzył z nią po prostu jedność, idealny smak, którego nie da się zapomnieć. Polecam! :) Składniki: 2 steki z tuńczyka grubości 2cm 1/4 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki wody oliwa z oliwek rozmaryn, imbir mielony, pieprz 3 łyżeczki miodu  3 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki wódki(opcjonalnie) Przygotowujemy(...)imbir i gotujemy na małym ogniu kilkanaście minut, aż trochę zgęstnieje Świeżo zmielonym pieprzem doprawiamy steki. Następnie rozgrzewamy patelnie grillową, na średnio-dużym ogniu grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy i polewamy niewielką ilością sosu (tak aby powstała glazura). Tak przygotowanego tuńczyka podałam z ryżem i pieczonymi warzywami. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Tuńczyk w sosie teriyaki 239

bardzo intensywny, jednak mimo tego nie był w stanie przyćmić smaku ryby, stworzył z nią po prostu jedność, idealny smak, którego nie da się zapomnieć. Polecam! :) Składniki: 2 steki z tuńczyka grubości 2cm 1/4 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki wody oliwa z oliwek rozmaryn świeży (ostrożnie z ilością, dosłownie kilka igiełek)  pieprz świeżo mielony 3 łyżeczki miodu(...)podgrzewamy. Gotujemy na małym ogniu kilkanaście minut, aż trochę zgęstnieje Świeżo zmielonym pieprzem doprawiamy steki. Następnie rozgrzewamy patelnie grillową, na średnio-dużym ogniu grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy i polewamy niewielką ilością sosu (tak aby powstała glazura). Tak przygotowanego tuńczyka podałam z ryżem jaśminowym i świeżym szpinakiem- po prostu niebo! :)) SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Stek z tuńczyka z pesto z rukoli. 260

Składniki (4 porcje): 4 steki z tuńczyka, świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny, 4 łyżki oliwy, 4 łyżeczki suszonego koperku, szczypta soli, świeżo mielony pieprz,   Przygotowanie: Rybę natrzeć oliwą,cytryną i przyprawami. Zawinąć ją w folie aluminiową – każdą osobno. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni ok. 20-30 minut. Upieczonego tuńczyka podawać na podkładzie z pesto

rozgotowana
Stek z tuńczyka i sałatka z rukolą, kaszą kuskus, awokado, orzechami i sokiem z granatu 143

każdej strony, nie dodając już żadnego tłuszczu. Rybę podawać z sałatką, całe danie lekko skropić sokiem z cytryny i raz jeszcze całość oprószyć pieprzem. To jest pyszne! Artykuł Stek z tuńczyka i sałatka z rukolą, kaszą kuskus, awokado, orzechami i sokiem z granatu pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Steki z tuńczyka 178

rybą, ten obiad Cię powali na łopatki. Ryby jeść trzeba! I koniecznie spróbuj, za nim powiesz, że nie lubisz.  Porcja dla 2 osób Składniki:  2 steki z tuńczyka (grubość ok 2 cm, waga jednego ok 180g) oliwa sól i pieprz Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie:  steki z obu stron dopraw solą i pieprzem oraz starannie

Niezły Młynek
orzeźwiająca sałatka z grillowanym stekiem z tuńczyka 323

Lekka sałatka z grillowanym stekiem z tuńczyka, to idealna kompozycja zarówno na czas postu jak i dla dbających o ilość spożywanych kalorii. Okraszona orzeźwiającym cytrynowo-musztardowym dressingiem na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki : 250g steka z tuńczyka 1 pomidor 5 pomidorów suszonych z zalewy 2 jajka na twardo dwie duże garści roszponki 1 czerwona cebula 10 zielonych

zobacz ich smak
Carpaccio z Tuńczykiem, grzybami shiro-shimeji i nutką oliwy truflowej 220

który kocha jeść . I miłość do jedzenia , skłoniła mnie do tworzenia ;-) Bez marynowania to danie zajmuje nam całe 15 minut ;-) ViolaPassion Składniki: 4- 6 osób  200 g tuńczyka świeżego (steki) sok z połowy limonki 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki  oliwy truflowej albo oliwy z oliwek kilka grzybów shiro-shimeji 1 ząbek czosnku 1 łyżka

Viola cooks with passion
Mini sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym w serowej skorupce 190

wykałaczki jajkami przepiórczymi. Smacznego #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen To też może Cię zainteresować: Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym Jajka zięcia Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Stek z tuńczyka na grillowanych warzywach z salsą pomidorową 190

teraz nabyliśmy ponad 0,6 dag tuńczyka w 2 kawałkach nieco większych niż 2 cm (tu pierwsza rzecz z którą przesadziliśmy bo jak doczytałam powinny mieć max do 2 cm najlepiej 1,5 cm) więc stwierdziłam że jak dla nas niejadków pierwsze podejście zrobimy z jednym kawałkiem. Po długiej batalii uległam żeby stek był medium(...)wyszedł medium rare na moje oko ale nie żałuję. I chyba jedyne mięso które mi smakuje o takim stopniu wysmażenia. Z racji tego że po raz pierwszy robiliśmy stek z tuńczyka i wogóle jedliśmy tuńczyka takiego nie z puszki to bałam się dodawać jakiś ostrych dodatków więc postawiłam na delikatną salsę z pomidorów i czarnych oliwek z dodatkiem mojego pesto

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i jajkiem w koszulce 202

każdorazowo do gotowanych warzyw (ziemniaków, kalafiora, brokuła, marchewki itp.) jak i do większości sałatek. Dlatego też, dzisiaj zachęcam Was do przygotowania sałatki z mieszanką sałat, awokado, stekiem z tuńczyka oraz jajkiem w koszulce 😍 Aby sałatce dodać lekkiego charakteru to polałam ją olejem z dodatkiem chilli, a samo jajko posypałam suszonym, zmielonym chilli. Zachęcam do przygotowania! Składniki na 2 porcje

Ugotować
Buraczkowe risotto z dodatkiem pesto i stekiem z tuńczyka 237

ogóle to nie smakuje! Biorę się wtedy w garść, bo uwielbiam gotować i tworzyć coś z niczego. Już mam! Dziś będzie risotto buraczkowe z dodatkiem pesto i stekiem z tuńczyka. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Buraczkowe risotto z dodatkiem pesto i stekiem z tuńczyka 247

ogóle to nie smakuje! Biorę się wtedy w garść, bo uwielbiam gotować i tworzyć coś z niczego. Już mam! Dziś będzie risotto buraczkowe z dodatkiem pesto i stekiem z tuńczyka. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Warsztaty z North Fish i Folwark 168

owocowych, które również są serwowane w restauracjach, przystąpiliśmy do działania. Pod okiem Łukasza i jego kolegów przyrządziliśmy dwa dania: przystawkę - krewetki słodko kwaśne i danie główne - grillowanego steka z tuńczyka. Muszę przyznać, że najbardziej zaskoczyły mnie, oczywiście bardzo pozytywnie, krewetki przyrządzone według przepisu Łukasza. Mianowicie do pikantnej marynaty dodaliśmy cynamon i odrobinę cukru. Szczerze powiedziawszy nie miałabym odwagi na takie(...)wyjściowych podpytywaliśmy Łukasza o różne ciekawostki kulinarne związane z rybami i owocami morza.   Krewetki słodko-kwaśnie podane z  aromatyczną sałatką ze świeżych warzyw. Grillowany stek z tuńczyka z zielonymi szparagami z ziołowym masłem. Dziękuję obu firmom za  zaproszenie na warsztaty. Ogromny plus za ich organizację i za to, że uczestniczyło w nich niewiele osób

Kulinarne przygody Gatity
Filet z tuńczyka, pietruszkowe ptysie i sos holenderski 160

Składniki dla dwóch osób: 2 filety z tuńczyka pieprz cytrynowy Ptysie: 1/2 szklanka wody 50 g masła 1/2 szklanki mąki 2 jajka szczypta soli spory pęczek natki pietruszki Sos holendreski: 2 żółtka 50 g masła 1 łyżka soku z cytryny biały pieprz szczypta soli CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Najpierw przygotujemy ptysie, ponieważ robią się najdłużej(...)sokiem z cytryny. Masło rozpuszczamy w garnuszku i nie przestając ubijania dodajemy stopniowo do jajecznej masy. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Mocno rozgrzewamy patelnię grillową, lekko wysmarowaną tłuszczem. Steki z tuńczyka myjemy i dokładnie osuszamy. Posypujemy pieprzem cytrynowym i smażymy ok. 4 minuty z każdej strony. 4. Na talerz wykładamy filet z tuńczyka, polewamy przygotowanym sosem i podajemy z ptysiami

My Culinary Art