stek kurczak - 94 przepisów (strona:2/7)

grillowanie 133

marynaty i sosy pstrąg  z grilla    pstrąg z pieczarkami   stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka  pierś kaczki pierś z gęsi  kaczka z grilla T-bone z grilla  górka cielęca z grilla żeberka   karkówka karkówka

królestwo garów
Superfood na co dzień - Jamie Oliver / KONKURS 223

bombajski kurczak z kalafiorem, ryżem i szpinakiem, wegetariański burger z bazyliowym dressingiem z sałatką ogrodową, zupa rybna curry z krewetkami, białą rybą i pomidorkami! Są steki z łososia, laksa z pieczonej dyni z kurczakiem, arachidami i ryżem, świetne lasagne z dynią piżmową, szpinakiem, serkiem wiejskim i słonecznikiem czy niesamowite krewetki po marokańsku z puszystym kuskusem z tęczową salsą! Znajdzie się

Plate of Joy
Sałatka ziemniaczana z filecikami anchois i zielonym winegretem 243

pełnego połączenia smaków. Tak przyrządzone ziemniaki podjemy po delikatnym ogrzaniu do temperatury otoczenia. Pasują idealnie do ryby – smażonej, gotowanej, na parze, do delikatnych białych mięs – kurczaka i indyka. Smakują też z wołowym stekiem ale i same, do kieliszka wódki czy zimnego piwa. SKŁADNIKI 800-1000g ziemniaków sałatkowych, typu A 15-20 czarnych oliwek bez pestek 1 czubata łyżka drobnych

Karo in the Kitchen
Mięcho 336

figami Roladki z indyka ze śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami

Gotuj z Misiem
Piccata wołowa 71

Oryginalne danie włoskie jest z wieprzowiny, najbardziej popularna piccata w USA jest z kurczaka. Dziś prezentuję wersję z wołowiny - plastry jak na stek odpowiednio podsmażone, potem podduszone z jabłkiem i serwowane z warzywami polane wytworzonym wcześniej sosem. Wyszło rewelacyjnie

Milion Smaków
Spaghetti z wołowiny i warzyw 150

czosnku, idealny do tortilli czy spaghetti  Sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka, frytek, pizzy. To najpopularniejszy sos na świecie pasujący do steków  Remulada duńska - gęsty majonezowy sos z warzywami o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, żółtego sera, grillowanych warzyw.   Oferta firmy Folwark jest większa

Różowa kuchnia
Stek z udka drobiowego 191

Stek z udka drobiowego to nie to samo co grillowane udko czy pierś kurczaka, to coś co przypomina poniekąd karkówkę wieprzową ale to mięso drobiowe.  A co najlepsze to wygląda na to że znów wymyśliłem coś nowego, coś czego na grillu nie robił nikt wcześniej :) Składniki ( na 2 osoby ) : 2 udka drobiowe (większe) przyprawa do kurczaka (ja użyłem własnej(...)tylko skrapiam oliwą z obu stron, odstawiam na godzinkę do lodówki. Griluję na średniej temperaturze i bez ognia (sugeruję węgiel drzewny). Drób na grillu potrzebuje spokoju. Po obróceniu steku na drugą stronę w mniej więcej połowie czasu smaruję płynnym miodem i posypuję sezamem. Pamiętaj : Drób na grillu potrzebuje spokoju

Mechanik grilluje
Steki z tuńczyka podane z makaronem z warzywami w sosie serowym + kilka słów o zakupach we Frisco.pl 132

Dzisiejszy przepis powstał w ramach współpracy z Frisco.pl , dzięki której wybrałam na spróbowanie steki z tuńczyka. Podałam je z makaronem w sosie z serka śmietankowego z dodatkiem warzyw (sos w takiej wersji często przygotowuję w wersji z kurczakiem, ale tym razem postanowiłam zestawić go z tuńczykiem). Ten delikatny sos nie zabija smaku ryby, a nawet z nim współgra, tworząc

Fabryka pomysłów
CIABATTA Z WOŁOWINĄ I KARMELIZOWANĄ CEBULKĄ 163

Treściwa i pyszna, chrupiąca ciabatta z siekanym stekiem z wołowiny i aromatyczną, karmelizowaną czerwoną cebulką. Całość podkręcona chrzanem i dodatkiem ostrawej rukoli. Smaki fajnie się przeplatają i uzupełniają, a żeby było jeszcze ciekawiej, do karmelizowanej cebuli dodałam świeżą papryczkę chili.  Ciabatty smakują świetnie, głównie za sprawą mięsa, które jest soczyste i aromatyczne, dzięki dodatkowi tymianku. To może być Wasza(...)Panom, jak i Paniom przypadnie ona do gustu. Mała podpowiedź - jeśli nie przepadacie za wołowiną, możecie zastąpić ją np. filetem z kurczaka.  Myślę, że taka buła ucieszy każdego :) SKŁADNIKI (na 2 osoby): 2 ciabatty 1 duży stek z antrykotu (około 250-300 g) lub dwa małe / grubości 1,5 cm 2 łyżki oleju (np. rzepakowego) 4 łyżeczki siekanego świeżego

Słodko-Słony Świat Ilony
DOMOWY SOS BARBECUE Z CIEMNEGO PIWA – 4,6 zł 292

słoiku w lodówce nawet 2-3 tygodnie. Ze względu na jego intensywność jest bardzo wydajny. Nada się nie tylko do burgera czy steku ale może także pełnić rolę marynaty do grilla, np. do karkówki czy kurczaka. OM NOM NOM! Post DOMOWY SOS BARBECUE Z CIEMNEGO PIWA – 4,6 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Sataye z kurczaka i wołowiny z sosem orzechowym 177

Pogoda ostatnio nie rozpieszcza, ale sezon jest grillowy, więc jak słońce wyjrzy, to można coś na ruszt wrzucić. Najlepiej mięso, chociaż można też kurczaka. Tym bardziej

slodkokwasnapl
Grillowany stek i marchewka w stylu argentyńskim 126

przepis to wspaniały pomysł na świetne danie z grilla. Chimichurri może być również rewelacyjnym dodatkiem do grillowanego kurczaka lub ryby. Składniki: 4 duże marchewki obrane i pokrojone wzdłuż 3 łyżeczki oliwy z oliwek ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki mielonego kminku 1 stek wołowy do sosu: ¾ szklanki świeżej natki pietruszki 2 cebule 1 ząbek czosnku 2 łyżki czerwonego octu winnego szczypta

naRuszcie
Schab podwójnie grzybowy 200

barszczu. Bo przecież nic nie może się zmarnować ;) Składniki: 2 kg szerokiego schabu 500g pieczarek 100g gotowanego mięsa z kurczaka 20g suszonych grzybów leśnych 1 cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy gajowego 1 łyżka przyprawy do steków 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 szklanki oleju ok 20g masła Sposób przygotowania: 1. W schabie robimy nacięcia w dwóch miejscach obok(...)Studzimy. Grzyby leśne namaczamy (najlepiej dzień wcześniej pozostawić na całą noc), a następnie gotujemy w nowej, lekko osolonej wodzie ok 40 minut. Grzyby przepuszczamy wraz z gotowanym mięsem z kurczaka przez maszynkę do mielenia. Smażymy na niewielkiej ilości masła. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. 2. Przygotowany schab nadziewamy z jednej strony pieczarkami, z drugiej przygotowanym farszem mięsno-grzybowym

Kuchnia w czekoladzie
Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli 226

smakują fantastycznie!     Wypróbujcie ich także np. z kremowym serkiem naturalnym, wędzonym łososiem i rukolą oraz stekiem, mixem sałat, chrupiącym boczkiem i sadzonym jajkiem lub wieloma innymi niezwykłymi dodatkami! Ogranicza Was tylko wyobraźnia, no i może domowy budżet. :D Kurczak w sezamowej panierce świetnie będzie smakował z ziemniakami czy batatami, a konfiturę z czerwonej cebuli możecie dodawać dosłownie

Cooking Monster