Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania dietetycznego spaghetti - bez sera i gotowych sosów. Do przygotowania poniższego dania potrzebujecie drobiowe mięso mielone, pomidory z puszki, cebulę oraz marchewkę. Danie łatwe i w miarę szybkie do przygotowania. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg mięsa mielonego, np. z indyka 1 duża marchewka 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula sól, pieprz papryka(...)dodać pomidory z puszki + 1/2 szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Na sam koniec posmakować i ewentualnie doprawić. Przygotowane danie podawać z makaronem do spaghetti. Ewentualnie udekorować posiekaną, zieloną pietruszką
UgotowaćSkładniki: makaron spaghetti 1/2 opakowania, sok pomidorowy 4 szklanki, olej rzepakowy 4 łyżki, szynka wędzona 20 dag, cebula 1 sztuka, mrożona mieszanka soczewica zielona Frosta 1 opakowanie, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, sól czosnkowa 3/4 łyżeczki, śmietana gęsta 1 łyżka na oleju podsmażyć szynkę pokrojoną w kostkę razem z pokrojoną cebulę, wsypać mieszankę mrożoną soczewicy zielonej z warzywami i podsmażać(...)minut, wlać sok pomidorowy, doprawić do smaku i dusić z 7 minut co jakiś czas mieszając, na koniec dodać śmietanę i tylko zagotować wode zagotować z solą, włożyc makaron spaghetti i gotować z 7 minut na "al dente", wylac na durszlak i przelać zimną wodą nałożyć porcję makaronu i podać z sosem - danie jest syte, smaczne, szybkie do przygotowania....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięZaproszono mnie do cotygodniowej akcji Ciasto na niedzielę - Muffiny . Jakoś tak ochoty na słodkości nie miałam i stąd powstały pyszne, wytrawne muffiny ze spaghetti. Te obiadowe mini babeczki robi się błyskawicznie i do tego są przepyszne a są fajną alternatywą dla słodkości muffinkowych. Zapraszam do wypróbowania mojej wariacji na temat muffin. Muffiny wytrawne ze spaghetti. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSpaghetti z sosem szpinakowo - pieczarkowym z kurczakiem Składniki: 350 g piersi z kurczaka 3/4 szklanki mleka ryżowego 450 g pieczarek 150 g świeżego szpinaku 2 cebule 4 ząbki czosnku tymianek majeranek sól pieprz oliwa z oliwek ocet jabłkowy (2 łyżki) makaron spaghetti z brązowego ryżu Pieczarki obrałam i pokroiłam w kostkę. Cebulkę obrałam i pokroiłam w plasterki. Czosnek obrałam
nietadietaząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Sól Pieprz 250 g śmietany 18% 150 ml wody 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej 0,5 łyżeczki majeranku 200 g makaronu spaghetti 200 g brokuła Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Gotujemy go w delikatnie osolonej wodzie na półmiękko. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z pokrojona w kosteczkę cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem(...)sola, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem. Zalewamy nią pulpeciki i dusimy do momentu zgęstnienia sosu. Dokładamy brokuł i dusimy jeszcze kilka minut. Pulpeciki podajemy z ugotowanym al dente spaghetti
VioletoweKucharzenieMakaron w najczystszej postaci, jak mówią Włosi! To ich tradycyjne spaghetti z dodatkiem oryginalnej, włoskiej oliwy i czosnku. Powinno się dodać również papryczki, jednak my nie przepadamy za ostrym jedzeniem, więc w naszej wersji znajdziecie pietruszkę oraz parmezan. 30 min 2 składniki: 300 g makaronu spaghetti 5 łyżek oliwy z oliwek 30 g startego parmezanu 3 ząbki czosnku posiekana natka
Ania i Marcin gotująKarnawałowe wyzwanie włoskie z Lidlem a u mnie impreza na 30 urodziny! Przygotowałam grissini z szynką parmeńską i rukolą, deskę serów i włoskich wędlin oraz prawdziwą włoską pizzę. Oraz spaghetti na włoszczyźnie z pomidorami. Oto przepis na dole oraz fotorelacja z wydarzenia! :) 2 puszki pomidorów (u mnie Italiamo z lidla) 2 marchewki 1/2 selera 4 ząbki czosnku 1 duża(...)cebula makaron spaghetti (u mnie Italiamo Tricolore z Lidla) oliwa z oliwek ( u mnie Italiamo z Lidla) sól, pieprz, oregano Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy pokrojone pomidory, starte na grubych oczkach marchewki i seler. Całość dusimy 30 min. Doprawimy solą, pieprzem i oregano suszonym. Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetii
Bon Appetit Małgorzatytęskniłam za smakiem pieczarek z serem pleśniowym. W lodówce znalazły się liście jarmużu. I tak powstało danie, którym się wczoraj opychałam ;) Składniki (na 3 porcje): 200 g makaronu typu spaghetti 5 dużych pieczarek cebula 6 liści jarmużu (bez stwardniałych łodyżek) ok. 70 g sera z niebieską pleśnią płaska łyżeczka mielonego kminku szczypta mielonej kolendry płaska łyżeczka ostrej papryki (wzięłam węgierską(...)sól pieprz zioła prowansalskie 2 łyżki oleju do smażenia Pieczarki pokroić i wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. W garnku nastawić wodę do ugotowania makaronu. Posolić ją przed wrzuceniem spaghetti. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do pieczarek, gdy te zmiękną i wyparuje nadmiar wody z nich. Jarmuż pokroić na kawałki. Wrzucić na patelnię. Gdy warzywa zmiękną, dorzucić pokrojony
Weekendy w domu i ogrodzieMakaronu spaghetti w trzech kolorach, a co za tym idzie w trzech smakach. Złożony w formie tortu i pieczony w piekarniku, to propozycja na smaczny i sycący obiad dla dużej rodziny. Można go podać dodatkowo z sałatką pomidorową lub sosem czosnkowym ;) 500g makaronu spaghetti 2 jajka 1/2 szklanki śmietany 18% WARSTWA CZERWONA: 1 cebula 1 szklanka domowego przecieru pomidorowego
https:KKuchniaMniampewnie zauważyliście makarony często goszczą w moim menu ;-). Szybko się je robi, nie wymagają skomplikowanych składników, smakują wyśmienicie. Same plusy jak dla mnie . Dziś kolej na przepyszne Spaghetti Carbonara. Makaron z wędzonym boczkiem, kremowym sosem i koniecznie z dużą ilością świeżej natki pietruszki. Pycha !!! Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki ( na ok. 4 porcje): 200 g wędzonego boczku(...)makaronu spaghetti, 1 jajko, 200 ml słodkiej śmietany, pęczek natki pietruszki, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz, parmezan Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Najlepiej bez użycia oleju. W miseczce mieszamy śmietanę z jajkiem i natką pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Makaron przekładamy na patelnię do boczku i zalewamy sosem
Passion of CookingSmell of Italian Summer_ Spaghetti aglio olio peperoncino ...hot air, air smelling by olive trees ... ...cool breeze from the lake... ...small cherry tomatoes, fresh basil leafs...deliciously fragrant italian salami.. ....do you feel it...? Always, when i buy ingredients, start to rub parmesan, tear basil leaf of, cut small cherry tomatoes always i fell(...)back in Italy. :) Blissful inebriation... Well, so, how quickly to do it? What do we need? half package of gluten, egg free spaghetti (the best i found is from Schar) fresh basil cherry tomatoes parmesan (Parmegiano Regiano) Aglio, Olio, Peperocino spices mix *you can find them now in the stores, but the best ones are form
Lajtkraft food intoleranceDanie stare jak świat ale...każdy robi je inaczej i po swojemu chyba że jest to oryginalne spaghetti bolognese, wtedy działamy według pewnych zasad. Dziś przedstawiam moją wersję sosu pomidorowego, pysznego i aromatycznego, polecam. Aha i nie gotuje się go 8 godzin jak bolognese tylko chwilę bo 2 godzinki. Spaghetti z sosem pomidorowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJedno z ulubionych śniadań z lat mojej młodości (nie żebym teraz jakaś stara była ;) i super sposób na zużycie pozostałego z obiadu makaronu spaghetti - idalny na syte śniadanie czy kolację, dla mnie z powodzeniem zastępuje również obiad. SKŁADNIKI: (1 porcja) ugotowany makaron spaghetti (ilość na oko, tyle ile zjemy :) 2 jajka 3 łyżki wody szczypta soli ulubione przyprawy
Kto ugości moich gości?się do mnie z półki. Gdybym wiedziała że tam ją dostanę już wcześniej bym się wybrała (chociaż nijak mi po drodze). I efektem tego zakupu jest to oto pyszne spaghetti z dyni makaronowej ;) No oczywiście że nie smakuje tak jak to z makaronem, ale jest równie smaczne. I zdrowe! Smakowało wszystkim, i nawet mój łasuch powiedział, że mogę je jeszcze(...)Przygotowanie: W piekarniku nagrzanym do 190ºC przez 40-50 minut pieczemy dynię. Po wyjęciu z piekarnika widelcem wyjmujemy jej miąższ po długości – wychodzą długie ‚nitki’ dyni, jak spaghetti. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy krótko na patelni. Dodajemy czosnek i mięso mielone, przyprawiamy do smaku i smażymy, aż mięso będzie dobre. Wtedy dodajemy passatę/ zmiksowane pomidory z puszki
Jak gotować i nie zwariowaćMakaron to chyba najbardziej uniwersalny składnik dań. I nie mówię o nim, jako o dodatku do zup, ale jako bazie na niezłe danie. Począwszy od makaronu aglio olio, przez spaghetti bolognese czy carbonara, na tagliatelle czy penne z sosem kończąc. I na penne dzisiaj chciałbym się skupić. Co prawda nic nie zastąpi własnoręcznie wykonanego makaronu. Tagliatelle robię sam. Wszelkie pozostałe(...)ingredient that you’d put to your soup, but rather about a nice base of a tasty dish. Starting with aglio e olio pasta through spaghetti bolognese or carbonara, tagliatelle or a simple penne with sauce. Here I would like to focus on penne. It is true that nothing is better than a handmade paste. Normally, I make tagliatelle
Jacob Tastes