Krem angielski jest to dosyć prosty, ale zarazem wymagający uwagi krem. Konsystencja kremu angielskiego zbliżona jest to budyniu. Krem angielski stanowi doskonałą bazę do wszelkich sosów, które wykorzystujemy w deserach czy ciastach. Składniki: 250 ml mleka 3,3% 20 g cukru (2 łyżki) 10 g cukru waniliowego (1 łyżka) 3 -4 żółtka Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. odstawiamy do przestudzenia
Ciasta z tradycjamipajączków", bo zawarte w nich witaminy C i K uszczelniają naczynia krwionośne. Zastosowanie: Są głównym składnikiem wigilijnego kompotu z suszu, ale dodaje sieje do wielu innych potraw: bigosu, sosów, ciast. Świetnie komponują się z mięsem np. pieczonym schabem. Suszone śliwki wspaniale komponują się z jogurtem, czy z babeczkami. Źródło: internet RODZYNKI To ususzone na słońcu specjalne bezpestkowe gatunki winogron. Jest
Ciastka - domowe słodkościpory można przyrządzić całą masę meksykańskich tradycyjnych dań bez mięsa. Uwielbiam dania z dodatkiem strączków, kocham przeróżne odmiany papryki, lubię testować ich ostrość. Tabasco i inne tego typu sosy z chili, kupuję prawie […] Artykuł Kuchnia meksykańska i domowe tortille z fasolą i mango pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogjakiś czas mieszam. Na patelnię wlewam śmietankę i dodaję przyprawy - sól, pieprz, paprykę i curry, mieszam. Gotuję na małym ogniu 1-2 minuty. Makaron odcedzam i dodaję do sosu, mieszam i jeszcze przez chwilę razem gotuję. W razie potrzeby doprawiam do smaku
JejKuchniaProsty pomysł na sos do makaronu. Całość posypuję parmezanem i świeżą bazylią. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę. Do garnka włożyć paprykę, pomidory
BullioSkładniki: 36 krakersów 1 puszka tuńczyka sos 1000 wysp 1/2 szalotki 4 jajka 15 dkg sera żółtego majonez pieprz szczypiorek Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnym oczku, dodać … Czytaj dalej Sałatka na krakersach
czarrna od kuchnigotującej wodzie. Krok 4. Gotujemy przez 5 minut, cedzimy na sicie, przelewamy wrzącą wodą, odsączamy. Gotowe wykładamy na ogrzane talerze. Podajemy jako dodatek do gulaszu, do mięs z sosem, a także polane skwarkami ze świeżej słoniny i posypane serem. Smacznego :) zobacz inne przepisy na potrawy mączne
Moja Książka KucharskaDajar (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) #myAmbition To też może Cię zainteresować: Świąteczna pieczona łopatka z czosnkiem Pieczony schab z morelami i śliwkami Przepiórki w boczku Jagnięcina podhalańska z sosem balsamicznym, szparagami i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakpomidorków koktajlowych ● 1 czerwona cebula ● 4 gałązki bazylii ● 4 gałązki natki pietruszki lub kolendry ● 2 ząbki czosnku ● 1 cytryna ● oliwa z oliwek ● ok. 4 łyżki gęstej śmietany do sosów ● gałka muszkatołowa ● sól i pieprz Przygotowanie: Brokuła umyj i osusz, podziel na różyczki, odetnij stwardniałe części. Ugotuj na parze z obranymi ząbkami czosnku do miękkości (około 15 minut). Ugotowanego brokuła rzełóż
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaJedne z pyszniejszych placków jakie usmażyłam. Wilgotne, mięsiste i mega pyszne. Idealne z sosem koperkowo - śmietanowym. Mój obiad często tak wygląda a jak Wasze obiady? są podobne czy zupełnie inne? Placki z kalafiora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMajonez z ziemniaka Polska to kraj szans, cebuli i ziemniaka… No dobra, o ile z tymi szansami, to subiektywna i zamglona wizja, to cebuli i
BlendmanJajko – wielu szefów kuchni z pewnością uważa, że ten składnik nie ma już przed nimi żadnych tajemnic. Doceniają je za uniwersalność: można używać ich do zup, sosów, jako przystawkę, dodatek a nawet najważniejszy element dań głównych. Czy jajko może czymś jeszcze zaskoczyć w kwestii smaku? Okazuje się, że zdecydowanie tak. Technika, która zostanie poniżej omówiona, to tak zwane suszenie żółtek
codojedzeniawitaminę C, zawiera sporo żelaza. Powinny go szczególnie jeść osoby osłabione i cierpiące na anemię. Jedzcie go na zdrowie często! Składniki: 220 g makaronu tagliatelle puszka tuńczyka w sosie własnym (1 puszka 185 g) 80 g liści szpinaku baby (1 opakowanie) 0,5 szklanki groszku konserwowego 180 g śmietany 12% (mały kubeczek) 3 łyżeczki jogurtu naturalnego gęstego 2 ząbki czosnku
Zasmakuj Kuchniolejem i przyprawą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierz wykładamy plastry boczku. Udka z kurczaka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z musztardą, wrzucamy mięso, dokładnie łączymy z sosem. Na plastry boczku układamy mięso, które oprószamy przyprawą do kurczaka. Całość zapiekamy 50 min pod przykryciem w temperaturze 200°C, następnie 10-15 min w termoobiegu, w tej samej temperaturze
R'n'G KitchenJeden z najprostszych sposobów na karkówkę. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a efekt jest bardzo smaczny. Soczyste miękkie mięso w pachnącym gęstym sosie. Przygotowanie (4 porcje) -800 g karkówki w plastrach -5 cebul -1 opakowanie keczupu (u mnie ostry) -sól, pieprz, papryka ostra/słodka/wędzona albo ulubiona przyprawa do mięsa (np. staropolska) Przygotowanie Plastry karkówki umyć, każdy delikatnie pościskać
Zielona Kuchnia