sosy - 72734 przepisów (strona:3005/4849)

Ryba z brzoskwiniami 245

kawałki, posolić, popieprzyć, opanierować w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć na talerz. Ceulę i brzoskwinie pokroić w kostkę. Soku z brzoskwiń nie wylewać przyda nam się do sosu. Patelnię po smażeniu ryby delikatnie oczyścić ręcznikiem papierowym i ponownie rozgrzać z odrobiną oleju. Zeszklić cebulę i dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Smażyć około 3-5 minut następnie dolać

Pieguskowa Kuchnia
Jak tanio zrobić domowe sushi 343

Prawdziwe sushi zjecie tylko w Japonii. Jednak aby skosztować tego przysmaku nie musicie ani jechać do kraju kwitnącej wiśni, ani wydawać majątku na zestaw sushi w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowy talerz 197

ugotowane w skórce, pokrojone na plasterki Kiszone rzodkiewki Kiszone papryki Kiszona kapusta Pomidorek Brokuł - wodę zagotowujemy, wkładamy różyczki brokuła, od zagotowania gotujemy 5 minut - przecedzamy Fasola Jaś Karłowy - ugotowana Sos koperkowo-czosnkowy  - do naczynia, np słoika wkładamy pęczek koperku, 5 łyżek słonecznika, 2 ząbki czosnku, zalewamy dowolnym olejem tłoczonym na zimno - blendujemy

Szkrab Je Sam
Śledzik na święta 183

Święta bez śledzika?! Nigdy! Ale czy jedliście w sosie miodowo - majonezowym? Z płatkami migdałowymi... pycha! Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Śledzie w śmietanie - proste i smaczne danie. 178

obieram. Jabłka obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pokrojoną cebulę , ogórki, starte jabłka wymieszaj z majonezem i śmietaną. Śledzie włóż do salaterki, wymieszaj z przygotowanym sosem śmietanowym. Możesz doprawić odrobiną soli i pieprzu. Odstaw na około 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie podaj na stół.    R ada : Jeśli dbasz o sylwetkę to śmietanę możesz zastąpić

Przepisy i porady kulinarne
Śledzie z grzybami w pomidorach 405

czasie cebule kroimy w piórka, dusimy pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy grzyby, rodzynki i koncentrat pomidorowy. Smażymy, bez pokrywki, by woda z grzybów odparowała. Studzimy. Do sosu dodajemy pokrojone filety ze śledzi, dokładnie mieszamy, przekładamy do miski i schładzamy w lodówce, by smaki się przegryzły. Wyjmujemy, kosztujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualne cukrem. Ponownie wstawiamy

R'n'G Kitchen
Śledzie na słodko z rodzynkami 295

półksiężyce. Następnie należy zeszklić cebulę. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy, miód, sok z cytryny oraz rodzynki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy wszystko dokładnie mieszając. Śledzie przekładamy wystudzonym pomidorowym sosem.   Artykuł Śledzie na słodko z rodzynkami pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Quesadilla z kurczakiem i warzywami 215

Quesadilla, to świetna przekąska wprost z kuchni meksykańskiej. A jak kuchnia meksykańska, to koniecznie pikantny sos. I tutaj idealnie się sprawdzi Ketchup Kotlin z piekła rodem Extra Hot . To idealny dip do tej potrawy. Zresztą sami spróbujcie, to się przekonacie :-) SKŁADNIKI 8 tortilli kukurydzianych 330 g piersi z kurczaka 450 g mrożonej mieszanki węgierskiej (papryka, pomidor, cukinia, cebula

Passions hobbies life
Ciastka ryżowe z azjatyckim sosem 152

nazwa to w tłumaczeniu na polski właśnie ciastka, więc taka nazwa zostaje. Gotuje się je kilka minut w wodzie i są gotowe. Teraz wystarczy do nich zrobić tylko dobry sos w azjatyckim stylu

Milion Smaków
Rolady wieprzowe z mięsem mielonym i śliwką 229

wieprzowe z mięsem mielonym i śliwką Składniki. 6 schabów wieprzowych 40 dkg mięsa mielonego 12 plastrów boczku 3 duże śliwki 1 i 1/2 łyżeczka soli 6 łyżek musztardy Dijon Sos: 250 ml wywaru warzywnego 4 gałązki rozmarynu 3 duże śliwki Rolady wieprzowe z mięsem mielonym i śliwką Przygotowanie. Schaby wieprzowe rozbić na cienkie plastery tłuczkiem do mięsa. Każdy z plastrów

mecooks
Knedel z kaszy manny i sera 120

garnka z wrzącą osoloną wodą i gotować 30 minut od zagotowania wody. Knedel z kaszą manną i serem można podawać z kwaśną śmietaną, masłem i cukrem, lub z sosem. Ja podałam z kurkami. zastawa

królestwo garów
Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym 253

pomarańczową oraz mrożoną żurawinę. Dodajemy cukier.  Smażymy wszystko pod przykryciem 10 minut. Co chwile poruszając patelnią w celu zamieszania.  Propozycja podania:  Filety układamy na talerzach, polewam sosem i dekorujemy kawałki wyfiletowanej czwartej pomarańczy.  Do przygotowaia tej potrawy użyłam patelni   Ambition z nowej linii Ambition   Nature , która swoją fakturą przypomina kamień, a rączki imitują drewno

Życie zaczyna się w kuchni
Pieczona owsianka ze śliwkami 207

posiłku podziękowałam, popatrzył na mnie uważnie i stwierdził, że wyglądam na zdziwioną. Byłam, więc przyznałam się bez ogródek. Później przegadaliśmy chyba ze dwadzieścia minut na temat serc serwowanych w sosie śmietanowym, ich smaku, konsystencji, a także innych możliwości na podanie tego dość specyficznego smakołyku. Tak więc on mówi mi, czego koniecznie muszę spróbować, bo akurat znakomicie mu się udało

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pampuchy drożdżowe z mięsem 247

pracy weźmie i się nie zmarnuje. Mięso akurat pasuje do nich idealnie, więc tym bardziej było mi to na rękę, by te dwie rzeczy połączyć. Zastanawiałam się tylko nad sosem i szczerze powiedziawszy w planach był pomidorowy lub pieczarkowy, ale gdzieś mi już czasu brakło, więc zostało na zwykłej słonince. Co wcale nie znaczy, że było mniej smacznie 😜 Powiem

Kuchnia w czekoladzie
Muffinki a’la brownie z kremem orzechowym 174

uzyskania syropu. Dodajemy czekoladę. Gotujemy, do momentu rozpuszczenia się czekolady. Studzimy. W głębokiej misce łączymy ze sobą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko. Ręcznie łączymy ze sobą. Dodajemy sos czekoladowy. Mieszamy, aż składniki się połączą. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Nakładamy do 2/3 wysokości. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach(do suchego patyczka). Studzimy. Śmietanę mocno chłodzimy. Zimną

Ciasta z tradycjami