sosy - 72734 przepisów (strona:2688/4849)

Chleb w jajku z mięsem mielonym 148

smażyć kilka minut na tłuszczu. Następnie cebulę obrać, pokroić dodać do mięsa, dusić przez chwilę.  W razie potrzeby podlać odrobinę ciepłej wody dodaj koncentrat i dusić do odparowania sosu. Jajka wybić do miski, roztrzepać  z solą i pieprzem, wlać mleko, dokładnie wymieszać. Kromki chleba zanurzać w mleku i układać na gorącej patelni, tak aby utworzyć okrąg. Resztę roztrzepanego

Kuchnia Danusi
Gulasz z białej kiełbasy 134

Gulasz z białej kiełbasy – pyszny pomysł na obiad lub danie na Wielkanoc. Idealna potrawa dla osób, które uwielbiają białą kiełbasę. Kawałki mięsa w pysznym sosie pomidorowym zasmakują każdemu! Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego przepisu na The post Gulasz z białej kiełbasy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Fioletowe jajka (marynowane w czerwonej kapuście) 214

jajka marynowane w curry  i jajka na różowo →  marynowane jajka . Teraz przyszła kolej na kolor fioletowy. Pięknie wyglądają na świątecznym stole. Można je jeść z odrobiną majonezu, sosem tatarskim lub chrzanowym. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na jajka: Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym Jajka faszerowane pastą szpinakową Marmurkowe chińskie jajka Faszerowane jajka z musztardą

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym 194

doprawiamy solą i pieprzem i dusimy od czasu do czasu mieszając przez parę minut. Na koniec dodajemy koperek. Gotujemy makaron w osolonej wodzie al'dente, odcedzamy i wrzucamy do sosu. Całość dokładnie mieszamy

Qchnia po prostu
Tajska sałatka z tofu 115

Jaka jest ta tajska sałatka? Jest to cudowna mieszanka smaków. Spotykają się tutaj słony, słodki, ostry i kwaśny, grając na naszych kubeczkach smakowych i tworząc niesamowitą symfonię. Pomimo użycia sosu sriracha, sama sałatka nie jest ostra! Wszystkie smaki są zbalansowane, dzieki czemu nie pali Cię w buzi z ostrości i nie wykręca od kwaśności. To jest po prostu petarda. Sałatka

Blendman
Puree z brokuła – super zdrowe! 164

prostu, możemy jako dodatek do sztuki mięsa, ryby czy kotleta warzywnego. Możemy je tez potraktować jako jarzynkę do obiadu. Świetnie sprawdza się jako dip do chipsów, pasta do kanapek, sos do makaronu. Naprawdę ma wiele super zastosowań! Możemy przygotować je z brokuła świeżego lub mrożonego. Brokuła w takiej formie często jedzą nawet osoby, które nie przepadają za tym warzywem. PRZEPIS

Dorota Smakuje
Pieczona karkówka na słodko 170

Karkówka upieczona w plastrach w aromatycznym sosie na słodko. Kruche rozpływające się w ustach mięso idealnie pasuje na obiad i nie tylko. Czas przygotowania:   1 godzina Ilość porcji: 6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 1 kg karkówki 1 cebula biała 1 cebula czerwona 4 ząbki czosnku ½ szklanki oleju ½ ketchupu ( mix łagodny/pikantny ) 3 łyżki

karolgotuje
Kluski śląskie 138

Kluski śląskie to tradycyjne polskie kluski z charakterystyczną dziurką w środku. Podaje się zamiast ziemniaków, najczęściej do sosów i różnych dań mięsnych. Czas przygotowania:   1 godzina Ilość porcji:  4-6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  tanie SKŁADNIKI: 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 jajka mąka ziemniaczana / skrobia ziemniaczana sól 1. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę

karolgotuje
Tarta z boczkiem czyli klasyczna Quiche Lorraine 131

tarty możecie wykorzystać dowolny rodzaj cukinii – zielone, żółte, okrągłe, podłużne – pozostawiam to Waszej inwencji i stanowi lodówki. Tarta sama w sobie jest dość sucha, dlatego przygotowałam do niej pyszny sos z dodatkiem skórki cytrynowej i mięty. Sami przekonajcie się że pasuje tu idealnie. Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – tarta z cukinią – ślimaczki

nietylkopasta.pl
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 133

miodu, dając chleb z ogromną zawartością błonnika. Doskonałym dodatkiem do chleba będzie natomiast masło pistacjowe, bądź orzechowe, powstające ze zmielonych drobno orzechów, bez niepotrzebnego prażenia, solenia lub dosładzania. Naturalne sosy i dodatki do potraw W Restauracji Schronisko Smaków nie zabrakło również gotowych dodatków do dań. W przeciwieństwie do produktów ze sklepowych półek, te wytwarzane w restauracji pani Magdy Gessler

Codogara
Szaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim 136

cieście francuskim – to super pomysł na prosty dodatek, np. do wielkanocnego żurku lub barszczu białego. U nas sprawdza się także jako przekąska na imprezę, zwłaszcza w towarzystwie sosu chrzanowego na bazie majone The post Szaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje