licząc czasu potrzebnego na pieczenie. Smakowo... fajne połączenie chudej piersi z indyka, szpinaku, suszonych pomidorów i soczystego boczku. Całość idealnie dopełnia glazura żurawinowa i dodatkowo słodki sos żurawinowy . Składniki: 500 g piersi z indyka - w jednym kawałku 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 2 duże ząbki czosnku 2-3 łyżki oleju z zalewy z suszonych pomidorów 100 g twarogu półtłustego(...)środku ma odpowiednią temperaturę to całość jest upieczona. Po upieczeniu roladę wyjąć i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Następnie wyjąć wykałaczki i kroić na plastry. Przed podaniem polać gorącym sosem żurawinowym , którego słodycz idealnie dopełnia bogactwa smaku. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuodrobiną sera - szybki i prosty obiad, idealny, gdy nie macie ochoty zbyt długo siedzieć w kuchni. Potrzebujemy: - opakowanie ciasta francuskiego - 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego - kilka łyżek ostrego sosu (ja użyłam Firecracker z Heinz'a) - 3/4 puszki kukurydzy konserwowej - mała czerwona cebula - 3 ząbki czosnku - pasta tikka masala - tarty ser o mocnym smaku (ja użyłam Bursztyna) - sól - pieprz(...)patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, plasterki czosnku i kukurydzę. Solimy i dodajemy mięso. Smażymy co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia doprawiamy i dodajemy kilka łyżek ostrego sosu. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Ciasto francuskie dzielimy na 4 lub 6 części i układamy na blasze wyłożonej papierem. Każdy kawałek smarujemy cienko pastą tikka masala i wykładamy na to przygotowany
W poszukiwaniu inspiracjipieprzu 1 laska cynamonu (ok. 6 cm długości) 3-4 goździki 1-2 gwiazdki anyżu 1 łyżka cukru palmowego (czasami zastępuję go miodem lub cukrem trzcinowym) 3-4 łyżki sosu sojowego sól do smaku natka kolendry lub pietruszki albo szczypiorek do dekoracji *** wegetarianie mogą pominąć mięso, bulion jest bardzo aromatyczny i może doskonale służyć jako baza do innych potraw(...)goździki, cynamon i anyż można najpierw podgrzać przez 2 minuty na suchej patelni, aby wydobyć więcej aromatu), obrany i przekrojony na 2 -3 części kawałek imbiru, czosnek, trawę cytrynową, sos sojowy, cukier palmowy lub jego zamiennik oraz grzyby mun i shitake. Na samym końcu umieść w wolnowarze mięso. Całość zalej zimną wodą do 3/4 wysokości garnka (wszystkie składniki powinny być
Kulinaria - potrawy z różnych stron światałyżkach oleju). Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso kurczaka. Podsmażamy. Do naczynia żaroodpornego przekładamy około 1,5 woreczka ryżu, wyrównujemy. Wykładamy kurczaka razem z cebulką. Całość przykrywamy połową sosu majonezowo-ketchupowego. Posypujemy połową sera. Wykładamy warzywa: ogórki, paprykę i kukurydzę. Następnie wykładamy pozostały ryż. Smarujemy pozostałym sosem i posypujemy resztą sera. Zapiekamy około 20-25 minut (do zarumienienia) w piekarniku nagrzanym
Smaki Na Talerzuserka śmietankowego 2 – 2 i 1/3 łyżki syropu amaretto 50 ml zaparzonej kawy – u mnie COLOMBIA SUPREMO – 100% Arabica CoffeNation około 4 waniliowe herbatniki waniliowe bez cukru* sos czekoladowy listki świeżej mięty *ciasteczka muszą być delikatne i jak najmniej słodkie – ja użyłam od Cukry Nyskie wersje bez cukru Przygotowanie: Na dno pucharka kruszymy ciasteczka (moje są bardzo(...)kruche), zalewamy je zaparzoną, przestudzoną kawą (nie zimną). Serek przekładamy do miseczki i mieszamy dokładnie łyżką z syropem amaretto. Serek nakładamy na kawowe ciasteczka. Wierzch całego deseru polewamy obficie sosem czekoladowym. Na wierzch dla wzbogacenia smaku i ozdoby można dajemy listki świeżej mięty. Podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkipowinny zachwycić tym bardziej :) Polecam. Składniki: 4 banany 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: Z miodu, soku z cytryny i cynamonu przygotować sos. Od góry banana wyciąć na całej długości pasek o szerokości ok. 1 cm. Lekko odchylić skórkę i polać przygotowanym sosem miodowo-cynamonowym. Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym (lub tacce
zadanie-gotowaniejuż dobrze wypieczone na wierzch dodałem ogórek kiszony oraz posiekany czosnek i piekłem jeszcze 5 minut. Gotowe. Smacznego Pizzę najlepiej podawać na ciepło. Ja swoją zjadłem bez dodatku sosu, ponieważ nie chciałem zakłócać smaku dodatków. Jeżeli tak jak ja na pizzy układacie ogrom dodatków nie ma potrzeby pizzy polewać ketchupem, musztardą lub sosem czosnkowym. Jeżeli zrobimy większą porcję możemy
Gar Zdrowiaskładniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 1/2 papryki czerwonej 150 g pieczarek kawałek ulubionej kiełbaski kawałek sera, startego sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie szczypiorek dodatkowo: np. sos czosnkowy sałata wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu, odlewamy wodę i odstawiamy je do wystudzenia. Pieczarki, paprykę, cebulę oraz oraz kiełbaskę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni(...)faszerujemy ziemniaki. Na wierzch dajemy starty ser. Całość zapiekamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 20 min., w 180 st. C. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem i sałatą
Domowy Smak JedzeniaMajówka trwa w najlepsze, więc mam dla Was kolejną propozycję dania z grilla. Po grillowanym ananasie, przyszła pora na grillowane frytki z batatów. Są przepyszne, podane z sosem pomidorowym lub czosnkowo-koperkowym na serku feta - są obłędne. Składniki: - 1 duży batat - oliwa z oliwek - sól pieprz Batata dokładnie umyć i pokroić na ósemki. Dokładnie posmarować oliwą z oliwek i grillować(...)minut z każdej strony. Podawać z sosami. Smacznego
CookYourselfWątróbka w sosie chrzanowym to moja propozycja na pyszny obiad. Podałam ją z ziemniakami puree. Wiem, wiem są miłośnicy tego dania i osoby, które nie jedzą wątróbki. Ja lubię wątróbki tylko drobiowe i takie znajdziecie na moim blogu. Polecam również inne przepisy, które znajdziecie w zakładce PODROBY Składniki 600 g wątróbki indyczej 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego(...)kostkę. Wlać śmietanę wymieszaną z chrzanem. Włożyć podsmażoną wątróbkę i doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i smażyć około 2-3 minut. Na talerzu posypać koperkiem. wątróbka indycza w sosie chrzanowym
O kuchni z uczuciemRadler Warka malina z cytryną Wykonanie Cebulę obierz, połowę pokrój w pióra a drugą połowę w kostkę.Pióra ułóż na dnie naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą z oliwek. Przygotuj sos musztardowo-miodowy. Do miseczki włóż miód, musztardę,przyprawy- wymieszaj. Sosem wysmaruj kiełbasę i dodaj cebulę pokrojona w kosteczkę. Wlej delikatnie piwo do mniej więcej 1/3 wysokości kiełbasy. Nagrzej piekarnik
Z Kuchni Do Kuchnikiełbasy i mięsiwo które będziemy grillować miało lżejsze towarzystwo polecam tą szybką i sprawdzoną sałatkę. Składniki: - 1 główka sałaty lodowej - 1/2 kg pomidorów koktajlowych - zielona część dymki lub szczypiorek Sos czosnkowy: - 1 duża kwaśna śmietana ok. 300 ml lub jogurt naturalny w mojej wersji - 4 ząbki czosnku - łyżeczka suszonej bazylii - 1/2 łyżeczki suszonego majeranku - sól, pieprz, cukier do smaku Zioła(...)pomidory kroimy na szóstki. 2. Jogurt mieszamy z ziołami, przyprawami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem, mieszamy i doprawiamy do smaku. 3. W misce układamy na przemian sałatę, pomidory i sos. Wierzch sałatki posypujemy drobno pokrojoną dymką lub szczypiorkiem
Apetyczna babeczkaszczypiorek*(6,7%), por*(6%), drożdże suszone*, suszone białko roślinne ze słonecznika*, koncentrat pomidorowy*, sól, przyprawy* (zawiera seler*), olej słonecznikowy*, koncentrat soku jabłkowego*, substancja zagęszczająca: guma guar*, sos sojowy* (woda, soja*, sól) *certyfikowany składnik ekologiczny Bardzo lubię podobne pasztety/pasty na bazie oleju kokosowego. Ten ma kremową, łatwą do rozsmarowania konsystencje, która jest dość zwarta, ale nie sprawia problemów podczas użycia(...)wrócę do niej w przyszłości. Produkt pochodzi ze sklepu Alfa-koszyk . Smalczyk wegetariański z migdałami tłuszcz palmowy* (nieutwardzony), 16% migdały*, olej słonecznikowy*, jabłko*, cebula*, sól morska, sos sojowy* (woda, soja*, sól morska), syrop jabłkowy*, koncentrat pomidorowy*, marchew*, seler*, pieprz*, papryka*, sok z cytryny, koper włoski*, kminek*, chili* *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jeden z ciekawszych produktów
Zdrowie na języku :Pużyjemy <3 Składniki Farsz: 200 g ugotowanych ziemniaków 250 g sera korycińskiego z czarnuszką Ciasto: 250 g mąki 1 łyżeczka masła 125 ml gorącej wody Sos: 1/3 główki sałaty masłowej 100 ml mleka 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka oleju z awokado gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ugotowane ziemniaki(...)jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Gotujemy w osolonym wrzątku, 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Sos. Sałatę dusimy pod przykryciem na mleku. Dodajemy olej i siemię lniane. Blendujemy, do smaku doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Podajemy z pierogami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchencukru olej do smażenia farsz 40 dkg sera żółtego 30 dkg pieczarek 1 cebula czerwona 1 garść oliwek czarnych przyprawa do pizzy 100 g salami cienkie plastry 2/3 szklanki sosu pomidorowego sól, pieprz przyprawa do pizzy tymianek świeży Do miski przesiewam trzy łyżki mąki do pizzy, dodaję szczyptę cukru wody letniej tyle żeby zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawiam przykryty(...)smaruję go oliwą.Łatwiej wtedy zwiniemy roladę bo nie będzie się przyklejać do papieru. Rozciągam na papierze ciasto rękoma tworząc prostokąt o wymiarach 29* 50 cm. Ciasto smaruję sosem pomidorowym można też posmarować ketchupem, posypuję startym serem, układam plastry salami. Pieczarki pokroiłam drobno, i przesmażyłam na oliwie, posoliłam doprawiłam pieprzem, tymiankiem, odstawiłam do przestudzenia. Wyłożyłam na salami, dodałam pokrojoną drobno
wesoła kuchnia