Nietypowy pomysł na makaron z wykorzystaniem jednego z bohaterów sezonu letniego: SPAGHETTI Z SOSEM Z BOBU I CHILLI to pożywne i zdrowe danie, zwłaszcza, gdy użyjemy pełnoziarnistego makaronu, świeżych ziół i dobrej oliwy. Artykuł SPAGHETTI Z SOSEM Z BOBU I CHILLI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINErację .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 opakowanie makaronu spaghetti 1 puszka tuńczyka w sosie własnym starty,drobno ser – optymalnie parmezan – ja dałam jakiś tam , bo taki akurat był pesto : pęczek liści rukoli ( dwie solidne garście – młodych listków , stare będą zajeżdżać trawą(...)opakowaniu , gdyż tylu ilu jest jego producentów , tyleż samo zaleceń w tym temacie . Optymalnie ma być , lekko al-dente . Składniki na pesto wrzucamy do miksera i miksujemy na gładki sos ( coś jak na zdjęciu ) . Tuńczyka odcedzamy , dodajemy do pesto ( nie do całej porcji tylko do jego 3 łyżek , resztę można przechować w słoiczku w lodówce nawet kilka dni ) i lekko
Ogrodnik w podróżydobrze, bo to pyszne i zdrowe mięso, którego nie ma co się bać! Przygotuj: Świeże filety z piersi kaczki Miód Musztarda Rozmaryn Gruszka Oliwa z białej trufli Ser halloumi Sos balsamiczny Sól Pieprz Mięso myjemy i suszymy, nacinamy skórę, solimy i przyprawiamy pieprzem. Ważne, by mięso kaczki było w temperaturze pokojowej. Następnie filety marynujemy w miodzie i musztardzie w proporcji(...)halloumi, który doskonale smakuje w połączeniu z kaczką, a smaży się bardzo szybko, bo tylko ok. 1 minutę z każdej strony. Kaczkę przed podaniem kroimy w plastry. Podajemy z sosem balsamicznym. Gotowe
MarcinChefSZASZŁYKI Z ROZMARYNEM o niepowtarzalnym aromacie sosu worcester. Na ich... Artykuł SZASZŁYKI Z ROZMARYNEM I SOSEM WORCESTER pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEgrupy B. Zawiera 20% więcej białka od innych mięs oraz najmniej tłuszczu. W naszym daniu nie znajdziecie kalorii, prócz królika królują owoce i warzywa. Zapraszam! Dla 1 osoby / sos dla kilku osób Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 comber z królika kilka listków szałwi garstka rukoli 1 jabłko garść suszonych śliwek 3 liście laurowe cukier brzozowy, sól himalajska, pieprz(...)brzozowym i mieszamy. Odstawiamy 5/ Obgotowany comber przesmażamy z każdej strony do lekkiego zrumienienia na koniec podlewając winem. 6/ Na talerz wykładamy rukolę, pokrojoną marchewkę, listki szałwii, comber, sos oraz kruszymy na talerzu zastygnięty sezam z olejem. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaDzień Matki postanowiłam przygotować placuszki z kwiatów czarnego bzu z sosem truskawkowym. Piękne i pachnące baldachy kwiatów czarują na każdym kroku. W parkach i na łąkach jest ich pełno. Koniecznie wybierzcie się na zbiory! Do placuszków użyłam mąki Puszystej Wrocławskiej marki Lubella, która idealnie nadaje się do naleśników. *Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella. Składniki: Placuszki(...)baldachów kwiatów czarnego bzu 2 jajka Czytaj dalej... Artykuł Placuszki z kwiatów czarnego bzu z sosem truskawkowym pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakuporcje: granulat sojowy - około pół szklanki kostka rosołowa cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego przyprawy świeże - koperek, lubczyk, pietruszka inne przyprawy - sos chili, sól, pieprz makaron Wykonanie: 1. Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy go. 2. Kostkę rosołową i granulat sojowy zalewamy wrzątkiem, mieszamy i czekamy, aż granulat "nabierze" wody. Możemy co jakiś(...)wcześniej sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Gdy się rozpadną, dodajemy koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy używając naszych ulubionych przypraw. Ja dodałam koperek, pietruszkę, lubczyk oraz pieprz, sól, pomidorowy sos chili. 5. I gotowe! Choć wygląda jak zwykłe, jest to pyszne spaghetti bez mięsa! Smacznego
dobra gospodyni dom wesołym czynijakichkolwiek roślin kończą się marnie, ale ku mojemu zdziwieniu bazylia pięknie się rozrastała. W związku z tym postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania jednego z najpopularniejszych wariantów włoskiego sosu czyli pesto bazyliowego. Taki sos idealnie sprawdzi się na kanapki czy do makaronu. Przygotowanie pesto jest bardzo proste. Dodatkowo nie wymaga gotowania więc, jest idealną opcją na szybki
wegujemyłyżki majonezu domowego 4 łyżki ketchupu 8 kiełbasek frankfurterek 20 dkg sera żółtego 8 liści zielonej sałaty 8 zielonych szparagów pieprz + do podania sos czosnkowy Mieszamy w miseczce ketchup, majonez , dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem. Bułki nacinamy od góry w dwóch miejscach żeby wyciąć z nich środek, do środka dajemy sos, potem wkładamy liść sałaty
Kuchnia na wzgórzuwarto przygotować jednak przekąski, które będą doskonałym dopełnieniem uczty na świeżym powietrzu. Do przygotowania hiszpańskich Tapas potrzebujemy: Dobre pieczywo Oliwki zielone i czarne Szynka długodojrzewająca Ser halloumi Masło ziołowe Sos balsamiczny Oliwa cytrynowa Przygotowanie jest bardzo szybkie, więc to doskonały sposób na przygotowanie przekąsek na niespodziewane okazje. Grzanki z grillowanym serem: ulubione pieczywo tostujemy lub grillujemy, smarujemy masłem ziołowym(...)patelni lub ruszcie smażymy/grillujemy ser halloumi, który następnie nakładamy na nasze grzanki. Dodajemy oliwki i skrapiamy sosem balsamicznym. Drugą, równie szybką przystawką, są oliwkowe szaszłyki. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie zielona i czarne oliwki, przekładając je plastrem szynki długodojrzewającej. Skrapiamy oliwą cytrynową. Możemy użyć zwyczajnej oliwy i soku z cytryny. Smacznego
MarcinChefwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sos ten idealnie nadaje się do zapiekanek, potraw z mięsa i warzyw. Jest podstawą wielu dań kuchni europejskiej. 1/2 litra mleka 2 łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej listek laurowy 4 ziarna ziela angielskiego gałka muszkatołowa sól, pieprz Mleko zagotować z listkiem laurowym i zielem angielskim. Pozostawić do ostudzenia(...)czasie na patelni rozpuścić masło i energicznie mieszając - wsypać mąkę. (Mąka nie powinna się zarumienić.) Całość zdjąć z ognia i dokładnie wymieszać z mlekiem. (Mleko należy dolewać powoli.) Gotowy sos doprawić do smaku
Di gotujemięso z jelenia to polędwica ma znacznie delikatniejszy smak choć nie da się ukryć że mięso ma konsystencję niczym gęsty pasztet. Polędwica pokrojona w cienkie plastry wraz z borówkowym sosem to klasyk na który warto raz na czas sobie pozwolić. Zapraszam! Dla 2 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: Polędwiczka z jelenia o dł. 10-12cm zamarynowana w odrobinie(...)układamy na zakładkę na talerzu. 2/ Borówki zagotowujemy przez chwilę w rondelku z utłuczonymi ziarnami jałowca a następnie przeciskamy przez sito by powstał lejący się mus. Nakładamy sos obok polędwiczek. Mielimy sól i pieprz na polędwiczki. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnasoli i pieprzu guacamole dojrzałe awocado dojrzały pomidor malinowy pół małej czerwonej cebuli sok z połowy limonki 0/5 łyżeczki zielonego tabasco łyżka posiekanej kolendry lub pietruszki spora szczypta soli sos: mango kawałek papryczki habanero 3 łyżki pistacji Umyte szparagi nacieramy oliwą, posypujemy solą i pieprzem i na patelni grillowej smażymy do miękkości (około 8 minut). Awocado obieramy, rozgniatamy widelcem(...)elektrycznym. Na każdą z trzech kromek kładziemy po plasterku sera i grillowane szparagi. Przykrywamy kolejną kromką, którą smarujemy guacamole. Przykrywamy […] Artykuł Sandwicze z cheddarem, szparagami, guacamole i ostrym sosem mango pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogwywarem do boczku z cebulą, gotować na mniejszym ogniu z 20 minut dodać sól, pieprz mielony, przyprawę w płynie, gęstą śmietanę i na średnim ogniu doprowadzić mieszając do zagęstnienia sosu przez odparowanie wody sos jest pysznie aromatyczny jako samodzielne danie do makaronu, kaszy, ziemniaków, do placków ziemniaczanych czy potraw różnych mięsnych............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwyzwania w kuchni i przygotowania dania z ryżem od samego Joseph Seeletso. A więc zaRyżykowałam i przygotowałam pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym z miechunką i ryżem basmati. Powiem tylko jedno – danie wyszło przeeepyszne wręcz idealne. Koniecznie wypróbujcie w swojej kuchni! Post Pierś z kurczaka z sosem pomarańczowym, miechunką
Marta Gotuje