zjadłam...Zapraszam 😙 Składniki: ciasto naleśnikowe: mąka pszenna 5 szklanek, mleko 5 szklanek, olej 9 łyżek, sól szczypta, farsz: kapusta młoda 2 główki, ser biały 275 g, grzyby suszone mielone 4 łyżki, koperek posiekany 5 łyżek, pieprz ziołowy pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, panierka: jajko 3 szt, sól i pieprz do smaku, bułka tarta do obtoczenia, dodatkowo(...)płasko. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy przyprawy. Pozwijane krokiety maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron. Podajemy z ulubionym sosem
kulinarne odsłony patiNa początek to chciałbym wszystkich przeprosić za taką zawiłą i długą nazwę :) Ale Madzia stwierdziła, że: "to mój makaron i nazwa będzie taka jak wymyśliłam. O
Marder&Marder ManufactureSkładniki: 250 g makaronu spaghetti; 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach; 150 g pieczarek; 170 g serka śmietankowego z ziołami (u mnie Almette z ziołami
Gospodyni Miejskaczerwona, zielona lub żółta) ok. 50 g konserwowych papryczek jalapeno 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli 200 ml passaty pomidorowej 2 łyżki pasty paprykowej (opcjonalnie) 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka cząbru pół łyżeczki kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry sól i pieprz 2 łyżki oleju koksowego Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez(...)oleju, gdy będzie już gorący wykładamy po ok. 2-3 krokiety naraz. Smażymy z każdej strony po 2-3 minuty, do uzyskania złoto-brązowego koloru. Gotowe! Krokiety podaję z sosem jogurtowym oraz ketchupem - pikantne pyszności
Cooking Monsterpozostawiłam go na kilka dni, aby wysechł, następnie kolejne elementy. Całość pomalowałam złotą jadalną farbą. Koronka jest jak najbardziej jadalna, ze specjalnej pasty, którą wypełnia się formę, suszy i następnie z niebywałą delikatnością z tej formy wyciąga. Efektu dopełniły żywe kwiaty i pestki granatu. Tort bardzo mi się spodobał, choć teraz patrząc na niego, kilka rzeczy zrobiłabym inaczej(...)śmietany kremówki 200g czekolady (użyłam 50%) Śmietanę zagrzać, jak zacznie wrzeć odstawić z palnika i wsypać pokruszoną czekoladę. Pozostawić na 5 minut następnie wymieszać, aż powstanie gładki sos czekoladowy. Schłodzić w lodówce co najmniej 3 godziny, mieszając od czasu do czasu. Następnie zmiksować aż się masa dobrze napowietrzy . Nie miksować za długo, aby się nie zważyło. Krem kawowy
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPasta bezrybna Na weganie rybka wędzona z serem białym, na śniadanie? Czy to jest możliwe? Odpowiedź jest bardzo prosta… nie. Pasta bezrybna z samej nazwy
Blendman