sos serowy - 2480 przepisów (strona:62/166)

Makaronowe muszle nadziane farszem szpinakowym 123

lekkiej redukcji sosu. Gdy sos się zagęści to doprawić go solą, pieprzem oraz suszoną bazylią. Do naczynia żaroodpornego wlać przygotowany sos pomidory. Muszle nadziać farszem szpinakowo-serowym i układać je na sosie. Mozzarellę rozerwać na mniejsze kawałki i ułożyć ją na wierzchu muszli. Piec w 180 °C  przez około 20 minut (15 minut pod przykryciem i 5 minut

Ugotować
Kluski serowe z sosem ze śliwki 149

kostkę śl iwki .Smażymy  na wolnym ogniu dodajemy cukier, sok z limonki mieszamy o d czasu do czasu aby sos nie przywarł do rondla. Ugotowane kluseczki serowe wykładamy na talerz, polewamy sosem śliwkowym. Polewamy jogurtem wymieszanym cukrem oraz cynamonem.   Smacznego

kgwjanczewo
Makaron z brokułami w sosie serowym 116

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na szybki i prosty makaron w delikatnym sosie śmietanowo-serowym. Do przygotowania porcji dla 2 osób będziemy potrzebować: - porcję makaronu (u mnie kolorowe świderki) - 1 brokuł (500 g) - 200 ml śmietanki 18% - 4 łyżki startego parmezanu - 2 ząbki czosnku - 1 łyżkę masła - po pół łyżeczki kminu, bazylii i pieprzu cytrynowego - sól i pieprz do smaku(...)przez praskę czosnek, a następnie dodajemy śmietankę i doprowadzamy do wrzenia. 5. Potem dodajemy ser i mieszamy, aby dokładnie połączył się ze śmietanką. Po chwili mieszanka nabiera konsystencji sosu. 6. Wówczas dodajemy brokuły oraz odcedzony makaron. Doprawiamy do smaku i podajemy gorące. SMACZNEGO

Bez Cebuli
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-serowym 100

Ryba zapiekana z porem w sosie śmietanowo-serowym, przepyszna, szybka w przygotowaniu i prosta propozycja obiadu :). Bardzo dobrze smakuje z ryżem i surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 większe filety rybne, u mnie opakowanie kostki z mintaja 1 por 1 ser typu camembert 1 szklanka śmietany 12% 1 łyżka masła sok z połówki cytryny sól, pieprz, gałka muszkatołowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)pieprzem i gałką muszkatołową, rozmrożone i osuszone filety rybne dzielimy na pół (ja miałam już gotowe kostki) i przekładamy do naczynia żaroodpornego, rybę skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy sosem, gotową rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i zapiekamy bez przykrycia do momentu aż wierzch przypiecze się na złocisty kolor, u mnie ok 40-50 minut

Blog kulinarny S9.PL
Makaron w sosie serowo-śmietanowym z brukselką i boczkiem 150

Makaron w sosie śmietanowo-serowym z brukselką i boczkiem 🤤🥓🍝 Fanką makaronu to jestem ogromną, brukselki zdecydowanie mniej... No nie jest to moje ulubione warzywo 😂 ale wiem, że jest baaaardzo zdrowa. Kombinowałam więc co zrobić aby była dla mnie zjadliwa... I tak wykombinowałam, że chyba teraz będę to jadła codziennie 😁👌PYCHA. SERIO. Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu(...)przeciśniętym ząbkiem czosnku. W misce mieszamy śmietanę z serem. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Makaron odcedzamy. Brukselkę wrzucamy do boczku i chwilę podsmażamy. Wrzucamy do makaronu. Dodajemy sos i mieszamy. Podajemy ze świeżą bazylią i pokrojoną papryczką chili

Czarnawisienka
Ravioli ze szpinakiem i grzybami 90

uformowane w półksiężyce, kwadraty lub okrągłe tak jak dziś u mnie. Najważniejsze, aby były małe , wtedy smakują najlepiej. Ravioli można podawać z różnego rodzaju sosami . Wspaniale smakują z sosem pomidorowym lub serowym . Choć mi najbardziej smakują z masłem szałwiowym , które świetnie podkreśla smak pierożków. Nadmiar ravioli po ugotowaniu i wystudzeniu można zamrozić . Pierożki trzeba umieścić na tacce jednorazowej lub talerzyku

SprawdzonaKuchnia.pl
Tortellini z kurczakiem i pieczarkami 190

Tortellini to małe pierożki z różnym rodzajem nadzienia. Ja miałam z farszem serowym. Podałam je z sosem śmietanowym , pieczarkami i kurczakiem. Składniki: 250 g tortellini z nadzieniem serowym 250 ml śmietany 18% 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek 3 szklanki bulionu mięsnego 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 cebula 2 łyżki startego  parmezanu

O kuchni z uczuciem
Pulpeciki czosnkowe z indyka z sosem brokułowo-serowym 312

mielonego z indyka miąższ z 2 kromek chleba 2-3 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki mąki + trochę do obtaczania 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka Przyprawy Gosposi Rafex Sos brokułowo-serowy 1 l bulionu 1 op. mrożonych brokułów lub 1 świeży  25 dag pieczarek 50 g serka topionego o smaku Gouda 1/2 szkl śmietanki 30% 2 łyżki mąki(...)Pieczarki obsmażyć lub poddusić na patelni, lekko soląc do smaku. 5. Gdy pulpeciki będą gotowe, należy je wyłowić i odłożyć na chwilę do brokuła (będzie wtedy łatwiej przygotować sos). Zimną śmietankę wymieszać z mąką, dodać do bulionu. Wrzucić serek topiony i ciągle mieszając zagotować. Gdyby sos był za gęsty - dolać wody. Ewentualnie doprawić do smaku. Dodać pulpeciki, brokuł i pieczarki

Kto ugości moich gości?
serowe placuszki z sosem malinowym 119

składniki na placuszki: 300 g sera białego tłustego lub półtłustego 2 żółtka z świeżych jaj, najlepiej wiejskiech 3 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka cukru

Domowy Smak Jedzenia
Filet z kurczaka z lawą sera 3646

wiekami bił rekordy popularności . Obecnie też jest smaczny w końcu to klasyk Ale czas na modernizację , one są po prostu pyszne . Gorący kotlet z którego po przekrojeniu wypływa serowa lawa z sosem BBQ i czosnkiem .. Mmm .. pyszne , mega pyszne ! Moi chłopcy, przepadli bezgranicznie na punkcie tego dania , mogli by je jeść w nieskończoność składniki dla 4 osób : 4 pojedyńcze filety

Ogrodnik w podróży
Makaron w sosie śmietanowo-serowym + filmik 180

Przedstawiam dziś przepis na szybki i przepyszny obiad z kuchni włoskiej - mojej ulubionej - makaron w sosie śmietanowo-serowym . Tajemnicą tego fantastycznego smaku jest użycie twardego sera , nie zwykłego sera żółtego, ale jednego z tych twardych jak parmezan , grana padano czy corregio , ponieważ te sery są źródłem tajemniczego piątego smaku zwanego umami i stanowią sedno naszej potrawy. Zakochacie się(...)wrzucamy 3 łyżeczki soli na wrzątek i gotujemy makaron. Całość potrawy przygotujemy w trakcie, gdy makaron się gotuje. Makaronu nie odcedzamy. Przełożymy go prosto z gara do patelni z sosem. Ale to później. Teraz gotuje się makaron, a my tworzymy przepyszny sos. 5. Gdy masło się rozpuści, wtedy wlewamy śmietankę, mieszamy, całość musi się lekko pogotować. Solimy, sypiemy też trochę

Kawa z mlekiem
Pierogi z kurkami 97

przykręćcie ognień! Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową na talerze. Pierogi podajemy gorące polane tłuszczem i cebulką lup posypane serem typu Parmezan oraz świeżymi ziołami, można podać również z sosem śmietanowo-serowym. Smacznego! Notes Pierogi po ugotowaniu i całkowitym wystudzeniu można przechować przez kilka dni w lodówce owinięta folią spożywczą, aby nie obsychały. Pierogi można odgrzewać w wodzie, na parze

SprawdzonaKuchnia.pl
Piątek: Zdrowy Alfred, czyli pasta Alfredo inaczej 174

kwestią marketingu:) Dzisiaj pasta Alfredo żyje swoim życiem i niewiele ma wspólnego z prostym makaronem z miękkim parmezanem i masłem. Amerykanie przekształcili ją w zapiekankę z dużą ilością sosu śmietanowo-serowego, coś w rodzaju mac&cheese. Danie pyszne, ale mocno kaloryczne. Ostatnio modny zrobił się zdrowy Alfred, bez niepotrzebnych kalorii. I takie jest też nasze danie, w której śmietanę(...)gładki krem. Posól i popierz do smaku, dodaj gałkę muszkatołową (składniki możesz zmiksować robotem ręcznym). Krok 6 Nasmaruj oliwą naczynie do zapiekania. Przełóż do niego makaron, pieczarki, wlej sos i wymieszaj całość. Wyłóż na wierzch parawany na kawałki ser mozarella. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 10-15 minut, aż wierzch zapiekanki zbrązowieje. Artykuł Piątek: Zdrowy Alfred, czyli pasta Alfredo inaczej

Niedzielny kucharz
Makaron à la łazanki z kapustą 64

Łazanki – sycąca potrawa z makaronu i kapusty kiszonej, którą zawdzięczamy królowej Bonie, może być ciekawą odmianą rodzinnych obiadów. Nasze dzieci kochają makaron. Ale lubią go tylko z sosem pomidorowym albo serowym. Żeby urozmaicić im obiad i pokazać polską, regionalną wersję włoskiego dania, postanowiłam przygotować makaron à la łazanki. Łazanki to danie z długą tradycją. Przybyły do ​​Rzeczypospolitej Obojga Narodów(...)hours Czas gotowania 20 minutes Porcje 4 Autor smakowitehistorie.com Składniki 1 opakowanie makaronu 500 g. kiszonej kapusty 250 g. pieczarek 1 szt. marchewka 3 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki sosu sojowego przyprawy sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, bazylia, liść laurowy, ziele angielskie Sposób przygotowania W dużym garnku zalałam wodą kapustę kiszoną (można ją wcześniej posiekać, ale nie trzeba), dobrze przyprawiłam, dodałam

smakowitehistorie.com
Makaron à la łazanki z kapustą 72

Łazanki – sycąca potrawa z makaronu i kapusty kiszonej, którą zawdzięczamy królowej Bonie, może być ciekawą odmianą rodzinnych obiadów. Nasze dzieci kochają makaron. Ale lubią go tylko z sosem pomidorowym albo serowym. Żeby urozmaicić im obiad i pokazać polską, regionalną wersję włoskiego dania, postanowiłam przygotować makaron à la łazanki. Łazanki to danie z długą tradycją. Przybyły do ​​Rzeczypospolitej Obojga Narodów(...)hours Czas gotowania 20 minutes Porcje 4 Autor smakowitehistorie.com Składniki 1 opakowanie makaronu 500 g. kiszonej kapusty 250 g. pieczarek 1 szt. marchewka 3 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki sosu sojowego przyprawy sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, bazylia, liść laurowy, ziele angielskie Sposób przygotowania W dużym garnku zalałam wodą kapustę kiszoną (można ją wcześniej posiekać, ale nie trzeba), dobrze przyprawiłam, dodałam

smakowitehistorie.com
Bagietka zapiekana w sosie śmietanowo-serowym - sposób na czerstwe pieczywo 128

Pomysł na wykorzystanie lekko czerstwego pieczywa - bagietka zapiekana w sosie śmietanowo-serowym posypany szczypiorkiem. Taka zapiekanka najlepiej smakuje podana od razu po upieczeniu (np. podana jako dodatek do kremowej zupy).  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 1 lekko czerstwa, długa bagietka 3 duże jajka 150 g startego sera mozzarella 1/2 pęczka szczypiorku 1/4 kostki masła

Ugotować
Naleśniki i placki 135

Pełnoziarniste naleśniki orkiszowe z twarogiem i sosem malinowym      Placuszki serowe      Zdrowe naleśniki pełnoziarniste gryczano-orkiszowe na maślance       Placuszki walijskie z płatkami kukurydzianymi czekoladowymi     Puszyste naleśniki twarogowe      Galettes - francuskie naleśniki z mąki gryczanej      Puszyste naleśniki na maślance     Pancakes z dynią

Passions hobbies life
Dorsz w sosie śmiatanowo-serowym 119

Dorsz w sosie śmiatanowo-serowym to pyszna i zdrowsza alternatywa dla dorsza smażonego w panierce. Tak przygotowana ryba jest bardzo aromatyczna, soczysta i pyszna. Użyj ulubionego sera, będzie jeszcze smaczniej. Łatwe do przygotowania danie i nie zajmie Ci wiele czasu. Napisałabym danie fit, ale dodatek żółtego sera niestety burzy ten wizerunek, wynagradza za to smakiem. Polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tiftele ziemniaczano-serowe z dipem czosnkowym 583

prawie każdego dnia.  Ja zajadałem się nimi od najmłodszych lat i do dziś je uwielbiam. Dlatego dziś chciałbym Was zainspirować moim przepisem na pyszne tiftele ziemniaczano-serowe z aromatycznym sosem czosnkowym na bazie jogurtu. Tiftele są chrupiące z zewnątrz i kremowe w środku. Zapewniam Was , że pokochacie je.  SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków 1 jajko 2 łyżki masła

kulinarnyJa
Małdrzyki krakowskie 103

polewą, miodem, syropem. Dzieci je uwielbiają! – zaliczam do nich moją córkę, która zajadała małdrzyki bez dodatków. Dziś małdrzyki krakowskie w wersji mniej słodkiej, do której pasują wszelakie sosy, np. pomidorowy, serowy, gulasz warzywny lub mięsny z delikatnego białego mięsa. Dodajcie surówkę, a obiad gotowy. Do wersji na słodko wystarczy dodać cukru pudru lub cukru z wanilią, większą szczyptę cynamonu

Zasmakuj Kuchni
Klopsiki z makaronem chrzanowo-serowym 146

sobotę miałem troszkę więcej czasu w kuchni i przygotowałem dla rodzinki na obiad danie z tzw. jednogarnkowych. Padło na klopsiki z makaronem w sosie czosnkowo-serowym. Czas przygotowania to max pół godzinki, więc można szybko zaskoczyć domowników. Swoich do ostatniej chwili trzymałem w niepewności - ale ostatecznie udało mi się ich zaskoczyć i zjedli wszystko ze smakiem - nawet Fabian niejadek :) Porcja

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Pomidorowe naleśniki z serkiem i wędzonym łososiem 137

olej. Całość zmiksować na ciasto. Usmażyć na suchej patelni około 8 nalesników. Gotowe naleśniki smarować serkiem, na wierzch układać wędzonego łososia. Zwijać w ruloniki. Podawać polane ulubionym sosem (u mnie serowy roquefort). Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 404,9 kcal Tłuszcz: 22,1g Białko: 19,7g Węglowodany: 30,8g Smacznego

Zielona Kuchnia
Przekąska na Halloween - mini pizza duszki 146

przecieramy przez sito. 5.  W ciasto uderzamy pięścią i rozwałkowujemy. Wycinamy koła o średnicy ok 5 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Rozsmarowujemy sos pomidorowy, układamy serowego duszka i dekorujemy przy pomocy  oliwek. 7. Piekarnik nagrzewamy do max temperatury ( u mnie 250 °C ) i pieczemy ok 10 min. ZAPRASZAM NA FILM  Jeśli spodobał

Atlas Smaków
Makaron z puree z dyni i masłem truflowym 165

dyni i masłem truflowym zwieńczył moją sobotę – kolacja była przepyszna Zobacz też: Świeże trufle – najdroższe grzyby świata. Co z nich zrobić? Makaron z czarnymi truflami w sosie śmietanowo-serowym Przepis na makaron z puree z dyni i masłem truflowym Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 15 minut Składniki - 300 g puree z dyni (z odrobiną cebulki) - 2 łyżki

Kuchnia Bazylii
Parówkowe spaghetti. 213

Makaron z parówkami, jako podstawę dania, można połączyć z dowolnymi ulubionymi dodatkami. U nas były to pomidorki, ale równie dobrze sprawdzi się brokuł podzielony na różyczki, lub klasyczny sos pomidorowy albo serowy. Nawet keczup w chwili desperacji można dodać. No, chyba że domowy , wtedy z czystym sumieniem! ;) Składniki: 300 g cienkich parówek makaron spaghetti 250 g pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka

zadanie-gotowanie
Sałatka CEZAR 158

wymieszać. Na sam koniec dodać usmażone kawałki z kurczaka. Ponownie wymieszać. Sałatkę przełożyć do miski. Na wierzchu posypać grzankami i pozostałym startym serem. Podawać po schłodzeniu.  Przygotowywanie sosu czosnkowo-serowego

Ugotować
Pączki zestawienie przepisów + Pancake Day :) 128

mini pączki ser(k)owe PANCAKE DAY :) Jabłka w cieście z sosem karmelowo kokosowym Naleśniki z twarożkiem i owocami w syropie Placuszki jogurtowe z sosem mandarynkowym Racuszki serowe z morelą Placuszki z mąki owsianej, amarantusem i kokosem Placuszki owsiane z dodatkiem siemienia lnianego z dżemem

coolinarny
10 pysznych sylwestrowych przekąsek vol. 2 274

Jajka faszerowane pastą z awokado _______________________________ #3 Kokosanki _______________________________ #4 Sałatka z jarmużem _______________________________ #5 Sałatka z mozzarellą _______________________________ #6 Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą _______________________________ #7 Sałatka z szynką i sosem czosnkowym _______________________________ #8 Serowy chlebek ze szczypiorkiem _______________________________ #9 Pierś z kurczaka w cieście francuskim _______________________________ #10 Dip łososiowy

Kolejny blog o gotowaniu
Makaron z czarnymi truflami w sosie śmietanowo-serowym 241

gotujemy makaron w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przekładamy go na patelnię z sosem. Mieszamy. 5 Każdą porcję makaronu posypujemy świeżymi, startymi truflami. Artykuł Makaron z czarnymi truflami w sosie śmietanowo-serowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Tarta z brokułami, tuńczykiem i grzybami (Torta salata con broccoletti, tonno e funghi) 198

Jesienna tarta z ciasta francuskiego z brokułami, grzybami, dyni ą  i tuńczykiem zapiekana  w aromatycznym sosie jajeczno-serowym z dodatkiem świeżego tymianku to bardzo aromatyczne danie, proste a zarazem szybkie w przygotowaniu.   Smacznego!   **** La torta salata  realizzata con la pasta sfoglia, farcita con i    broccoletti, il tonno, i funghi, la zucca

La grande e la piccola cuoca
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 175

ciepło Mini pizza Chili con carne Bigos Paszteciki z pieczarkami Paszteciki z brązową soczewicą Amarantusowa tarta z marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki i ziemniaków Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Kurczak w stylu marokańskim Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym Chorizo z cydrem Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Biała kiełbasa pieczona w cydrze Leczo

Codziennik Kuchenny
Makaron orkiszowy 248

Jest prosty w przygotowaniu i nie potrzeba maszynki do rozwałkowania ciasta. Z podanych składników wychodzi porcja makaronu taka jaka jest widoczna na zdjęciu. Można go podawać z różnymi sosami np. pomidorowym, serowym, śmietanowym lub dorzucić go do zupy przed samym podaniem. Zapewniam, że smak jest o wiele lepszy od kupnego, a dużo się nie napracujesz. Wypróbuj! Makaron orkiszowy Składniki

Jaglusia
Schab faszerowany pieczarkami, papryką, groszkiem i serem 216

brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Umieścić w rękawie do pieczenia, uszczelnić i wstawić na minimum 1,5-2 godziny do piekarnika nagrzanego do 175 o C. Podawać z sosem pomidorowym lub serowym

Czerwień i błękit
TARTA FRANCUSKA Z GRZYBAMI, KASZĄ I SOSEM ŚMIETANOWO-SEROWYM Z ZIOŁAMI 145

żadnej tarty! Chodziła za mną, chodziła i wychodziła! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną tartę na cieście francuskim. Wypełniona farszem z grzybów , kaszy jęczmiennej i zalana pysznym sosem śmietanowo-serowym z dodatkiem ziół. Niezwykle sycąca, aromatyczna, no a przez to, że jest na cieście francuskim – błyskawiczna do zrobienia! Koniecznie spróbujcie, a potem dajcie znać jak smakowała! SKŁADNIKI: ( forma

Ostra na Słodko
Pizza bez sosu 280

Niestety ja miewam okresy miłości i nienawiści pomidorowej (nie wiem czym spowodowane) i właśnie wtedy kiedy nie mam ochoty na pomidory w żadnej postaci robię tą pizzę bez sosu. Jest chrupiąca, serowa no i te oliwki… nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba ! SKŁADNIKI: * 250 g mąki pszennej * 150 ml ciepłej wody * 10 g drożdży * ½ łyżeczki cukru * 1 łyżeczka soli

Mohiella
Zapiekanka makaronowa z maślanymi pieczarkami, serem i szynką 131

minut. Usmażone posypujemy szczyptą soli. Wlewamy na patelnię śmietankę, łączymy z pieczarkami i doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia. Szynki kroimy na plasterki, układamy je na warstwie serowej. Całość zalewamy sosem pieczarkowym, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 45 minut od momentu, gdy piekarnik rozgrzeje się

Gotowanie i blogowanie
Tarta z porami 181

Bardzo ciekawa tarta wytrawna a w zasadzie quiche. Lekko podsmażone pory na maśle zalane gęstym sosem śmietanowo - jajeczno - serowym na kruchym cieście a wszystko to pod cienką skorupką zapieczonego sera. Smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno

Milion Smaków
ROLADKI Z KURCZAKIEM JARMUŻEM I KAPARAMI 176

wykałaczkami. Smażyłam roladki z obu stron na złoty kolor. Smaczne i zdrowe!   dla lubiących   j a r m u ż  polecam MAKARON Z JARMUŻEM W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM ZUPA KREM Z BROKUŁ I JARMUŻU

potrawyregionalne
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z PIECZONYM KURCZAKIEM I SOSEM ALFREDO 392

Dzisiejszy przepis jest idealnym pomysłem na zużycie resztek pieczonego kurczaka lub indyka. Sos Alfredo to sos beszamelowo-serowy, moja wersja jest na bulionie i mleku, więc jest dużo ciekawszy w smaku. Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Jaglano-serowo-miętowe kluski z sosem truskawkowym 172

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jaglano-serowe kluski z sosem truskawkowym.( 2 porcje) -> 200g chudego twarogu ->100g kaszy jaglanej ->Garść mięty ->Szklanka mleka -> 1-2 łyżeczki miodu -> 100g mąki pełnoziarnistej

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Mussaka 107

Mussaka czyli grecka zapiekanka z bakłażanów z dodatkiem ziemniaków, mięsa mielonego i pomidorów pod sosem śmietanowo-serowym. Przepis pochodzi z książeczki kucharskiej Tupperware

Milion Smaków
Pieczarki szpinakowe z grilla 116

minut, aż do połączenia składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczarki myjemy i wyjmujemy z nich nóżki. Do środka kapeluszy wkładamy plasterek boczku i zalewamy je sosem szpinakowo-serowym. Grillujemy ok. 15 minut. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania