wstążki, rozsypać po blaszce i w 200C upiec na rumiano w piekarniku. Krem z buraków i soczewicy z musem chrzanowym 1,5kg ugotowanych i obranych podłużnych buraków 150g soczewicy pomarańczowej 2 litr soku z jabłek 200ml soku z buraków lub domowego buraczanego zakwasu 1 płaska łyżeczka czarnuszki ½ łyżeczki kuminu 5 łyżek octu jabłkowego Sól, pieprz, cukier Garść mrożonych malin Olej(...)krówce cały tłuszcz, wlewamy śmietanę. Sugeruję na ten czas zdjąć garnek z ognia. Dorzucamy też sól. 8 – 10 minut tężenia na małym ogniu nam wystarczy. Łyżkę lub dwie gorącego sosu wylewamy obficie na bardzo ciepły far na talerzu. Topinambur 6 sztuk topinamburu Olej do głębokiego smażenia Cynamon Cukier puder Sól Dokładnie szorujemy topinambur pod bieżącą wodą, tniemy go na przeźroczyste
karmelowy