sos hamburgerowy - 107 przepisów (strona:3/8)

FITBURGERY Z KALAFIORA I KASZY JAGLANEJ 136

wszystkich poszukujących alternatywy dla tradycyjnego kotleta. Pyszne i zdrowe kotleciki z kalafiora i kaszy jaglanej podane w delikatnej i mięciutkiej bułeczce hamburgerowej z sezamem. Świetnie smakują z dipem z awokado, plastrem pomidora i sosem majonezowo-jogurtowym. Polubią je nawet fani wołowych burgerów i nie lubiące warzyw dzieci.  SKŁADNIKI / 2 porcje 2 bułeczki hamburgerowe np.  własnego wypieku

cool and minty
Sosy FOLWARK - Wołowy hamburger z sosami 75

hamburger na konkretny głód. Ostatnio często gości u mnie wołowina - dobrze zrobiona jest pyszna!  Składniki : * 300g mięsa wołowego mielonego * sól, pieprz do smaku * bułka hamburgerowa * zielona sałata * cebula * pomidor * ogórek kiszony * łyżka sosu czosnkowego Folwark  * łyżka ketchupu Folwark   Przygotowanie : Mięso doprawić i dobrze wymieszać. Na grillowej patelni usmażyć burgery. Układać na podgrzanych bułkach, posmarowanych sosem czosnkowym

Magiczne Życie Marty
Domowy chicker 436

postanowiłam odtworzyć ten smak w domu, który wiadomo, że będzie lepszy i zdrowszy.  Jednak zamiast podłużnej bułki użyłam zwykłych hamburgerowych, świetne będą również te do hot-doga, natomiast mięsko namoczyłam w mleku, dzięki czemu zyskało delikatny smak. Sam sos doskonały będzie także do sałatek, wędlin czy jajek. Składniki na 8 sztuk: Podwójna pierś z kurczaka Bułka tarta Mąka

Fabryka pomysłów
Burgery z indyka z sosem barbecue 160

Dietetyczne burgery przyrządzone z mięsa indyczego to zdecydowanie zdrowsza wersja hamburgerów i dobra propozycja na szybki obiad.Składniki:6 bułek hamburgerowych np. z TEGO przepisu850 g mielonej piersi z indyka5 łyżek startego parmezanułyżka suszonych ziół prowansalskichsól, pieprz2 pomidory2 ogórki konserwowesałatasos barbecueDo mięsa dodać parmezan i zioła prowansalskie, doprawić pieprzem, solą i dokładnie wymieszać. Uformować sześć płaskich okrągłych placków(...)grillowej lub grillu po około 2 minuty z każdej strony. Bułki przeciąć na pół i również zgrillować przez chwilę. Następnie ułożyć na każdej sałatę, 2 plastry pomidora, usmażonego burgera, sos barbecue i 2 plastry ogórka. Przykryć drugą połową bułki i podawać. Aby burger się nie rozpadł, można  go "spiąć" wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków

wyzwania kuchenne
pulled pork do burgerów 116

mięso pod naciskiem widelca będzie się rozpadać, wyjmij je z sosu, porwij ("wyczesz") je widelcami na włókna. Możesz podawać oddzielnie mięso, oddzielnie sos , lub też możesz wymieszać oba elementy razem. Podawaj na gorąco w hamburgerowej bułce lub na talerzu z ryżem

Eksperyment sobotni
Burgery domowe 149

jest to dość czasochłonne. Można też kupić gotowe pieczywo, ale nie ograniczajmy się tylko do klasycznych bułek hamburgerowych z sezamem. Świetnie sprawdzą się kajzerki, grahamki, ciabatty.... Możliwości jest wiele.Sos- podobno dobry burger broni się sam i nie potrzebuje żadnego sosu. Ja jednak przygotowuję bardzo prosty, rewelacyjnie komponujący się ze wszystkimi składnikami sos na bazie ketchupu (mój ulubiony Ketchup Włocławek

Smakowity Blog Kulinarny
Hamburger 143

zrobić coś swojego. Zapraszam na przepis. Hamburger Jego Wysokość Hamburger Potrzebujemy: 4 bułki (mogą być zwykłe, nie musza być hamburgerowe) 500 g mielonego antrykotu wołowego 1 czerwoną cebulę 1 pomidora 1 szalotkę kilka listków sałaty kilka ogórków konserwowych pikantny keczup sos czosnkowy 1 niepełną łyżeczkę cukru 1 łyżkę musztardy (u mnie Dijon) 4 plastry ostrego żółtego sera (opcjonalnie) sól, pieprz

Ratunku obiad
Mini burgery wieprzowe 151

mielonej wieprzowiny ( u mnie szynka)1 łyżka startego imbiru4 starte ząbki czosnku1 łyżka posiekanej mięty2 łyżki sosu sojowego1 łyżeczka płatków chili1 łyżeczka sambal oelekgarść posiekanej kolendry + parę gałązek do podaniasól, pieprz do smaku8 normalnych  lub 16 małych bułek hamburgerowych ( np z tego przepisu )przygotowanieWszystkie  składniki burgerów wymieszać w misce. podzielić

Stare Gary
Bułki. Na obiad 125

absorbują soki z mięsa i warzyw, tworząc z nimi zgraną i naprawdę pyszną całość. Warto poświęcić trochę czasu, znaleźć dobry przepis na sos i sięgnąć po ulubione dodatki, żeby później delektować się... Zupełnie niezwykłym burgerem. Bułki hamburgerowe z sezamem Składniki: (na 8 bułek) 500 g mąki pszennej 300 ml letniego mleka 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Klasyczny cheeseburger jak z Maca 110

cheeseburgery na świecie. Składniki (na 4 cheeseburgery): 400g dobrej jakości mielonej wołowiny, w temperaturze pokojowej 4 bułki hamburgerowe z sezamem 4 liście sałaty, u mnie strzępiastej 2 ogórki konserwowe 4 łyżki keczupu 4 plasterki sera gouda sól i pieprz do smaku Na sos: połowa małej cebuli 2 małe ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu sól i pieprz

Smaczna Strona
CHICKEN BURGER Z KURCZAKIEM - najlpepszy domowy fast food 397

niego różne aromatyczne zioła i przyprawy. Świetne jest curry, przyprawa do gyrosa, tymianek, oregano. Do sosu dodajcie posiekaną bazylię, a będzie on jeszcze lepszy. Domowe hamburgery, pełne warzyw i chrupiącego kurczaka - przepis na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 4 bułeczki hamburgerowe (lub grahamki) 300g mięsa z piersi kurczaka, zmielonego 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1-2 kromki

Moja Książka Kucharska
Weekend burgerożercy na Before Food Market (23.02.2017-25.02.2017) 144

miejsce. Kolejnego dnia (ostatniego!), zaczęłam testowanie od burgera, serwowanego przez Szwalnie Smaków . Przepyszny policzek wołowy w bułce hamburgerowej i do tego obok sałatka. Nie ukrywam, zaskoczyło mnie takie podanie. Burger był dobry ale szczerze wolę mięso smażone w burgerze niż w sosie własnym. Śmiało mogę powiedzieć, że był to dobry obiad w bułce burgerowej :) Po pysznym policzku przyszła pora, znowu

CookYourself
Amerykański Hamburger – a’la Joe Bastianich 105

musztardę, curry, cukier i przyprawę gyros. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przelać do słoika i zakręcić. Taki sos można przechowywać kilka dni. Sposób przygotowania Hamburgera: Mięso mielone doprawiamy odrobiną soli, pieprzu i papryki ostrej. Dzielimy na 4 części i tworzymy z nich kotlety hamburgerowe. Na rozgrzaną patelnię dodajemy łyżkę oleju z pestek winogron, bądź oliwy z oliwek. Nakładamy kotlety i smażymy(...)łyżeczki cukru. Ogórki konserwowe kroimy w plasterki. Bułki przekrajmy na pół i na chwilkę wsadzamy do rozgrzanego piekarnika, tak aby były chrupiące, ale nie spalone. Wewnętrzne strony bułki smarujemy sosem do hamburgerów. Na dolną część bułki, która stanowi spód hamburgera kładziemy listek sałaty, na to kotleta a na niego podsmażone pomidory z cebulą, przykrywamy górną warstwą bułki. Hamburgera można również

ClauditteMissCooking
Pizza hamburgerowa 129

Hamburgerowa dlatego, że naprawdę smakuje jak hamburger:). Jest naprawdę smaczna i odmienna w smaku od znanej nam pizzy. Konieczny jest sos i świeże warzywa:). Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Dodatki:  150g sera mozzarella 3 gotowe kotlety do hamburgerów dobrej jakości 5 pomidorków koktajlowych

Szefowa kuchni
Big Mac - wersja domowa ! 156

MACA 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy  odrobina octu winnego 1 łyżka maggi lub sosu Worcester 1 ogórek korniszony pokrojony w drobną kosteczkę 1 łyżeczka drobno pokrojonej cebuli 1/2 łyżeczki cukru szczypta czosnku granulowanego szczypta słodkiej papryki sól pieprz DODATKOWO: 4 bułki hamburgerowe 2 - 3 ogórki korniszone pokrojone w plasterki 1 połowa cebuli pokrojona w drobną kostkę 4 plastry(...)wszystko dokładnie wyrabiamy ręką. Z masy formujemy kulki, a następnie spłaszczamy ręką tworząc kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Na 4 kanapki Big Mac potrzeba 8 kotletów. SOS DO BIG MACA: W miseczce umieszczamy majonez, musztardę, ocet oraz maggi i mieszamy łyżeczką. Następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz ogórek korniszony, doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem granulowanym

Gotuj z Mąką