Jakiś czas temu jak sobie pewnie dobrze przypominacie przez ośmiorniczki prawie upadła rząd... czy jednak to jest taki rarytas i to drogi żeby wart był takiego
Bernika - moj kulinarny pamietnikWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny makron z fasolką szparagową, zaczyna się sezon na fasolkę więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania makaronu będziemy potrzebować: 500 g makaronu spaghetti na sos: około 800 g pomidorów 1 cebula 3 duże ząbki czosnku garść listków bazylii sól, pieprz oraz: około 800 g fasolki szparagowej żółtej lub zielonej kostka sra feta olej
Uwaga Babcia Gotujetagliatelle, pappardelle, linguine, spaghtetti… Według mnie, najlepsze jest to, że pasują zarówno z słodkimi dodatkami jak i podane w sposób wytrawny. Najbardziej znane jest oczywiście znany makaron spaghetti z sosem bolognese, jak i tradycyjna lasagne z mięsem mielonym i sosem pomidorowym. Dzisiaj przedstawiam przepis na makaron penne z kremowym sosem, który jest z dodatkiem sera koziego i suszonej bazylii
Jaglusiaowsiany koktajl z suszonych śliwek. Chętnie zjadłabym pikantną sałatkę z owoców w marynacie, pieczoną ricotte z pamezanem, pasztet z wątróbek, omlet biszkoptowy, sałatkę z fenkuła i truskawek, warzywne spaghetti z sosem cytrynowym, meksykański chłodnik, kalafiorową zupę z krewetkami, sałatkę z ziemniaków i kalafiora, ziemniaczane hasselbacki, pęczotto z burakami i malinami czy sałatkę z kiełków gryczanych A na deser? Brzoskwinie pieczone
Ugotowane pozamiataneCoś idealnego na szybki obiad we włoskim stylu. Post Spaghetti z sosem śmietanowym pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne
PancookSzybki obiad, wystarczy kilka minut i gotowe. Bardzo smaczne danie. Na patelni roztopić masło, dodać posiekaną cebulę i pocięty w paski por. Doprawić solą i pieprzem
Kuchnia PokoleńSzczególnie do domowych frytek, żółtego sera czy wędlin na kanapkach. Towarzyszył mi i mojej rodzinie od zawsze, tak jest do dziś. Teraz, oprócz kanapek i frytek dodaję go sosów, bigosu, spaghetti, itp. Są ketchupy pikantne, łagodne, z różnymi dodatkami ziołowymi. Jest w czym wybierać, ale....wielkim atutem domowego ketchupu jest to, że możemy go dowolnie modyfikować, nie zawiera zbędnych, niepotrzebnych
Zasmakuj Kuchnikilku dniach przerwy w blogowaniu i pogromie naszej rodziny przez rotawirus wracam z przepisem na spaghetti w sosie pomidorowym z dodatkiem śliwek. Smak ciekawy, z polską nutą. Makaron podałam z tartym oscypkiem. Składniki: 500 g mielonego mięsa z szynki wieprzowej 1 czerwona cebula kilka miękkich śliwek (świeżych lub mrożonych) 1 puszka krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego sos lub ocet
Czerwień i błękitskomentował(a) Twój post na blogu Bardzo oryginalne z dodatkiem kapusty kiszonej. Ja robię tylko te zwyczajne gołąbki - raz robiłem bez zawijania, ale wyszedł mi zamiast gołąbków sos na spaghetti! :D Pozdrawiam i zachęcam do udziału Nitka Design skomentowała Twój post na blogu Ale fantastyczny pomysł, muszę je koniecznie wypróbować:-) Dziękuję za podzielenie się tym przepisem, nie znałam
Dieta moja pasjaCalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Wszyscy domownicy uwielbiają tradycyjny makaron spaghetti z sosem bolońskim. Ale zdarza się, że coś zostanie. I co z tym dalej zrobić. Jakoś nikt po nie nie sięgał do lodówki więc dałam się na sposób. Kokilki do zapiekania
W garach u Gosizrobienia tofu. Sito z większymi otworami do miękkich owoców takich jak truskawki, banany, kiwi. Pozwala przygotować gęste i sycące koktajle z większą ilością włókien. Ponadto wykonamy placki ziemniaczane, sos do spaghetti czy desery takie jak mus bananowy z czekoladą. Z pulpy można wykonać peelingi i maseczki do naturalnych zabiegów kosmetycznych. Trzecie sito, tak zwane ślepe, nie posiada żadnych otworów. Miażdży
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadoprawiłam. Na koniec wsypałam ugotowany ryż i starty parmezan. Wydrążone cukinie wstawiłam do lekko wysmarowanego olejem naczynia i nafaszerowałam warzywami. Do wersji warzywno mięsnej wykorzystałam zrobiony wcześniej sos do spaghetti z dodatkiem mielonego mięsa. Żeby farsz nie był za rzadki, dłużej go smażyłam w celu odparowania wody. Dodałam do niego również ryż i starty parmezan. Nałożyłam go do cukinii
potrawyregionalneuzyskania odpowiedniej gęstości. Przelewam do wyparzonych, gorących słoików, szczelnie zakręcam i odwracam do góry dnem. Nie zagotowuję słoików. Takie przetwory idealne są do zupy pomidorowej czy jako sos do spaghetti, gołąbków lub lasagne. SMACZNEGO
Wielopokoleniowohumusem ! A teraz SELERYBA. Coś co jadłam po raz pierwszy. Naprawdę smakuje jak ryba - dzięki glonom. (już dzisiaj kupiłam sobie glony i również będę robić takie selerybki ) Spaghetti z sosem "bolońskim" - z kaszy gryczanej. Przy degustacji tego dania wyszło, kto lubi kaszę gryczaną. Kilka osób zostawiło sos... Ja oczywiście go zjadłam :D TAK ZJADŁAM TO WSZYSTKO, PRZYSIĘGAM MÓJ ŻOŁĄDEK PĘKAŁ
healthy dreams