ogniu aż się cukier rozpuści. Dodać sos sojowy, ocet ryżowy, miód, imbir, sok z limonki (wszystko do smaku). Wymieszać. Do sosu włożyć kurczaka z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i trzymać na ogniu z ok 20 min. Do ryżu dodać posiekaną kolendrę i gotowe.... Smacznego
Gaździnka warzyodsączyć z nadmiaru soku i pokroić na małe kawałki. Groszek i kukurydze odsączyć na sicie i wsypać do miski z ryżem i ananasem. Łodyżkę selera pokroić na plasterki. Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos i delikatnie go wymieszać z sałatką. Posypać płatkami migdałowymi
Camilla w kuchnimleczku kokosowym z curry, warzywami (vegan) potrawka z soczewicy czerwonej, z kasza bulgur, płatkami drożdżowymi (vegan) dyniowe* kluski z serowym sosem tahini (vegan) *z pure, mąki dyniowe *płatki drożdżowe+tahini+woda pomidorowe curry z ciecierzycą i batatem, ryż jaśminowy (vegan
More food, love and dreamsbazylia Ciecierzycę zalałam zimną wodą i moczyłam cała noc. Po namoczeniu ugotowałam ciecierzycę w lekko osolonej wodzie. Do ugotowanej ciecierzycy dodałam sos pomidorowy, oliwki, ocet, oliwę i zioła. Gotowałam na wolnym ogniu ok 15 minut. Super smakuje z ryżem
nietadietadodałam do sosu. Sos dusiłam na wolnym ogniu ok. 10 minut. Do naczynia żaroodpornego przełożyłam przygotowanego wcześniej dorsza i zalałam sosem pomidorowym. Naczynie wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp 170 ºC. Dorsza w pomidorach polecam do ryżu, ziemniaków lub do pieczywa
nietadietastopniach. Co jakiś czas polać po wierzchu mlekiem (tym, w którym się piecze schab). Upieczony schab wyjąć z naczynia a powstały sos przecedzić, zagotować i zagęścić odrobiną mąki lub skrobi kukurydzianej. (W razie potrzeby doprawić.) Schab podawałam z ryżem
Di gotujepożywny obiad, ale dobry pomysł na imprezowy poczęstunek. Klasyczny farsz mięsa z ryżem podmieniłam zdrowszym, lekkostrawnym mięsem z indyka, a ryż kaszą gryczaną. Zimowe kolorowe danie nie tylko fantastycznie wygląda, jeszcze lepiej smakuje. Całość zapieczona w aromatycznym sosie pomidorowym. Zapraszam! Składniki: 500 g czerwonej papryki (3-4 sztuki) 200 g ugotowanej kaszy gryczanej (2 woreczki) 250 g mięsa z udźca
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!było troszkę bardziej dietetycznie :) Często też od razu w potrawce jest kasza lub makaron.. tym razem potraktowałam danie bardziej jako sos i ugotowałam osobno kaszę jęczmienną. Aj było pysznie... :) Ps. Pasuje tu każdy rodzaj kaszy, makaron, ziemniaki, ryż... Wedle własnych upodobań i aktualnej ochoty :) Składniki: filet z kurczaka 3-4 marchewki 1 pietruszka 1 duży pęczek natki pietruszki
Kolorowy Przepisownikpietruszki oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Polędwiczki wieprzowe podajemy pokrojone w plastry ułożone na sosie kurkowym. Można również polać sos na mięso. Najlepszymi dodatkami do dania są pieczone ziemniaki, ale śmiało możecie podać polędwiczki w towarzystwie ryżu czy kaszy. Jako dodatek warzywny świetnie sprawdza się sałata z winegretem, grillowane warzywa czy gotowana fasolka szparagowa. Smacznego
W kuchni Katiemoim stole często gości ryż i makaron. Dziś zapraszam Was na szybką propozycję obiadową. Uwielbiam spaghetti. Wyśmienicie smakuje z wszelkimi maślanymi sosami, jak i z tradycyjnym bolognese. Ostatnio postanowiłam zrobić spaghetti w troszkę innej wersji. W lodówce znalazłam puszkę kukurydzy i... dalej wyobraźnia sama już zadziałała. W kilka chwil powstał pyszny sos kukurydziany, do którego dla wzbogacenia smaku dodałam remuladę
Słodkie okruszkitrochę wody na patelnię i wymyć smaki. Mięso postawić na ogień i wlać mleczko kokosowe. Dusić, aż wszystko będzie miękkie, a sos marchewkowy zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Na końcu dodać ugotowany bób. Podawać z ziemniakami albo ryżem. Smacznego :) Kategoria: Obiad , WYTRAWNIE Tagged: bób , kurczak , marchewka , mleczko kokosowe , pomidory
https:KKuchniaMniamgotujemy bez soli al dente. Przelewamy zimną wodą i osączamy. Szprotki osączamy z oliwy ,przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy ryż. Cebulę szklimy na oliwie ,dodajemy przetarte przez sito pomidory i dusimy na wolnym ogniu. Lekko redukujemy. Sos studzimy ,dodajemy do całości razem z posiekaną natką. Wszystkie składniki mieszamy ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki
R'n'G Kitchenkoniec wrzucić cukinię . Cukinia ma być lekko twardawa musimy uważać żeby nam się nie rozgotowała. Gdy mięso będzie już miękkie , dodać sos słodko kwaśny , przyprawić wszystko do smaku solą i pieprzem , ja oczywiście używam vegetę :) Podawać z ziemniakami, ryżem , kaszą lub po prostu z bułką . Danie pyszne i proste :) Smacznego : ) Zapraszam do wypróbowania przepysznych produktów ORZECH
Sama słodycz i szczypta chilipszenną). Smażymy na rumiano na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Po kilka minut z każdej strony wystarczy. W tym samym czasie gotujemy ryż i smażymy na maśle warzywa z dodatkiem czosnku, imbiru i kurkumy. Danie gotowe. Pysznie smakuje z sosem słodko pikantnym chili. Powtórzę raz jeszcze - tak zamarynowana polędwica jest przepyszna. Na wierzchu chrupiąca, a w środku soczysta i miękka. Mniam
Kuchnia po mojemuboczkiem lub kiełbasą, zwłaszcza jeśli ma ono stanowić danie obiadowe :)) Ja zawsze zajadam leczo z pieczywem, mąż natomiast woli ... z ryżem. Składniki: 3 duże ceb ule 2 ząbki czosnku 1 kg czerwonej papryki 2 puszki pomidorów w sosie własnym 3 łyżki oleju słonecznikowego 1 płaska łyżka słodkiej papryki w proszku szczypta ostrej papryki w proszku sól u mnie dodatkowo
Walijskie Pichcenienaczyniu żaroodpornym i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Sałatka: Pomidorki kroimy na pół, dodajemy mieszankę sałat i ciecierzycę. Polewamy sosem winegret lub innym ulubionym. Proponuję to danie na kolację lub (z dodatkiem węglowodanów w postaci pełnoziarnistego ryżu, kaszy czy ziemniaków) na obiad
Powiedz dietom niewrzącej wody. Dodajemy pokrojone – w półkrążki por, w talarki - marchewkę i w kostkę - korzeń pietruszki. Po ok. 10 minutach dodajemy ryż jaśminowy, następnie dokładamy mięso z patelni. Na tą samą patelnię przekładamy pomidory z puszki, lekko redukujemy sos. Pomidory przekładamy do zupy, doprawiamy, w miarę potrzeby, solą i pieprzem, posypujemy roztartym w dłoniach majerankiem. Podajemy według gustu – z natką
mojewypiekiinietylkokilka minut, aż sos zgęstnieje (około 6-7). 4. Do sosu wrzucamy kurczaka, dodajemy 20 g masła i śmietanę. Mieszamy, aż sos stanie się jednolity, a całe masło się rozpuści. Przekładamy na talerze, posypujemy posiekaną kolendrą. Podajemy z ryżem basmati lub chlebkiem naan. Smacznego
Tajskie smakiprzyprawami . Gotujemy do zgęstnienia- jak za gęste dodajemy soku pomarańczowego. Na koniec dodajemy kurczaka i delikatnie mieszamy drewnianą łyżka w sosie. Do obiadu na łyżce oleju sezamowego podsmażyłam pół brokuła i całą marchewkę. Kurczaka możemy podawać z ryżem lub chińskim makaronem- noodlami. Smacznego
Smaki Edytyotworzeniu. Zapach przypraw świeży i intensywny, ładny kolor. Przyprawy bardzo dobre jakościowo i smakowo, aromatyczne. Paprykę dodałam do dania z ryżem i warzywami, poprawiło to smak dania, jego wyrazistość. Zioła prowansalskie dodałam do dania z makaronu z sosem z cukinii i pomidorów, wyszło pyszne i pełne aromatów. Pieprz czarny zmieliłam w młynku i dodałam do obydwu tych potraw, a poza
Magiczne Życie Martysolą i pieprzem, wsypać zioła i wymieszać. Zagotować. 3. Po 5 minutach dodać filety z dorsza i przykryć je w całości sosem. Przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez ok. 8 minut. Rada: Rybę można podawać z ryżem, ziemniakami lub chlebem. W każdym połączeniu powinna być pyszna
Pasja Smakupodlewamy wodą, dusimy aż woda wyparuje. Następnym krokiem będzie dodanie przecieru pomidorowego. Mieszamy wszystko razem, dodajemy cukier i dusimy, aż sos trochę zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę. Doprowadzamy do wrzenia i gotowe ;) Podajemy z ryżem. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkaschudnięcia.Dziś Was kochani uraczę bardzo delikatną wersją dietetycznych kotlecików na bazie curry ,odrobiny papryczki chilli ,sosu sojowego i sezamu.Mnie osobiście bardzo to wszystko smakowało , ale są gusta i guściki ,więc nie będę się nad tym rozprawiać.Możemy podać z ziemniakami lub ryżem. Porcja Dania ma 294 kcal. Przepis na 4 porcje. 50 dag.mięsa mielonego z kurczaka 40 dag.fasolki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiczubata łyżka czerwonej pasty curry 200 ml mleka kokosowego 1/2 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczka kuminu 1-2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki przegotowanej wody lub bulionu warzywnego ryż basmati sól, 1 czubata łyżka brązowego cukru kolendra olej roślinny do smażenia Wykonanie: Przygotuj składniki: łososia umyj, odetnij skórę, pokrój w większą kostkę. Cebulę i czosnek pokrój drobno. Na dużej(...)minuty, mieszając. W razie potrzeby – dodaj odrobinę oleju. Dodaj mleko kokosowe wraz z wodą / bulionem. Sos dopraw solą i brązowym cukrem. Dodaj łososia i smaż 4 – 5 minut, często mieszając. Curry z łososiem wyłóż do miseczek wraz z ryżem. Dodaj kolendrę. Smacznego
Moja pasja smakujesiennej kuchni królują warzywa! Tym razem przygotowałam roladki z bakłażana nadziewane mozarellą i szynką parmeńską, zapieczone w pikantnym sosie pomidorowym. Ta potrawa może być zarówno ciepłą przystawką, jak i daniem głównym, jeśli podamy je ze świeżym pieczywem, ryżem, czy kaszą. Muszę przyznać, że smak tych bakłażanowych roladek pozytywie mnie zaskoczył! Są wyraziste i bardzo aromatyczne(...)ułożyć na każdym kawałki mozarelli, szynkę parmeńską i zawijamy w roladki. Można je spiąć wykałaczkami, ale trzeba pamiętać, aby je wyjąć przed podaniem. Roladki stawiamy w sosie pomidorowym. Na każdej kładziemy odrobinę mozarelli. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut. Na koniec dodajemy kilka listków świeżego rozmarynu, który jeszcze bardziej "podkręci" smak dania
Kulinarne Inspiracjetaki sposób na rybę zagości u mnie na stałe. Można podawać z sypkim ryżem lub kuskusem. Składniki: 2 świeże dorady (każda o wadze ok. 350-400 g) 1/2 pęczka kolendry 1 papryczka chili 1 dymka 1 ząbek czosnku 2 cm kawałek imbiru 1,5 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka sosu rybnego sok z jednej limonki
Poezja smaku