Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami to bardzo prosta i szybka przystawka. Przygotowanie jej trwa dosłownie chwilę, świetnie sprawdzi się jako alternatywa do „zwykłych”
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: DIP SEROWY Z CHORIZO: 225 g kremowego serka śmietankowego (u mnie Almette śmietankowy ); 1 szklanka startego parmezanu; 1 szklanka startej mozzarelli; 1 szklanka startego żółtego
Gospodyni Miejskadotyczy tych przekąsek i dań, które świetnie smakują i choć na chwilę podnoszą nasze zadowolenie z życia. Bo kto nie lubi zjeść pysznej zapiekanki z dużą ilością sera, kawałka pizzy lub przepysznego ciasta czekoladowego? Wszystko to, co przypomina nam radosne chwile, będzie przez nas pożądane jesienną porą. Czas więc na przygotowanie wytrawnych przekąsek, które umilą nam wieczory. Pamiętajmy jednak(...)grzybów Czego nie może zabraknąć w naszej jesiennej spiżarce? Oczywiście ulubionych grzybków. Jesienią wybierzmy się na grzybobranie do lasu, a potem samodzielnie przygotujmy pyszne grzybowe marynaty, kiszonki i sosy. Grzyby przetwarzamy od razu po powrocie z lasu, ponieważ charakteryzują się krótką trwałością. Maślaki, podgrzybki czy borowiki leżące i nieoczyszczone w koszyku potrafią się popsuć w ciągu 1 dnia. Dlatego
Codzienna kuchnia niecodziennaOstatnio bardzo dużo przeglądam przepisy i zdjęcia różnych dań. I natknęłam się na Calzone, które po prostu uwielbiam, na blogu mojewypieki.com . Od razu czułam, że
W kuchni u Monikigruzińsku. Płaty domowego makaronu przekładane są słonym serem – danie jest wyjątkowo sycące. Aczma - gruzińska wersja lasagne Lobiani – jeśli nie przepadacie na serem, a chcielibyście posmakować tej gruzińskiej pizzy warto spróbować lobiani. To „chaczapuri” z rozgniecioną czerwoną fasolą, przyprawioną cebulą, czosnkiem i kolendrą. Zajadałam się lobiani – to zdecydowanie mój smak, za którym już tęsknię. Lobiani - puri(...)Ryby Tradycyjnym daniem rybnym jest ryba w soku z granatów. Nad Morzem Czarnym oczywiście dostaniemy świeże ryby od okolicznych rybaków. Na zdjęciu różne gatunki ryb Morza Czarnego z frytury. Sos z soku z granatów świetnie pasuje do pstrąga Czarnomorskie smażone ryby Dania mięsne Jagnięcina w sosie ze szpinaku Docierając do tego momentu zastanawiacie się pewnie, a gdzie mięcho? Tylko
Poezja smakustarych przyczep kempingowych przerobionych na punkty gastronomiczne porozstawiane najczęściej w mało reprezentacyjnych punktach miasta. Kotlet mielony (najprawdopodobniej cały pies mielony razem z budą), buła nie zawsze pierwszej świeżości, sos imitujący smak bliżej nieokreślony, 2,5 złotego mniej w kieszeni i szlus. Wyszukane dodatki typu ser, cebula, sałatki czy korniszony zaczęły pojawiać się znacznie później. Miało być szybko, tanio(...)średnicę, i objętość. Po uformowaniu odważonej ilości mielonego mięsa w zgrabnego burgera, warto zrobić w nim wgłębienie zostawiając naokoło delikatnie grubszy rant mięsa, jak przy formowaniu placka na pizzę – zapobiegnie to wybrzuszaniu, sprawi też, że mięso będzie kurczyć się wolniej i równomiernie. MAŁY KOTLET CZY DUŻY KOTLET? Jeśli próbujecie w domu robić piętrowe burgery typu BigMac albo macie
Karo in the Kitchenswojego organizmu . Raczej nie jest to jeden''zły'' posiłek, wtedy cały dzień jem ile chce, o której chce i co chcę. Od razu zaznaczę też, że nie jestem fanką pizz, hamburgerów, cheeseburgerów, kupowanych słodyczy (ciasta-fuj! Chyba jeszcze na dobrą piekarnię nie trafiłam ALBO żadna nie dorównuje wypieką mojej mamy! ) Co w takim razie jem? Chleb biały z masłem/ ketchupem/serem(...)kawałek nektarynki. 3) Masę przekładamy do foremki (sylikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia) 4) Na górę kładziemy pozostałe truskawki i nektarynkę. 5) Wkładamy do piekarnika na 30 minut. 6) Sos zrobiłam z łyżeczki gorzkiego kakao i odrobiny wody. SMACZNEGO! CAŁOŚĆ MA: 370 kcal
fitolarun.blogspot.comwłaśnie pory i śmietana, a wierzch potrawy często nakrywany jest drugą porcją ciasta. Z kolei w grze flamiche przedstawione jest bez wierzchniej warstwy ciasta i wygląda bardziej jak „biała pizza”. Z powodu tych różnic długo zastanawialiśmy się, w którym kierunku pójść, ale zdecydowaliśmy się na ciasto chlebowe + farsz z porów, z dodatkiem masła, żółtek, śmietany, sera oraz niewielkiej ilości wina(...)UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości Świeżutki post FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI
Nerds Kitchen