Pierś kurczaka w szynce z sosem pieczarkowym 134głównie możemy ją spotkać na naszych talerzach panierowaną, rzadziej w potrawkach. Można ją przygotować na wiele innych sposobów, na przykład zwinąć w szynkę parmeńską, która doda kurczakowi wyraźnego aromatu mięsa oraz podać z sosem pieczarkowym, który potrafi sprawić, że wiele zwykłych dań zyska wyjątkowy smak. Zresztą, spróbujcie sami
Milion Smaków
Kotleciki z pieczarkami i żółtym serem 258ramach propozycji na sylwestrową noc przedstawiam Wam szybkie i bardzo proste w wykonaniu kotleciki z pieczarkami i żółtym serem. Doskonale smakują na ciepło polane sosem czosnkowym. Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 40 dag pieczarek 5-10 dag sera żółtego 1 jajo mąka ziemniaczana można dołożyć drobno pokrojoną pietruszkę lub pora sól, pieprz, vegeta, delikat czerwony do mięs
Kuchenne aromaty
Miejski substytut grillowania, czyli marynowana pierś z kurczaka z patelni grillowej 251najprościej mi było wyciągnąć ją z zamrażalnika :) Zapewniam jednak, że mimo pójścia na łatwiznę mięso wyszło pierwsza klasa. Składniki (dla dwóch osób): 1/2 piersi z kurczaka 2 łyżeczki musztardy francuskiej kilka kropli sosu sojowego ciemnego kilka kropli oliwy szczypta szafranu dla koloru szczypta płatków chili dla pikanterii szczypta suszonej mięty dla kontrastu sól, pieprz Przygotowanie: Umytą pierś kroję w poprzek
Kuchnia po mojemu
Marchewka po koreańsku 266podaniem nadal będzie jędrna i pikantna, jednak smak słony i słodki stracą nieco mocy. Marchewka po koreańsku pasuje do łagodnych dać typu ryż z duszonymi udkami kurczaka, czy tłuczone ziemniaki z bitkami w sosie itp. Marchewka po koreańsku, wbrew nazwie, jest tradycyjną surówką bardzo lubianą za naszą wschodnią granicą. Ma ona nawet własną historię. Podobno powstała w czasach kryzysu, kiedy
Trzeci talerz
Podudzia w zalewie miodowej. 1483Składniki: 16 podudzi z kurczaka 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżeczka soli 2 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju 1 szklanka wody Wykonanie Podudzia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlać miód, sos sojowy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz,paprykę
O kuchni z uczuciem
Pizza wiejska z mozzarellą 164pizzy i ilość farszu można dowolnie modyfikować wedle indywidualnych upodobań. Pizzę można podawać z sosem czosnkowo-koperkowym przepis tutaj Polecam takie kombinacje farszu: Margarita: sos pomidorowy, mozzarella, salami Ananasowa: pierś z kurczaka, ananas, cebula, żółty ser Brokułowa: salami, brokuły, pieczarki, mozzarella Smacznego
IMPRESJA SMAKU
Cukiniowy makaron z piersią z kurczaka w lekkim sosie pomidorowym :) 207będzie już wrzała, wkładamy cukiniowy makaron i gotujemy przez 4-5 minut, tak aby był średnio twardy. Makaron wykładamy na talerz, na nim układamy pierś z kurczaka, rozkładamy świeże pomidorki koktajlowe i polewamy sosem pomidorowym. Lekkie, sycące, aromatyczne i smaczne danie
Zdrowie na języku :P
Sharma z frytkami 394idealnie smakowo zbalansowane danie :) Mięsko to dzieło mojego męża :) Sharma z "odchudzonymi" frytkami Składniki: podwójna pierś z kurczaka przyprawa do gyrosa pieprz kolorowy przyprawa do kurczaka curry olej z pestek winogron domowy sos czosnkowy frytki Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z pestek winogron. Doprawiamy wszystkimi wymienionymi przyprawami i smażymy aż do miękkości. Wcześniej trzeba
Lawendowe Niebo
Bezglutenowe najmniej kaloryczne tortille 519sztuk): 93 kcal Gotowana pierś z kurczaka: 151 kcal/100 g Filet z piersi z kurczaka w panierce: 268 kcal/100g Grillowany filet z piersi z kurczaka: 123 kcal/100 g A co z sosem? Najlepiej zrobić na bazie jogurtu naturalnego i np. musztardy. Majonez jest wykluczony, nawet ten light! Łyżka majonezu: 166 kcal! Łyżka majonezu light: 121 kcal! Łyżka jogurtu
Czarnawisienka
Japońskie kule na patykach. 462Japanese balls on a sticks. Składniki. 1 pierś z kurczaka 2 plastry sera ementalera 1 łyżeczka sosu sojowego pieprz 2 paski papryki 2 paski ogórka 50 g bułki tartej 4 patyki Ciasto. 50g mąki 1 żółtko 2 łyżki wody sól Olej do frytury. Wykonanie. Pierś przekroić na 2 plastry, lekko rozbić, skropić sosem sojowym, posypać pieprzem. Na każdy plaster
Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z kurczakiem 219części. Rozbitą pierś kurczaka marynujemy w przyprawach z fix u , wymieszanych z olejem. Przekładamy do papierowej torebki i smażymy z obu stron. Następnie kroimy kurczaka w paseczki i układamy na sałacie. Sos przygotowujemy z wyciśniętego czosnku, wymieszanego z oliwą z oliwek i tymiankiem. Polewamy sosem sałatkę
Aga w kuchni
Quesadillas z chili i kurczakiem 405smażymy aż do zrumienienia. Na 2-3 minuty przed końcem smażenia do kurczaka dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i posiekane chili. Następnie do usmażonego kurczaka dodajemy fasolę z puszki razem z sosem, pozostałe przyprawy i dusimy na małym ogniu przez 10-15 minut. Rozgrzewamy patelnię grillową, kładziemy na niej tortillę, podpiekamy ją z obu stron, po czym układamy
Kulinarne przygody Gatity
Pieczone udka z warzywami 207aromatyczna potrawa jest idealnym pomysłem na codzienny obiad. Dodatkowym plusem jest fakt, że za jednym zamachem otrzymujemy soczyste mięso, rozpływające się w ustach warzywa oraz aromatyczny sos. Składniki - 1,5 kg udek z kurczaka - dwie duże marchewki - garść fasoli szparagowej - 1 puszka groszku konserwowego - ½ selera - przyprawa do drobiu - ostra mielona papryka - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone
Świat Smaku
Udka z chrupiącą skórką i gotowaną kukurydzą 254Pyszny obiad w amerykańskim stylu, z surówką Colesław i gotowaną kukurydzą. Składniki na chrupiące udka: 4 udka bądź podudzia kurczaka 4 łyżki passaty pomidorowej 1 łyżka sosu cajun 1 łyżka sambal oelek pół łyżeczki soli szczypta pieprzu, kuminu, chili w płatkach Passatę pomidorową, sos cajun, sambal oelek, sól i inne przyprawy mieszamy w miseczce. Następnie dokładnie nacieramy marynatą
Mango Papaja
Burgery z pieczarkami 242Postanowiłem zużyć resztę pergaminu, który kupiłem do przygotowania pstrąga z sosem cytrynowym. Usmażenie w nim piersi z kurczaka, zgodnie z przepisem na opakowaniu, byłoby zbyt banalne:) Pomyślałem, że można w nim usmażyć burgery (miałem zresztą jeszcze mięso mielone, bo jak zwykle za dużo kupiłem do zrobienia pulpecików). Wyszły bardzo smaczne, a dzięki pergaminowi nie były tłuste i łatwo się
Gotuj z Misiem