sos beszamelowy - 1212 przepisów (strona:69/81)

Zapiekanka Moskiewska 841

To jest danie z serii "smakuje o niebo lepiej niż wygląda". Zawsze kiedy robię na obiad tę zapiekankę każdy pyta o dokładkę i nie

Prosty przepis na
Szparagi pod beszamelem 118

Zaczyna się powoli najpyszniejszy wiosenny sezon na świeże owoce i warzywa. Na pierwszy rzut idą szparagi pod beszamelem :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Szparagi pod beszamelem 118

Zaczyna się powoli najpyszniejszy wiosenny sezon na świeże owoce i warzywa. Na pierwszy rzut idą szparagi pod beszamelem :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Lazania z beszamelem 71

Lazania to jedno z moich ulubionych dań obiadowych. Robię ją minimum kilka razy w roku - zawsze wychodzi pyszna. :)

Prosty przepis na
Kalafior zapiekany pod beszamelem 105

Kalafior zapiekany pod beszamelem to bardzo smaczne wydanie kalafiora. Może być jako samodzielne danie, ale jako również dodatek do obiadu mięsnego. Ja taki kalafior podałam solo

Pieprzyć z Fantazją
Musaka z baraniną 118

Danie obiadowe na co najmniej dwa dni sprawi, że zatęsknicie na innymi greckimi specjalnościami.… Czytaj dalej Musaka z baraniną

Pij soki wyciskane
Tarta bezglutenowa z pomidorkami koktajlowymi 107

Pomidorki cherry są jednymi z naszych ulubionych warzyw "na ząbek" i fajnie się komponują z kruchym ciastem, które przecież wcale nie musi zawierać jajek ani glutenu

Wiszniówka
Chili con carne 166

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 252

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod serowym beszamelem 152

Zawsze uwielbiałam naleśniki z nadzieniem w wersji wytrawnej, a że dawno nie robiłam, to postanowiłam, że będą na obiad. Bardzo lubię wersję w greckim stylu z

Passions hobbies life
Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem 224

Faszerowane papryki z mięsem mielonym to bardzo fajne i proste danie. Wystarczy trochę wyobraźni i w kilka chwil można zrobić coś naprawdę pysznego i wykwintnego. Samo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lazania z tuńczykiem 209

Lazania ta była moją pierwszą w życiu. Podejrzewam, że gdy pierwszy raz Tata postanowił ją zrobić, ja również pierwszy raz widziałam wtedy makaron typu lasagne 🙂 Tak

gotować!
Cannelloni 142

Wszystkie włoskie makarony mają na całym świecie rzeszę fanów, nie... Artykuł Cannelloni pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Zapiekanka ziemniaczana z pomidorami 399

Jestem wielkim smakoszem wszystkich zapiekanek – zarówno tych ziemniaczanych jak i makaronowych. Do większości zapiekanek używamy mięsa mielonego, nie inaczej będzie również w tym wypadku. Jednak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka na gorąco ze szparagami i grillowanymi warzywami 100

dodaję soku z cytryny, która wydobywa ich pełny smak.  Sałatki ze szparagów i grillowanych warzyw możecie użyć jako dodatek do dania głównego lub podać je z ulubionym sosem (proponuję beszamelowy lub cytrynowy z dodatkiem rozmarynu).  Oczywiście, jeśli tylko macie ochotę możecie przygotować szparagi według moich innych przepisów-zapraszam na  Szparagi z masłem cytrynowym i parmezanem

kulinarnyJa
Sałatka na gorąco ze szparagami i grillowanymi warzywami 135

dodaję soku z cytryny, która wydobywa ich pełny smak.  Sałatki ze szparagów i grillowanych warzyw możecie użyć jako dodatek do dania głównego lub podać je z ulubionym sosem (proponuję beszamelowy lub cytrynowy z dodatkiem rozmarynu).  Oczywiście, jeśli tylko macie ochotę możecie przygotować szparagi według moich innych przepisów-zapraszam na  Szparagi z masłem cytrynowym i parmezanem

kulinarnyJa
Wegańska, trójwarstwowa lasagne 220

Lasagne składająca się z trzech, kolorowych warstw (pomidorowej, szpinakowej i pieczarkowej). Przepis brał udział w konkursie „Twoja Zielona Rewolucja” (link). Było o co walczyć

Bullio
Skorzonera, wężymord, czarny korzeń 185

fosforu i magnezu. Skorzonera jest też dobrym źródłem witamin z grupy B i witaminy C. Można przyrządzić z niej wiele dań: ugotować, polać masłem i bułką tartą lub sosem, np. beszamelowym. Można skorzonerę usmażyć w cieście naleśnikowym lub podać na słodko z miodem. Wykorzystuje się też ją w surówkach i sałatkach. Jak przygotować czarny korzeń? Najpierw trzeba go obrać

Qlinarnie i Qlinarnie
Lasagne bolognese 153

Prostokątne płaty makaronu to znak rozpoznawczy LASAGNE BOLOGNESE, która pozostawiona... Artykuł Lasagne bolognese pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Lazania alla bolognese 295

Lazania alla bolognese to chyba najbardziej popularna lazania w Polsce. Nie dziwię się bo jest pyszna. I nie taka trudna jak ją malują. Przepis na ragu

Wypieki i Rumieńce
Szparagi 157

znaczne ilości cennych składników mineralnych i witamin, ale najważniejsze, że są przepyszne! Można z nich przygotować wiele dań, najpopularniejsze są zupy, kremy, zapiekanki, sałatki. Doskonale smakują z najróżniejszymi sosami np. beszamelowym, holenderskim czy tartą bułką smażoną na maśle. Najbardziej popularne są białe i zielone, mniej fioletowe, które podobno mają najbardziej intensywny smak i zapach, są też bardziej słodkie, ale najmniej

Smakowity Blog Kulinarny
Niebanalne kotlety mielone + ryż z warzywami 327

paprykę, ale tak by została nieco chrupiąca. Ryż odcedzamy i mieszamy z warzywami. Prawda jakie proste? A jakie dobre. Pasuje do wielu rzeczy, a kiedy dodamy do niego sos, np. beszamelowy lub na bazie sera pleśniowego typu "Lazur" (albo podobnego, z zieloną/niebieską pleśnią) może stanowić samodzielne danie. Nasz pyszny obiadek :) Dzisiejsze pomysły są smaczne, tanie i szybkie, więc

Ratunku obiad
Lasagne rodem z Włoch 189

Proponuję proste - wbrew pozorom danie - klasykę kuchni włoskiej w trochę zmienionej formie. Klasyczna lasagne składa się z dwóch rodzajów sosów - bolońskiego i beszamelowego - ja przygotowałem to danie z pikantną wariacją na temat sosu bolońskiego i serkiem mascarpone, który moim zdaniem świetnie z nim kontrastował. Do przygotowania lasagni użyłem: płatów makaronu lasagne - użyłem zielonego makaronu szpinakowego, wyłącznie ze względu na jego

Wyprawy kulinarne
Restauracja Nowa Łódź (Al. Piłsudskiego 76) 195

poprosiliśmy o jak najmniejsze, degustacyjne porcje, bo nasze żołądki już były zapełnione. Z dań mięsnych wybraliśmy roladę z indyka faszerowaną szpinakiem, pomidorkami podaną ze szparagami, panierowanym kalafiorem i sosem pomidorowo-beszamelowym. To danie też muszę powtórzyć, pyszne mięso, kalafior panierowany i sosy - wyjątkowo dobre. I na koniec desery: smażone lody waniliowe w kokosowej skorupce z sosem z białej czekolady, bezikami

Corner With Recipes
Cannelloni nadziewane mielonym mięsem 1065

Czyli kolejne popisowe danie imprezowe:) Jednym z podstawowych sposobów na przygotowanie cannelloni jest nadzianie makaronu usmażonym mięsem i upieczenie go z sosem (pomidorowym lub beszamelowym) i żółtym serem. Otrzymujemy wtedy coś podobnego do lasagne. Ja natomiast zwykle robię cannelloni w wersji odrobinę lżejszej – bez sosu. Nie jest to może sposób zgodny ze sztuką, ale takie bardziej mi smakuje. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 127

mięsa, co idealnie sprawdzi się na danie wegetariańskie. Cannelloni to rodzaj włoskiego makaronu, który swoim wyglądem przypomina duże rurki. Najczęściej nadziewa się je mięsem mielonym z dodatkiem sosu pomidorowego lub beszamelowego. Jednak w chwili obecnej mamy wiele różnych odmian. Coraz bardziej popularnym farszem cannelloni staje się szpinak z dodatkiem ricotty. Jest to bardzo szybki i prosty przepis do przygotowania. Wykorzystujemy(...)szpinaku 150 g sera ricotta 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/3 szklanki startego parmezanu lub grana padano 12 rurek cannelloni 1 jajko 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu Składniki na sos serowy: 100 g startego sera (mozzarelli) 600 ml mleka 2 łyżki mąki Szczypta mielonego białego pieprzu 2 łyżki masła Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania farszu do cannelloni. Do malaksera dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Makaron z kalafiorem i cukinią zapiekany pod beszamelem z płatkami migdałowymi 65

sytuacjach i wcale nie trzeba  mięsa aby najeść się do syta. Zwykle najprostsze chwyty najlepiej się sprawdzają a kalafior z makaronem i cukinią  zapieczony pod kołderką kremowego sosu smakuje wręcz wybornie. Tę zapiekankę można podać o każdej porze, doskonale nadaje się zarówno na obiad jak i na kolację. Pomimo, że makaron nie uchodzi za potrawę szczególnie wyrafinowaną(...)sera np. mozzarella 3 łyżki płatków migdałowych Pęczek natki pietruszki do posypania Sól morska lub jarzynka   do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka masła   Sos musztardowo-beszamelowy: 500 ml mleka 3 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej 1 pełna łyżka musztardy francuskiej-z ziarnami gorczycy Duża szczypta gałki muszkatołowej Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania