Zaczyna się powoli najpyszniejszy wiosenny sezon na świeże owoce i warzywa. Na pierwszy rzut idą szparagi pod beszamelem :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldZaczyna się powoli najpyszniejszy wiosenny sezon na świeże owoce i warzywa. Na pierwszy rzut idą szparagi pod beszamelem :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldLazania to jedno z moich ulubionych dań obiadowych. Robię ją minimum kilka razy w roku - zawsze wychodzi pyszna. :)
Prosty przepis naKalafior zapiekany pod beszamelem to bardzo smaczne wydanie kalafiora. Może być jako samodzielne danie, ale jako również dodatek do obiadu mięsnego. Ja taki kalafior podałam solo
Pieprzyć z FantazjąDanie obiadowe na co najmniej dwa dni sprawi, że zatęsknicie na innymi greckimi specjalnościami.… Czytaj dalej Musaka z baraniną
Pij soki wyciskanePomidorki cherry są jednymi z naszych ulubionych warzyw "na ząbek" i fajnie się komponują z kruchym ciastem, które przecież wcale nie musi zawierać jajek ani glutenu
WiszniówkaChili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zawsze uwielbiałam naleśniki z nadzieniem w wersji wytrawnej, a że dawno nie robiłam, to postanowiłam, że będą na obiad. Bardzo lubię wersję w greckim stylu z
Passions hobbies lifeFaszerowane papryki z mięsem mielonym to bardzo fajne i proste danie. Wystarczy trochę wyobraźni i w kilka chwil można zrobić coś naprawdę pysznego i wykwintnego. Samo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lazania ta była moją pierwszą w życiu. Podejrzewam, że gdy pierwszy raz Tata postanowił ją zrobić, ja również pierwszy raz widziałam wtedy makaron typu lasagne 🙂 Tak
gotować!Wszystkie włoskie makarony mają na całym świecie rzeszę fanów, nie... Artykuł Cannelloni pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEJestem wielkim smakoszem wszystkich zapiekanek – zarówno tych ziemniaczanych jak i makaronowych. Do większości zapiekanek używamy mięsa mielonego, nie inaczej będzie również w tym wypadku. Jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dodaję soku z cytryny, która wydobywa ich pełny smak. Sałatki ze szparagów i grillowanych warzyw możecie użyć jako dodatek do dania głównego lub podać je z ulubionym sosem (proponuję beszamelowy lub cytrynowy z dodatkiem rozmarynu). Oczywiście, jeśli tylko macie ochotę możecie przygotować szparagi według moich innych przepisów-zapraszam na Szparagi z masłem cytrynowym i parmezanem
kulinarnyJadodaję soku z cytryny, która wydobywa ich pełny smak. Sałatki ze szparagów i grillowanych warzyw możecie użyć jako dodatek do dania głównego lub podać je z ulubionym sosem (proponuję beszamelowy lub cytrynowy z dodatkiem rozmarynu). Oczywiście, jeśli tylko macie ochotę możecie przygotować szparagi według moich innych przepisów-zapraszam na Szparagi z masłem cytrynowym i parmezanem
kulinarnyJa