Finger Food to małe przekąski „na jeden kęs”. Mogą to być koreczki, kanapeczki, roladki i wszelkie inne różności. Przed każdą imprezą na blogu poszukiwane są wszelkie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNasza rodzina lubi wszelkie pasty do kanapek. Takie pasty do kanapek to świetne urozmaicenie śniadaniowych, czy kolacyjnych kanapek. Najczęściej jednak goszczą u nas pasty rybne lub
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTen deser kojarzył mi się (do tej pory) z czymś bardzo skomplikowanym i wyrafinowanym. Więc się nie brałam za niego, bo nie lubię sobie komplikować takich
Zdrowa Kuchnia SowyOd firmy GRAAL otrzymałam rybne puszeczki do testowania. Uwielbiam takie rybki szczególnie te w sosie pomidorowym i oczywiście od takich zaczęłam swoje testowanie. Użyłam szprotek
Monia miesza i gotujeWegetariański pasztet z cukinii? Czemu nie?! Pasztety warzywne to moja słabość, bardzo je lubię – na równi z tymi mięsnymi. Są świetne na kanapki. Dodatkowo, za
Poezja smakuOmlet. Niby nic specjalnego a jednak. Omlet w moim domu jest najczęściej z wieloma dodatkami. Zdarza mi się naturalnie przyrządzać go z samych jajek, jednak zwykle
W mojej holenderskiej kuchniDziś propozycja na szybkie i pyszne śniadanko/drugie śniadanko/lunch lub po prostu przekąskę w ciągu dnia. Bez dziwnych urozmaiceń i niezwykłych składników. Każdy może
W mojej holenderskiej kuchniKanapka ciabatta! Sycąca i bardzo smaczna kanapka na ciepło lub zimno, do której zamiast masła, czy sosu wykorzystałam pastę ze zmiksowanych domowych suszonych pomidorów. Ja podałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięLekkie i smaczne łódeczki z ogórka nadziane serkiem i udekorowane kolorowymi dodatkami. Świetna propozycja na śniadanko lub przekąskę.składniki:6 dużych ogórków gruntowych450 g serka, użyłam
Monia miesza i gotujeZielone babeczki z pecorinoSkładniki: na ciasto: 250 g mąki + do posypania blatu 125 g masła w temperaturze pokojowej, pokrojonego na mniejsze kawałki + do wysmarowania
Moja smaczna kuchniaEkspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z
Kulinarny PamiętnikDzisiaj kolejna propozycja na pastę kanapkową, tym razem z brokuła i fety. Smakuje zaskakująco dobrze - dosyć mdły brokuł przełamany zostaje słoną, intensywną fetą. Składniki: 1 ugotowany
Kulinarny PamiętnikPolecam Wam decydowanie smaczniejszą i przede wszystkim zdrowszą wersję kanapkowego przysmaku - domową wędlinę. Składniki: pół kg łopatki wieprzowej w kawałku łyżka oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku
Kulinarny PamiętnikPyszny i pięknie zielony serek wiejski z ogórkiem i świeżym koperkiem - idealny na lekką i zdrową kolację. Polecam :-) Składniki: jeden serek wiejski 7 cm kawałek ogórka
Kulinarny PamiętnikSkładniki: dwie duże łodygi rabarbaru, pokrojone na małe kawałki trzy łyżki cukru trzcinowego pesteczki z jednej trzeciej laski wanilii szklanka mleka * dodatkowo - do podania: szczypta
Kulinarny Pamiętnik