Dziś kolejna porcja szparagów :) Tym razem z jajkami, które podobnie zrobiłem jak w przepisie Jajko poSadzone na Lollo Bionda oraz z moją ulubioną szynką szwarcwaldzką :)
Parowar FacetaPomysł na zastosowanie resztek z produkcji mleka migdałowego widziałam u kogoś na blogu (przepraszam nie pamiętam u kogo). Po kilku dniach w moje ręce wpadło opakowanie
Szybko Tanio SmacznieKolejne sezonowe warzywo, chociaż przez niektórych nazywane owocem. Szczerze spróbowałam go po raz pierwszy, ale bardzo dobrze przypadł mi do gustu. Zapraszam do wypróbowania rabarbarowych racuchów
Truskawkowa FiestaPyszny sok z jarmużu, gruszki i ogórka. Jarmuż to odmiana kapusty, której właściwości doceniane są od lat. Znany jest przede wszystkim z zapobiegania
Pora na pora i pomidoraMy Blueberry Corner by "jagodzianka" To kolejna odsłona pasty z makreli. Dla mnie wędzona makrela najlepiej nadaje się na smarowidło. Jest miękka, soczysta i odpowiednio …
My Blueberry CornerJednym ze smaków mojego dzieciństwa jest koktajl truskawkowy. Cały rok czekam na nasze polskie świeże, smaczne truskawki. Przepis jest banalnie prosty: kefir+cukier+truskawki. Czytaj więcej
Ana Mari's worldOstatni dostałam przepyszne wegetariańskie produkty z Firmy Primavika http://www.primavika.pl/ Jednym z nich był Pasztet pomidorowy z cieciorką postanowiłam go jakoś wykorzystać . Miałam
Sama słodycz i szczypta chiliR abarbar to bylina, której jadalną część stanowią łodygi, które mają kwaskowaty, orzeźwiający smak. W miarę dojrzewania zmieniają kolor z zielonego na czerwony, a bardziej dojrzałe
Smakowity Blog KulinarnyŻyjesz z dnia na dzień, w swoim zharmonizowanym świecie, który tak dzielnie budowałeś/-aś przez lata. Wiesz, co chcesz zrobić dziś, jutro, za
W kuchni Karmel-itkiKolejna propozycja pysznej wędlinki dla najmłodszych pociech - nie słona, aromatyczna, w sam raz na kanapeczki malucha :) dla dorosłych należałoby bardziej posolić wodę, w której mięso się
Kolorowy PrzepisownikPrzepis na angielskie bułeczki w wersji wytrawnej z serem i ziołami. Podajemy przekrojone na pół i posmarowane masłem, serkiem kremowym, z wędliną czy warzywami. Składniki (na
e-PrzepisyKulinarnePierwszy raz spotkałem się z takim sposobem przyrządzenia jajek w książce Podróże kulinarne – Kuchnia bułgarska. I poza tym niewiele miałem okazji, aby spotkać się z jakimś
Kulinarna PokusaZ tortillą można zrobić bardzo wiele różnych rzeczy. Choć wywodzi się z Meksyku, tak jak np. pita z Grecji i Turcji, to zarówno jedno jak i
Kulinarna PokusaDzisiaj kolejny przepis dla miłośników jajek oraz kolejna „promocja” szpinaku. Jeśli dodać do tego usmażone na maśle grzyby i czerwoną paprykę, będzie i smacznie, i zdrowo
Kulinarna Pokusa