Składniki: 40 g drożdży świeżych (ja adekwatnie dodałam suszonych według zaleceń na opakowaniu) 550 g mąki pszennej (2 szklanki + 1/2 do podsypywania) pół szklanki ciepłego mleka
AZgotuj!Składniki 6 ziemniaków średniej wielkości 3 łyżki oleju rzepakowego 3 ząbki czosnku 3 cebule średniej wielkości 6 jajek pół szklanki mleka pęczek
AZgotuj!Składniki opakowanie makaronu ryżowego 250 gr 8 krewetek tygrysich 1 sztuka trawy cytrynowej 1 limonka 1 pomidor lub 5 koktajlowych
AZgotuj!Zawsze chciałam spróbować brioszki takiej naturalnej, upieczonej w domu. Ze sklepu pachniały chemicznie. Udało się. Jest bardzo smaczna. Składniki: 2 szklanki mąki 1 opakowanie suchych drożdży
AZgotuj!Składniki: kostka białego sera puszka szprotek lub wędzonych na wagę 1 łyżeczka keczupu i przecieru pomidorowego 1 łyżka kaparów pół czerwonej cebuli drobno posiekanej w kosteczkę
AZgotuj!Bezglutenowe gryczano migdałowe placuszki z wiśniami i amaretto Składniki: Na ciasto szklanka mąki gryczanej pół szklanki mleka migdałowego 1 jajko szczypta soli wiśnie cukier
AZgotuj!Na piękną skórę:) Smoothie z awakado Składniki: awokado gruszka kiwi limonka szklanka wody gazowanej lód Przygotowanie: Awokado, gruszkę, kiwi zmiksuj dodaj otartą skórkę
AZgotuj!0,5 litra jagód pół szklanki cukru trzcinowego cukier waniliowy trzcinowy z prawdziwą wanilią żelfix Jagody wsyp do garnka i zasyp
AZgotuj!Nieprawdopodobnie smaczne, aromatyczne i zaskakujące. Składniki: 2 twarde gruszki 3 łyżki mąki pszennej razowej lub orkiszowej jajko opakowanie cukru waniliowego trzcinowego otarta
AZgotuj!To danie zachwyca, a kiedy jesz je w towarzystwie sałatki szopskiej... Nie trzeba słów. Chciałby się powiedzieć: Trwaj, chwilo trwaj. Składniki: pół
AZgotuj!Dziś zrobiłam sobie w kuchni małe laboratorium. Wszystkie składniki przygotowywałam z duża precyzją. Koncentracja na wysokim poziomie. Sałatka układana pęsetą
AZgotuj!Można ją zrobić na wiele sposobów. Na szybko lub bardziej slow. Od Ciebie zależy czy fasole ugotujesz cierpliwie czy weźmiesz z puszki, czy paprykę
AZgotuj!Lubię ją robić. Powód? Wyrabiam ciasto wieczorem. Wkładam w formie do lodówki. Rano nastawiam piekarnik na 190 stopni, aby po 30 minutach jeść cieplutką brioszkę. Miód
AZgotuj!Ostatnio bawię się z mąkami. Szczerze mówiąc muszę je "wykończyć" bo termin ważności zaraz upłynie. Mało mam przepisów z nią w roli głównej
AZgotuj!Już raz zamieszczałam ten przepis z mąką pszenną zwykłą. Dziś zrobiłam z mąka razową. Wychodzą. Są jednak znacznie cięższe. Ale zdrowsze. Amerykanie mają na popovery
AZgotuj!