Bezglutenowe gryczano migdałowe placuszki z wiśniami i amaretto Składniki: Na ciasto szklanka mąki gryczanej pół szklanki mleka migdałowego 1 jajko szczypta soli wiśnie cukier
AZgotuj!Na piękną skórę:) Smoothie z awakado Składniki: awokado gruszka kiwi limonka szklanka wody gazowanej lód Przygotowanie: Awokado, gruszkę, kiwi zmiksuj dodaj otartą skórkę
AZgotuj!0,5 litra jagód pół szklanki cukru trzcinowego cukier waniliowy trzcinowy z prawdziwą wanilią żelfix Jagody wsyp do garnka i zasyp
AZgotuj!Nieprawdopodobnie smaczne, aromatyczne i zaskakujące. Składniki: 2 twarde gruszki 3 łyżki mąki pszennej razowej lub orkiszowej jajko opakowanie cukru waniliowego trzcinowego otarta
AZgotuj!To danie zachwyca, a kiedy jesz je w towarzystwie sałatki szopskiej... Nie trzeba słów. Chciałby się powiedzieć: Trwaj, chwilo trwaj. Składniki: pół
AZgotuj!Dziś zrobiłam sobie w kuchni małe laboratorium. Wszystkie składniki przygotowywałam z duża precyzją. Koncentracja na wysokim poziomie. Sałatka układana pęsetą
AZgotuj!Można ją zrobić na wiele sposobów. Na szybko lub bardziej slow. Od Ciebie zależy czy fasole ugotujesz cierpliwie czy weźmiesz z puszki, czy paprykę
AZgotuj!Lubię ją robić. Powód? Wyrabiam ciasto wieczorem. Wkładam w formie do lodówki. Rano nastawiam piekarnik na 190 stopni, aby po 30 minutach jeść cieplutką brioszkę. Miód
AZgotuj!Ostatnio bawię się z mąkami. Szczerze mówiąc muszę je "wykończyć" bo termin ważności zaraz upłynie. Mało mam przepisów z nią w roli głównej
AZgotuj!Już raz zamieszczałam ten przepis z mąką pszenną zwykłą. Dziś zrobiłam z mąka razową. Wychodzą. Są jednak znacznie cięższe. Ale zdrowsze. Amerykanie mają na popovery
AZgotuj!Jajo usadzone w grzance. Kupuję ogromny chleb z formy w izraelskiej kawiarni. Jest nafaszerowany ogromną ilością ziaren, łamane żyto, len
AZgotuj!Dziś poszłam na łatwiznę. Nie piszę jak zrobić brioszkę, lecz podaję link.Tu znajdziesz przepis na brioszkę: http://azgotuj.blogspot.com/2012/06/brioche-na-sniadanie.html - nie umiem zrobić opcji "tutaj
AZgotuj!Żałuję, że figi nie rosną w naszym kraju. Kupowałabym je najchętniej. Są tak delikatne, że kiedy biorę je w dłoń uważam, żeby się im nic nie
AZgotuj!Pierwszy raz piekłam bułeczki w których jest już ser parmezan, wędzony łosoś, koperek i mak. Taka bułka to skarb. Bierzesz ją wszędzie ze sobą. Do pracy
AZgotuj!Pyszne razowe gofry z maki żytniej. Przyznam, że bałam się je robić. Wyobrażałam sobie jak lądują w koszu. Nie upieczona breja. Ale widziałam na jednym
AZgotuj!