Jestem przerażona tym, co stało się we Francji. Ciężko pojąć mi to, dlaczego dochodzi do takich aktów terroru?! Zwykli ludzie żyją jak co dzień, robią rzeczy
Be Fit Be StrongPyszna granola z miodem i cynamonem z odrobiną przyprawy piernikowej, w sam raz na nadchodzące zimowe poranki. Pyszności <3 Danie inspirowane jest przepisem ze strony
My Culinary ArtOstatnią porcję dyni wykorzystałam na pastę. To z pewnością także ostatni w tym roku dyniowy przepis, ale koniecznie musicie spróbować! Dynię jadłam już na wiele sposobów
Moja smaczna kuchniaZasada, że piękno zewnętrzne nie jest najważniejsze i że liczy się to, co jest w środku niekoniecznie sprawdza się w przypadku jedzenia dla dzieci;) Tu wygląd
Kulinarne InspiracjeNawet nie pamiętam, kiedy ostatni raz jadłam ryż na mleku. Nie przepadam za tymi deserami ryżowymi na zimno, które możemy znaleźć na półce sklepowej. Jakoś wolę
Pink EnvelopeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Jedz zdrowo żyj zdrowo!moja zdrowa wersja rogali :) Składniki (na około 10 sztuk małych rogali): ciasto: 5g suchych drożdży 10g ksylitolu około 110g mąki orkiszowej 5g oleju kokosowego 60g letniego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćZdecydowanie jestem fanką jajek, a zwłaszcza jajecznicy. Ale od czasu do czasu trzeba urozmaicać swoje menu. I stąd moja dzisiejsza propozycja. Omlet to świetnie
Passion of CookingJesienna chandra panuję, w powietrzu czuć jesień, chociaż temperatura na to nie wskazuje. W mieszkaniach atmosfera typowa na tą porę roku. Z szuflady wyjęłam przyprawę korzenną
Truskawkowa FiestaPokazywałam Wam ostatnio kokilki z ciasta filo, ponieważ zostało mi sporo arkuszy a powinno się je wykorzystać w ciągu tygodnia od otwarcia postanowiłam przygotować z niego
Co na wege obiad?Tak! Nic nam innego nie trzeba teraz, jak porządnego budzika i wybudzenia. Z totalnego marazmu bezwitaminowego. Mnie szczególnie się to przydaje. Pogoda wietrzna, deszczowa i ranki
Z Kuchni Do KuchniSkładniki mąka pszenna, 3 szkl drożdże, 15g mleko, 2/3 szkl woda, 1/2 szkl cukier, 1 łyżeczka sól, 1 kopiasta łyżeczka masło, 2 łyżki Przygotowanie Mleko podgrzewamy
Gotowanie moimi oczamiSkładniki mąka pszenna, 600g mleczko kokosowe, 240ml jajka, 2 sztuki +1 szt do posmarowania drożdże suche, 1 opak (7g) cukier, 50g sól, 1 łyżeczka masło, 4
Gotowanie moimi oczamiSkładniki otręby różne, 3 kopiaste łyżki jajko, 1 sztuka proszek do pieczenia, 1/3 łyżeczki sól, 1/3 łyżeczki mleko, około 100ml Przygotowanie Otręby mielimy w malakserze
Gotowanie moimi oczamiSkładniki zakwas żytni, 350g mąka razowa żytnia, 200g mąka pszenna chlebowa, 600g woda, 650ml sól, 2 łyżeczki płatki owsiane, 2 łyżki Przygotowanie Wszystkie składniki mieszamy w
Gotowanie moimi oczami