Chleb paleo z mąki migdałowej wyglądem i smakiem bardzo zbliżony jest do zwykłego chleba pełnoziarnistego , można z niego także zrobić pyszne kanapki. Wiele chlebów paleo bazuje
PaleoSMAKNapój z młodego jęczmienia do doskonała alternatywa dla kawy. Dodaje energii na cały dzień. Nie zawiera kofeiny, cukru, konserwantów ani barwników. Polecam szczególnie jesienną i zimowa
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySałatka a'la kebab to połączenie soczystego kurczaka i warzyw podana w oryginalny sposób w rożkach z tortilli. Fajny pomysł na sałatkę "na wynos". Składniki : 1
Mechanik w kuchniPo kilku dość intensywnych dniach, z radością witamy dziś weekendowe lenistwo. Przed nami dwa dni dla nas trojga, poranki w … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniDo przygotowania hummusu zbierałam się i zbierałam. Zawsze jakoś nie po drodze było. W końcu jednak zrobiłam go i to ściśle według wskazówek Ewy z bloga
Codzienna kuchnia niecodziennaJeśli szukacie pomysłu na coś dobrego na podwieczorek mam dla Was puszyste aromatyczne bułeczki drożdżowe z cynamonem. Ciasto drożdżowe wymaga nieco cierpliwości, ale naprawdę opłaca się
CiastkozercyZ domowej wędliny mój Mąż najbardziej lubi boczek. Często więc piekę i szukam nowych, ciekawych połączeń smakowych. Często dodatek tylko jednej przyprawy zmienia smak całości. Ja
Kolorowy PrzepisownikZauważyłam, że wzbudziłam w Was ogromną ciekawość dotyczącą sera wegańskiego. Niestety muszę Was zmartwić, że zrobiłam go o tak późnej porze, że nie zdołałam zrobić mu
Be Fit Be StrongCzy wiecie, że od dzisiaj w Turynie, aż do 29 listopada trwa festiwal czekolady CioccololaTò ? Przez ten czas Turyn to Czekoladowa Stolica Włoch. Jest więc jeszcze
Moja smaczna kuchniabardzo lubię naleśniki, a ostatnio eksperymentuję trochę z mąka orkiszową ,która zdecydowanie lepiej sprawdza się w naleśnikowym cieście i wypiekach niż mąka żytnia a ma podobny
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPrzyjrzałam się przepisowi na naleśniki dyniowe, który możecie znaleźć na Przepyszniku i postanowiłam go nieco podrasować. Dzisiaj przedstawiam Wam więc przepis nieco lepiej dopasowany do podniebienia
Przepysznik - BLW i nie tylkoPiątek, piąteczek, piątunio <3. Dzisiaj humor dopisuje mi ogromnie! W dodatku zrobiłam swój pierwszy ser z ziemniaka i z tego powodu jestem najszczęśliwsza na świecie
Be Fit Be StrongLżejsza wersja racuchów, gdyż są pieczone w piekarniku, a nie smażone na głębokim tłuszczu. Smaczne placuszki można podać z jogurtem owocowym albo dżemem. Składniki (na ok
e-PrzepisyKulinarneTatar to przystawka, którą jedni kochają inni są jego zdecydowanymi przeciwniki, Może w takim razie przekonam tych drugich, że tatar, który proponuję, z surowego łososia, jest
W kuchennym oknie Ewy