Koktajle truskawkowe robią już chyba wszyscy posiadacze blenderów. Najczęściej robimy je z nabiałem (mlekiem, kefirem, jogurtem). Ja dzisiaj proponuję wersje BEZ NABIAŁU z mlekiem kokosowym dobrej
Moja DelicjaŁatwe w przygotowaniu i niezawodne naleśniki, które świetnie nadają się na popołudniowy deser. Choć są delikatne i mięciutkie, dzięki zawartości oleju nie przywierają do patelni i
cool and mintyKoktajle truskawkowe robią już chyba wszyscy posiadacze blenderów. Najczęściej robimy je z nabiałem (mlekiem, kefirem, jogurtem). Ja dzisiaj proponuję wersje BEZ NABIAŁU z mlekiem kokosowym dobrej
Moja DelicjaNiemal codziennie smażymy z Zuzią jakieś placuszki, racuszki i inne naleśniczki - bo obie lubimy je potem jeść :) ale nie mogłyby być codziennie takie same, bo
Kolorowy Przepisownik„ Deser z mango i jogurtu naturalnego przekładany pierniczkiem ” zdobył bardzo dużą popularność. I nie dziwi mnie to. W końcu połączenie soczystego i dojrzałego mango
Moja DelicjaDla kogo: dla lubiących zdrowe odżywianie dla dzieci dla mających ochotę na racuszki w nowej odsłonie Składniki: 200g serka naturalnego typu Bieluch płaska łyżeczka sody oczyszczonej
Mania WypiekaniaPamiętacie scenę z Foresta Gampa, kiedy Bubba wylicza ile potraw można przygotować z krewetek? Podobnie jest z dynią. Na samą myśl o dyni w mojej głowie
Smakowity Blog KulinarnyKolejna propozycja dla ochłody idealna i dla dorosłych, i dla dzieci. Łatwa, szybka, zdrowa i na czasie :) Składniki (na dwie porcje): 2 garści malin duży kubek
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: 6 kromek chleba tostowego z pełnego ziarna 6 dużych plasterków sera żółtego Gouda MSM Mońki 1
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI: 400 ml jogurtu naturalnego spora garść umytych truskawek 2 łyżki nasion chia 1 czubata łyżka płatków owsianych 1 łyżka płatków migdałów PRZYGOTOWANIE: Jogurt przelać do
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI: 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego 1/2 opakowania proszku do pieczenia 3 łyżki mąki z amarantusa 5-6 łyżek mąki pszennej 130 ml śmietanki 30
ClauditteMissCookingBanana bread to amerykańskie ciasto bananowe przypominające chlebek. W Stanach przygotowuje się je zazwyczaj na śniadanie. Delikatnie wilgotne, z dużą porcją bananów, idealnie nadaje się jako przekąska dla dzieci lub dodatek do kawy. Można je wzbogacić orzechami włoskimi, wtedy smak będzie jeszcze bardziej intensywny. Potrzebne nam (na formę 11x36cm): - 7 bananów - 300 g mąki pszennej - 10 łyżek roztopionego masła
W poszukiwaniu inspiracjiW dobie dzisiejszej tak bardzo przetworzonej żywności, musimy ratować się własnymi wyrobami. Gotowe, sklepowe wędliny są bowiem pełne konserwantów, soli, wzmacniaczy smaku i innych e-dodatków
Moja DelicjaKolejna szybka i smaczna przekąska. Często gości u nas w domu, kiedy dopadnie kogoś "nagły głód" Bardzo lubię ciasto francuskie, za to że szybko można z
Kuchnia z widokiem na ogród