Witajcie :) Dzisiaj polecam Wam pyszną domową pastę do pieczywa. Ja bardzo lubię takie pasty, są bardzo wydajne i ważne, że takie domowe i wiadomo z czego
IzabelawkuchniSkładniki: - 1kg schabu bez kości - 4 łyżki oleju - przyprawy: sól, pieprz, czosnek majeranek Przygotowanie: Mięso natrzeć olejem. Posypać przyprawami. Odstawić do lodówki na min. 3h. Piec
Kulinarne blogowanieDzień dobry! Kto jeszcze przed obiadem i szuka szybkiej inspiracji? Polecam się ja i moje placuszki rybne, a greckie ponieważ do ich przygotowania wykorzystana została ryba
Życie zaczyna się w kuchniPowstał z myślą o naszej małej smakoszce domowego pieczywa. Namoczyłam małą ilość kaszy, quinoa i amarantusa, bo bałam się, że ten eksperyment nie zakończy się pomyślnie
Jeść, by żyć w zdrowiuZapraszam na kolejny przepis kanapki jarskie. Tym razem są to wiosenne i bajecznie smakowite kanapki z pieczarkami i szpinakiem. Uwielbiam przyrządzać kanapki! Moje dzieci zawsze mnie
codojedzeniaKolejne danie, które jest dowodem na to że dieta LCHF wcale nie musi być nudna. Już dłuższy czas eksperymentowałam z przygotowaniem idealnych wrapów do tortilli, które
Ola la LCHFPieczona rolada z chudego boczku o cebulowo-czosnkowym aromacie , doskonale doprawiona , idealna na zimno jako wędlina na kanapki, prosto i smacznie :) Polecam! Składniki: 2 kg
Wanilia i KardamonSałatka z serem fetą Dzisiejsza moja propozycja to sałatka z serem fetą Składniki: mix sałat ser feta ogórek zielony pomidory koktajlowe papryka sos winegret mix prażonych
Pomysłowa kuchniaFocaccia to moje ulubione włoskie pieczywo. Przygotowujemy je bardzo często. Podstawą jest zawsze ciasto drożdżowe z dodatkiem oliwy z oliwek. Tym razem przygotowałam focaccię w
Moja smaczna kuchniaMleko owsiane mozna przygotować w dwóch wersjach, pierwsza gdzie płatki zalewamy gorącą wodą i druga gdzie namaczamy płatki przez całą noc. Mleko uzyskujemy przez wyciśnięcie namoczonych
Życie zaczyna się w kuchniJuż samo zdjęcie poniżej pokazuje, że omlet faktycznie jest mega puszysty, o strukturze nieco piankowej. Wszystko to za sprawą dodatku ekologicznej mąki z lnu od marki
Zdrowie na języku :PTaką piękną focaccię upiekłam tuż przed świętami. Chrupiąca z zewnątrz, puszysta i ładnie wyrośnięta. Ciasto włożyłam do małej, okrągłej foremki. Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które
Moja smaczna kuchniaSkładniki: - 3 garście suchego makaronu "kolanka" - ok. 10 plastrów szynki (wiśniowa- wędzona) - 100g żółtego sera - 3 korniszony - 3 łyżki groszku - 2 łyżki majonezu - łyżka śmietany - 1
Kulinarne blogowanieLato uwielbiam za wysokie temperatury i dobrobyt w postaci soczystych owoców zerwanych prosto z krzaczka. Tosty francuskie z owocami to takie moje małe „słońce”
Rusty Fork