śniadania - 47913 przepisów (strona:2111/3195)

Mój ulubiony przepis na jesień - zapiekana papryka 190

Gdyby nie to, że wokół wciąż spadają liście i jest coraz więcej "nagich" drzew, to trudno by uwierzyć, że to już jesień ;)  W zapomnianym kącie

SzczyptaSmaQ
Pasta kanapkowa ze śledzia i jajka 156

Smaczna i szybka pasta na kanapkę. Składniki: 4 duże jajka, puszka śledzi w oleju, duży ogórek kiszony, 4-5 łyżek posiekanego szczypiorku, pół małej cebuli, duża

Lena Gotuje
Tofucznica z pieczarkami 158

Tofucznica z pieczarkami? A co to jest? Brzmi jak jakaś choroba – tak zgasił mnie mój znajomy, gdy powiedziałem mu, co ugotowałem. Pokrótce wyjaśniłem mu, że

Vegan Taste
Domowy krem à la Nutella 133

Większość z nas uwielbia pyszny, słodki orzechowy krem, który można kupić w każdym markecie. Mistrzowie potrafią wyjadać go łyżeczkami wprost ze słoiczka! Niestety w sieci krążą

Vegan Taste
Czekoladowa owsianka z bananami 74

Wielu z nas owsiankę kojarzy z nieapetyczną breją, którą niechętnie jadło się w dziecinstwie. Niesłusznie, bo zwykła, prosta owsianka daje szerokie pole do popisu – same

Vegan Taste
Kanelbullar, czyli szwedzkie bułeczki cynamonowe 90

W zimie zawsze zjadam więcej słodkości, niż w inne pory roku. Chyba czuję potrzebę osłodzenia sobie tej okropnej pogody… Ostatnio rozjaśniłem sobie dzień cudownymi muffinkami

Vegan Taste
Focaccia z oliwkami 81

We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw. Włoski chleb występuje w

Vegan Taste
Miękkie i puszyste krakowskie bajgle 98

Bajgle to wyjątkowe, żydowskie bułeczki pochodzące z XVII wieku. Ciągnąca, rumiana skórka i miękki środek – to cecha charakterystyczna tego pieczywa. Pochodzenie bajgli nie jest do

Vegan Taste
Pudding z tapioki z czereśniami 98

Po przepysznych przepisach na czekoladowy krem z fasoli, daktylowe batoniki i ciasteczka z ciecierzycy czas na nieco bardziej sezonowy przepis – pudding z tapioki. Sezonowy, bo

Vegan Taste
Focaccia z suszonymi pomidorami 104

Focaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś suszone pomidory. Najlepiej smakuje

Vegan Taste
Czosnkowa pasta z białej fasoli 95

Mistrzyni kanapek, na równi z hummusem, pastą z groszku i pastą z pieczonej papryki, najlepsza ze świeżym, chrupiącym, jeszcze ciepłym pieczywem – czosnkowa pasta z białej

Vegan Taste
Wytrawne muffiny szpinakowe 117

Gdy myślę o muffinkach, to przed oczami widzę przepyszne, puszyste czekoladowe babeczki. Jednakże ta mała przekąska ma dwie twarze – jedną słodką, rozpieszczającą i rozweselającą każdego łasucha

Vegan Taste
Koktajl bananowy z marakują 99

Tak bardzo lubię koktajle! Ostatnio powstał kolejny przepis, tym razem z nutką egzotyki, bo z dodatkiem marakui. Marakuja moim zdaniem w smaku nieco przypomina agrest. Świetnie

Moja smaczna kuchnia
Hummus czekoladowy z olejem makadamia 122

Ostatnio mam fazę na połączenie smaków czekolady i orzechów. Najlepiej jeśli nie jest za bardzo słodkie. Moim ulubionym smakiem w lodziarni koło mojej pracy jest gianduia

Ugotowane pozamiatane
DOMOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ 190

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: 3,5 szklanki mąki, szklanka ciepłego mleka(+ dodatkowo łyżka zimnego

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania