Piadiny, czyli przypominające meksykańskie tortille lub nasze swojskie podpłomyki pszenne placki pochodzące z prowincji Emilia-Romania we Włoszech. Klasyk włoskiego street foodu, a dla mnie pyszna
Chilli Czosnek i OliwaSKŁADNIKI: - jajo - 1 szt. - woda - (20ml) - odżywka białkowa - (25g) - wiórka kokosowe - (10 g) - kakao - (5g) - proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki - masło klarowane - (3g) jako dodatek: - śliwki
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasChyba każdemu kojarzą się z dzieciństwem. Ja najczęściej zajadałam się nimi u babci, która serwowała je z jabłkami. U mnie - gruszki. Racuchy pięknie urosły i nawet
KardamonovyDzień dobry :-) U Was też tak pięknie i słonecznie? W Rzeszowie z rana mgły, ale teraz już cudnie świeci słoneczko, aż się przyjemniej funkcjonuje. Można pójść
kruche babeczkiPolecam dziś kanapki, włoskie kanapki na ciepło, idealne na chłodne dni. Ja uwielbiam włoskie bruschetty, są pożywne i aromatyczne, są super na zgłodniały organizm. Szybki i
Moje Małe CzarowanieProste i pyszne faszerowane pieczarki Fajna prosta wersja faszerowanych pieczarek . Nie wymagająca z prostych składników , smakuje doskonale i stanowi świetną przystawkę na każdą okazję . Kombinacja smaków
Ogrodnik w podróżySkładniki: 300 ml jogurtu naturalnego ok. 1 szklanka mąki 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta
czarrna od kuchniChleb na zakwasie czy na drożdżach? jaki wolicie? my zdecydowanie na zakwasie ale jak czasu mam mało a chleb się kończy na drożdżach też są pyszne
Moje Małe CzarowanieTo najlepszy omlet, jaki zrobiłam w ostatnim czasie. Smakuje fenomenalnie! Pachnie cudownie, jak świeżo upieczony, dopiero co wyciągnięty z piekarnika sernik. Ma genialną strukturę, taką mięciutką
Zdrowie na języku :PW sezonie na dynie oprócz zup, puree i innych wytrawnych dań, zawsze piekę dyniowe ciasteczka. Chrupiące na zewnątrz a miękkie w środku, aromatyczne, niezbyt słodkie ,
La grande e la piccola cuocaNa powitanie jesieni proponuję bułeczki dynie. Mięciutkie, delikatne i bardzo puszyste, po prostu wyśmienite. Kolorek bułeczek rozweseli pochmurne, szare jesienne dni, a i kształt wywoła
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ostatnie kilka dni upłynęło mi pod znakiem pieczenia. Robiłam ciasta na słodko jak i wypieki drożdżowe na wytrawnie. Bułeczki drożdżowe z buraczkiem ćwikłowym Jeśli chodzi o
mecooksUwielbiam te placuszki i odkąd przyrządziłam je po raz pierwszy to w moim domu zagościły na stałe. Są naprawdę przepyszne, delikatne oraz dodatkowo proste w przygotowaniu
Di gotujePyszne domowe pieczywo, które długo utrzymuje świeżość i obłędnie smakuje, szczególnie ze świeżą, domową wędliną i masełkiem bądź smalcem z ogórkiem kiszonym MNIAM
Malinowo w kuchniDziś kolejny budyń jaglany :) Tym razem w wersji dwukolorowej, o smaku czekoladowo-waniliowym. Z wyglądu przypomina deser Monte, ale nie użyłam w przepisie orzechów laskowych
Healthy food explorer