chłodne wrześniowe dni warto sięgać po domowe napoje, soki, koktajle czy smoothie. Wzbogacą nasz organizm o cenne witaminy, pomogą tym samym w walce z czyhającymi chorobami. Na blogu znajdziecie wiele takich przepisów. Dziś jednak wróciłam do najprostszego i najlepszego rozwiązania jakim są… domowe soki. Co potrzebujemy? owoce (u nas podstawą są zawsze jabłka) i warzywa (np. marchewki, pietruszki
Słodkie okruszkiprzybliżeniu 10 razy większą zawartość witamin i minerałów niż świeży odpowiednik. Nie zawiera wzmacniaczy smaku, barwników, cukru ani innych substancji słodzących. Taki produkt można dodawać do wielu koktajlów, smoothie, musów, śniadań itd. Prosto, szybko i co najważniejsze zdrowo. Warto sięgać po takie produkty. A gdzie można je nabyć? Polecam Wam zapoznać się z marką Foods by Ann Anny Lewandowskiej Marka
Słodkie okruszkiSmoothie bardzo letnie i bardzo aromatyczne. Doskonałe na ostatnie cieple dni, aby zatrzymać wspomnienie smaku lata na dłużej. Składniki: – 3 brzoskwinie – ćwiartka arbuza Wykonanie: – Brzoskwinie ze skórką zmiksować z arbuzem obranym ze skórą i bez pestek. – Przed zmiksowaniem mocno schłodzić arbuza, wtedy koktajl będzie zimny
To co kochamgrubsze plastry, wydłubujemy i wyrzucamy pestki. Przepis podstawowy jest banalny – wystarczy wszystkie składniki umieścić w blenderze i po zmiksowaniu na najwyższych możliwych obrotach (u mnie w blenderze to funkcja ‘smoothie’) przelać do foremek. Z tej ilości składników wychodzi 10 lodów na patyku w foremkach o pojemności około 65ml. Jeśli nie macie blendera kielichowego, tylko blender typu łapka lody też
Karo in the KitchenDwudniowy wypad do Gdańska - służbowo i prywatnie, zaowocował w takie pyszności jak lemoniada z pomarańczami, smoothie arbuzowe, Ice Cafe z lodami waniliowymi, ale również kaczkę z buraczkami i jabłkiem w cieście oraz dorsza - który nigdzie nie smakuje tak dobrze jak nad morzem
Lena Gotujeblok czekoladowy, domową chałwę, tiramisu, szarlotkę w jabłku z pszczółkami, desery czy pieczony kajmak. Łakocie do picia to biła czekolada z malinami na gorąco, bubble tea, grzaniec bezalkoholowy, smoothie jagodowe, likier karmelowy itd. Wszystkie przepisy dokładnie opisane krok po kroku. Z przyrządzeniem na pewno każdy sobie poradzi. Dodatkowo każdy przepis zwiera piękne zdjęcie. Składniki są ogólnodostępne, więc
kruche babeczkiInteresujące połączenie smaków i prawdziwa bomba witaminowa. Do charakterystycznego smaku melona dodajemy kwaśność porzeczek i słodycz malin. Smoothie jest gęste dzięki dodatkowi siemienia lnianego, a dodatkowych wartości odżywczych dostarcza olej lniany
Milion Smakówkoniec polej oliwą (na Krecie leją jej dużo) i podawaj. ➤ Wskazówka : Nie wyrzucaj soku, który wyciekł z przetartych pomidorów. Możesz wykorzystać go do przygotowania gazpacho , zupy, sosu, smoothie, czy Krwawej Mary :) Te piękne drewniane naczynia - deska oraz podkładki - które widzicie na zdjęciach, stworzyły kobiece ręce. Wykonała je Justyna ze Sklepu 10x , który jest partnerem dzisiejszego wpisu
Chilli Czosnek i Oliważadnych sztucznych barwników. Każda butelka zawiera odpowiednią dawkę kompletu witamin i naturalną porcję zdrowia. Wybór smaków i konsystencja jest różnorodna. Można tu znaleźć klarowny sok oraz pyszne smoothie. Przyznam, że soki są bardzo smaczne, syte i idealnie gaszą pragnienie. Jeśli zdecydujecie się na dietę sokową, to macie do wyboru pakiety: - dieta 1-dniowa (więcej tu - klik ) - dieta
Di gotujegęste smoothie powstało z połączenia letnich owoców: truskawek i malin z mango, które daje oprócz smaku właśnie tę charakterystyczną gęstość, która jest taka ważna ;) A na koniec mała ilość mięty - tak, żeby smak był bardziej odświeżający
Milion Smakówtakie upały na drugie śniadanie najlepsze jest zimne smoothie. Dziś w rolach głównych obok quinoy, renklody z ogrodu rodziców i maliny. Składniki: 5 łyżek ugotowanej białej quinoy 4-5 śliwek renkloda garść malin 100 ml wody Wykonanie: Śliwki kroimy na ćwiartki i usuwamy z nich pestki. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy
Quinoa Raz!nadaje się jako dodatek do koktajli. Nie przekłamuje smaku innych składników, nawet jeżeli dodamy jej całkiem sporo. Smakuje podobnie, jak pachnie :-) Kiedy mówię znajomym, że dodaję pokrzywę do smoothie, przewracają oczami, jakby co najmniej usłyszeli, że przeszłam na muzułmanizm. Uwielbiam patrzeć na te reakcje :-) Ale tak poważnie, to właśnie koleżanka mi powiedziała, że lekarz zalecił jej koktajle pokrzywowe na anemię
Poezja Smaków - blog kulinarnyostrością imbiru. Yogi Tea Detox with Lemon to herbatka odmładzająca, świeża, wyzwalająca. Suszonych połówkach kokosa – doskonałe do lekkich zup (w szczególności na bazie mleczka kokosowego), jak również do smoothie czy deserów. Polecam Wam podać w nich domowe lody (np. z tego przepisu). Takie połówki kokosa to też doskonała ozdoba i atrakcja dla gości Mieszanka przypraw Cajun KTC – doskonała
Słodkie okruszkiBlackberry smoothie with kale SKŁADNIKI: 1 porcja| INGREDIENTS: 1 serving 250g kefiru/jogurtu naturalnego| 250g kefir/ natural yoghurt 1 banan| 1 banana ok. 7 jażyn | ca. 7 blackberries 1 łyżka nasion siemienia lnianego| 1 spoon flaxseed garść liści jarmużu (tylko część miękka, bez ogonka)| handful of kale leaves (only soft part, without mid-rib) miód
Better Life By Auntie Jugodziny do zamrażalnika (czynność powtórz od 2 do 4 razy, wszystko w zależności od tempa zamrażania się masy). Po ostatnim miksowaniu gdy masa będzie już miała konsystencję gęstego mrożonego smoothie, dodaj startą na tarce białą czekoladę. Na wierzch poukładaj maliny i trochę czekolady. Wstaw do zamrażarki na godzinę. Lody będą gotowe. Jeśli chcesz je dłużej przechowywać i nie zjeść
SMYKWKUCHNI