śmietanowego - 1000 przepisów (strona:52/67)

Domowy tort piłkarski śmietanowo - brzoskwiniowy. Boisko typu orliki ;) 157

dostałam, dzięki życzliwości pewniej właścicielki cukierni. Testy murawy zostały przeprowadzone i okazało się, ze krem pięknie odzwierciedla kolor wiosennej murawy. Pozostało upiec ziemisty (czyli czekoladowy) biszkopt, ubić krem śmietanowy, zrobić wsad brzoskwiniowy, a potem sklecić tortowe boisko i narysować linie. Jesli chodzi o parametry techniczne to FIFA czy tam UEFA mogłyby się przyczepić - że krzywo, że murawa nierówna

Kuchnia po mojemu
Styropian – sernik bez sera 2094

minut. Gdy spód się piecze, przygotowujemy masę. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Śmietany miksujemy wraz z cukrem pudrem oraz proszkiem budyniowym. Dodajemy połowę białek do masy śmietanowej i delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką do połączenia. Następnie dodajemy pozostałe białka i ponownie delikatnie mieszamy. Masę przelewamy na upieczony spód. Na wierzchu możemy rozsypać owoce (jeśli są mrożone, należy

Poezja smaku
Zielone warzywa w sosie serowo- śmietanowym 135

wtorkowe popołudnie zapraszam na pyszne duszone warzywa. Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 por, 4 pieczarki, 1/2 brokuła, 1 szklanka śmietany 30%, 1/2 kostki sera topionego śmietanowego, 3 łyżki masła, 1/2 pęczka szczypiorku, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Brokuła dzielę na różyczki i obgotowuję 5 minut w osolonej wodzie. Pieczarki i pora kroję w plasterki. Na maśle podsmażam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort czekoladowy warstwowy a la 3- BIT. 257

łączymy z szklanką mleka, pozostałą część zagotowujemy, dolewamy budyń, mieszamy intensywnie i schładzamy. Masło ubijamy około 8 minut mikserem na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy budyń. Odstawiamy do lodówki. Masa śmietanowa. -440g śmietany 36% -3 łyżki cukru pudru -50g czekolady gorzkiej 60% Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy minutę. Dorzucamy startą czekoladę. Mieszamy delikatnie. Po ubiczu można dodać

BaRepas
Makaron z wędzonym łososiem, krewetkami i groszkiem 172

mniejsze kawałki i dodać do sosu wraz z kilkoma kaparami. Gdy makaron już jest aldente odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać z suszoną pietruszką. Lubię czasem taki delikatny śmietanowy makaron

MarciochaKucharzy
Zupa krem dyniowa z pestkami w chilli 132

lubczykiem i pieprzem. W razie potrzeby odlać wody by było jej tyle by minimalnie przykrywała warzywa. Zblenderować ze śmietaną. Podprażyć pestki dyni z mielonym chilli. Zupę podawać z kleksem śmietanowym i oprószoną pestkami. Smacznego

MarciochaKucharzy
Królik w sosie śmietanowym 138

Chyba nigdy nie jadłam królika... Spróbuję go zrobić w standardowy i klasyczny sposób. Królik w sosie śmietanowym SKŁADNIKI: 1 tusza królicza (około 1 kg) 1cebula 3 ząbki czosnku mąka pszenna 200 ml śmietany 18% 1l wody kurkuma 1 łyżka masła 1 łyżeczka sosu sojowego   suszony koperek, natka pietruszki, tymianek marchewka oliwa pieczone ziemniaczki surówka z marchewki i jabłka

MarciochaKucharzy
Pizza party ze szpinakiem lub kurkami 171

szklanka ciepłej wody łyżeczka cukru przyprawa do pizzy 250g kurek czerwona cebula sól, czarny pieprz, pietruszka do posypania świeży szpinak ser gorgonzola 2-3 ząbki czosnku 400 ml sosu śmietanowego , ser mozzarella  Drożdże rozpuścić w 60 ml ciepłej wody, dodaję cukier i 3 łyżki mąki. Odstawić na 1/2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Mąkę przesiać do miski

MarciochaKucharzy
Naleśniki z mąki kukurydzianej z kurczakiem i brokułami 149

mąki kukurydzianej 80g mąki ziemniaczanej spora szczypta soli 2 jajka szczypta pieprzu woda, olej 2 piersi z kurczaka brokuł 2 łyżki śmietany sól, pieprz, papryka, ząbek czosnku, ulubione przyprawy śmietanowy sos czosnkowy, szczypiorek Zmiksować w misce obie mąki, jajka, wodę, sól i pieprz. Pozwalam ciastu odpocząć przez 15 minut. Jeśli jest zbyt gęste dodaje jeszcze kilka łyżek wody, przed smażeniem

MarciochaKucharzy
Makaron z langustynkami w sosie szpinakowo- śmietanowym 185

Idealne połączenie smaków Makaron z langustami w sosie szpinakowo- śmietanowym SKŁADNIKI: kilkanaście langustynek opakowanie świeżego szpinaku 250 g pomidorków koktajlowych 400 ml śmietany 3 ząbki czosnku sól morska, pieprz czarny, suszone pomidory z czosnkiem i chili, oregano, bazylia, masło makaron parmezan Warzywa dokładnie opłukać. Langustynki sparzyć wrzątkiem i obrać z pancerzy. Czosnek chwilę podsmażyć na łyżce masła, dodać wszystkie składniki

MarciochaKucharzy
Klopsiki w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami 194

obiad to zachcianka córki. Ogólnie miały być szwedzkie klopsiki kottbullar z żurawiną i plackami rosti . I tak było, ale zrobiłam drugą wersje obiadu, mianowicie część klopsików wymieszałam z sosem śmietanowym i suszonymi pomidorami. Dwie wersje, obie pyszne. Obiad pierwsza klasa. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym / Baked fish with mushrooms and cream sauce 309

jesteście fanami karpia lub macie problem z jego kupnem, możecie go zamienić na inną ulubioną rybę. Polecam:) Scroll down for recipe in English Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym (4 porcje) Składniki: 1 karp, umyty i pokrojony w 2 cm dzwonki lub filety 1/2 cytryny, pokrojonej w plasterki sól i pieprz 3 goździki 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy

karmelowy
Makaron z krewetkami 124

Skoro mają być krewetki to w jak najlepszej odsłonie. Moja propozycja: z tagliatelle, w gęstym sosie śmietanowym, dorzucamy kilka suszonych pomidorów, szczypiorek, świeżą bazylię, zakończymy aromatycznym parmezanem i możemy poczuć się jak we Włoszech :) Inspirowałam się przepisem z książki What Katie Ate. Składnikiok. 300 g makaronu tagliatelle250 g mrożonych krewetek Black Tiger1 szklanka

Pink Envelope
Zupa-Krem bananowo-brokułowy 201

kurczaka- nie będzie nam już potrzebny do zupy. 5. W misie z wysokimi ściankami ubić śmietanę na sztywno, dodać mascarpone i zmiksować dokładnie. 6. Do ostudzonej zupy dodać masę śmietanową i dokładnie wymieszać 7. Zblendować zupę na gładką masę i jeśli jest potrzeba przelać przez sito by pozbyć się nie potrzebnych grudek 8. Do misy odlać 30 ml zupy

KreatywnePiny
Ciasto Wuzetka (W-Z) 2768

st.C około 30-40 minut. Ciasto należy sprawdzić patyczkiem, czy jest już upieczone. Po upieczeniu ciasto wystudzić, wyłożyć z formy i przekroić na dwa placki. Składniki na masę śmietanową:   1 litr śmietany kremówki (30%); 2 łyżki cukru kryształu; 2 opakowania cukru waniliowego; 2 czubate łyżeczki żelatyny; 3 opakowania śmietan-fixu (nie jest konieczny);   Żelatynę rozpuścić

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję