najpierw wyłożyć naprzemiennie pomidory i bakłażana, posmarować dressingiem, posypać listkami bazylii. Na sałatce z warzyw wykładać kotlety. Danie podawać od razu po przyrządzeniu. 1 porcja to ok. 340 kcal , węglowodany: 9g, białko: 38g, tłuszcz: 17g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 0,9WW i 3WBT SMACZNEGO! Artykuł Kotlety mielone pieczone z warzywami – Angie gotuje odc. 12 pochodzi
Dietologrosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu, nie było. A efekt bardzo smaczny, na pewno to jeszcze powtórzę. A was zapraszam do kuchni
Martyna Cookskalafior, brokuł, cebula, burak, kapusta – tworzą bardzo smaczne kompozycje. Warto przygotować sobie taką zupę na śniadanie czy na obiad, a zmiksowaną w postaci kremu do popijania w pracy. Jest to znakomita porcja błonnika i witamin. Wypróbujcie też moje Gorące dania i Sałatki i surówki . Moje propozycje zup: Rosołek
To co kochamtuńczyka, kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Można użyć czosnku granulowanego - wtedy sałatka będzie niestety bardziej mdła ale jednocześnie czosnek nie będzie zostawiał tak intensywnego posmaku w ustach. Wymieszać całość, rozgniatając tuńczyka na mniejsze kawałki. Dodać majonez i wymieszać. Spróbować i ewentualnie doprawić solą do smaku. Smacznego
Ze smakiem bez glutenudodatku tłuszczu) patelni teflonowej na złocisty kolor. Zupę podawać gorącą z grzankami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 2 litrów zupy. Zupę można także podać z groszkiem ptysiowym. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie . Zupę cebulową możesz podać z Domowymi grzankami ziołowymi do zup i sałatek Domowe, grzanki ziołowe do zup i sałatek
Gospodyni Miejskaproszę :) Z 3 sztuk większej kapusty mam 7 litrowych słoików sałatki. * Tu moja uwaga - ponieważ koncentratu jabłkowego nie udało mi się kupić, uży łam jabłek prażonych w słoiku, zmiksowałam, aby nie było większych kawałków - użyłam odrobinę mniej cukru ni ż jest to w przepisie. Smacznego
Moja Książka Kucharskaawokado kroję w drobną kostkę. Składniki mieszam dokładnie, doprawiam. Chłodzę sałatkę w lodówce lub spożywam od razu. Idealna na lunch. Wartość odżywcza całego dania Wartość energetyczna: 327 kcal Białko: 7,8 g Tłuszcze: 19,1 g Węglowodany: 28,7 g Błonnik: 7,5 g Smacznego, Klaudia
Mango PapajaŚwiąt Bożego Narodzenia to nie tylko Wigilijne, postne dania. To również ciasta, sałatki, pieczone mięsa i wędliny oraz przystawki serwowane w dwa pozostałe dni. To stoły uginające się od pyszności i niepohamowana chęć niejednej gospodyni/gospodarza do zaskoczenia i oczarowania bliskich nowym daniem, które jest nie tylko smaczne, ale także efektownie wyglądające! W dzisiejszym zestawieniu chcę pokazać jak prosto możemy przygotować
Kolorowy Przepisownikpieprz, cukier, ocet jabłkowy. Wymieszać i wstawić do lodówki na czas przygotowania sałatki. Fasolkę podzielić na 3 części i ugotować. Cebulę pokroić w piórka. Sałaty umyć i osuszyć. Na talerz wyłożyć sałaty. Dodać fasolkę, cebulę i odsączonego z marynaty ogórka. Posypać prażonymi pestkami dyni i parmezanem. Smacznego
Jaglusiamieszamy, próbujemy. Sos podajemy np. do jaj na twardo, faszerowanych, do mięs, sałatek itp. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem). Smacznego
Słodkie okruszkisztuka, rzecze stare pokolenie, więc my tę sztukę uprawiamy w jedzeniu. Orzeźwiająca sałatka z arbuza www.kuchniasmakow.blogspot.com 1/4 arbuza - kroimy w kostkę 2 banany - kroimy w półplasterki 250 gram truskawek - kroimy na pół 2 nektarynki - kroimy w kostkę Banana skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny, aby pozostał jasny :) Smacznego! Inspiracja/ foto/ przepis: Agnieszka Karalus
Kuchnia smakówrosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu, nie było. A efekt bardzo smaczny, na pewno to jeszcze powtórzę. A was zapraszam do kuchni
Martyna CooksDzisiejsze śniadanie było koloru pomarańczowego , soczyste pomarańcze i marchew, całkiem smaczna, chrupiąca i zdrowa, bardzo lubię takie połączenia. Praktycznie z tych samych składników zrobiłam dwa wspaniałe śniadaniowe przepisy i kolejny już do kolekcji przepis na owocowy koktajl! Zmiksowałam koktajl marchewkowo - pomarańczowy i przygotowałam prostą sałatkę z kuskusem, którego tak dawno nie jadłam, a mam spore zapasy przeróżnych kasz, więc będzie
Moja smaczna kuchniaakcentami kuchni europejskiej. Przystawki zimne i ciepłe w cenie 9 - 15 zł, sałatki 18 - 23 zł. Pyszny rosół zjemy już za 6 zł. Dostaniemy tam także bardzo dobry żur na zakwasie, nieczosnkowy i z odpowiednią ilością majeranku, za 8 zł oraz delikatną, zabielaną ale również bardzo smaczną zupę holenderską z baraniną i bobem za 9 polskich złotych. Po zupach byłem
Right Behind The Kitchen