Pamiętacie moją ostatnią fazę na kurczaka? Jeśli tak, to komunikuję wszem i wobec, że z kurczaka płynnie przeszła w szpinak i mleczko kokosowe 🙂 Nie widać tego
gotować!Niyftorym sie bez lato tak miyrznie 1 , że potrzebuj ōm mocniyjszych wrażyń: skokajōm na tym gumowym powrozie 2 , nurkujōm po jakich starych potopiōnych szifach 3 …
Chop w kuchniJest to mój wypróbowany i często pieczony chlebek. Można dodać trochę więcej mąki razowe, ale wtedy zmniejszyć ilość białej mąki. Wszystkie suche składniki wsypać do miski
Kuchnia PokoleńCojsik mie korci ōło 1 , żeby sie szczelić na szybko jakoł zupa. We zamrażalce bōła jeszcze staro bania 2 , na handlu żech kupiōł take fajne małe
Chop w kuchniBardzo lubię papaję, jednak jej niedostępność w sklepach i wysoka cena sprawiają, że rzadko po nią sięgam. Tym razem miałam szczęście, bo udało mi się bardzo
Kasia SarnaCzosnaczek należy do rodziny kapustowatych. Charakteryzuje się dość pikantnym smakiem (zawiera olejek gorczyczny), a jego liście po roztarciu między palcami wydzielają charakterystyczny czosnkowy aromat. Bez problemu
Kasia SarnaPrzepisy z surową kaszą gryczaną (białą, niepaloną) pojawiają się czasem na blogach, ale wydaje mi się, że ciągle jest to rzadko spotykane i wiele osób podchodzi
Kasia SarnaTen tydzień jest wyjątkowo upalny, co sprzyja jedzeniu surówek. Wczoraj na podwieczorek zrobiłam sobie miskę warzyw osłodzoną rodzynkami. Sprawdziła się o wiele lepiej niż zestaw kawa
Kasia SarnaSałatka idealna na kolację lub do przekąszenia w ciągu dnia :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaCzerwona kapusta zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy - aż sześć razy więcej niż zielona, dlatego warto wybierać właśnie ją do surówek. Według mnie warzywo to najsmaczniejsze jest na surowo
Kasia SarnaPublikowałam niedawno przepis na podobną surówkę, bazującą na czerwonej kapuście i jabłku. Jest to na tyle zgrany duet, że dziś również oparłam na nim swoje danie
Kasia SarnaNiektórzy są negatywnie nastawieni do wege-zup, twierdząc, że są one zbyt wodniste i za lekkie. Ja też nie przepadam za zupami na samych warzywach, bo
Kasia SarnaPodejrzewam, że wielu z Was często spaceruje między lipami, ale niewielu kosztowało jej listków. Pyszne są właśnie teraz na początku wiosny, gdy dopiero zaczynają się rozwijać
Kasia Sarna