Czerwona kapusta zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy - aż sześć razy więcej niż zielona, dlatego warto wybierać właśnie ją do surówek. Według mnie warzywo to najsmaczniejsze jest na surowo
Kasia SarnaPublikowałam niedawno przepis na podobną surówkę, bazującą na czerwonej kapuście i jabłku. Jest to na tyle zgrany duet, że dziś również oparłam na nim swoje danie
Kasia SarnaNiektórzy są negatywnie nastawieni do wege-zup, twierdząc, że są one zbyt wodniste i za lekkie. Ja też nie przepadam za zupami na samych warzywach, bo
Kasia SarnaPodejrzewam, że wielu z Was często spaceruje między lipami, ale niewielu kosztowało jej listków. Pyszne są właśnie teraz na początku wiosny, gdy dopiero zaczynają się rozwijać
Kasia SarnaWiększość miejskich i wiejskich trawników jest obecnie obsypana mniszkami. Niemal każdy spotkał się już z przepisem na "miód" z mniszka, wino lub kwiaty zatapiane
Kasia SarnaTej wiosny mam duży apetyt na kalafiory, dlatego wepchnęłam je nawet do pesto. Uważam, że wyszło bardzo smacznie i na pewno będę dalej eksperymentować z tym
Kasia SarnaInspiracja z blogu: Ania gotuje . Ciasteczek zrobiłam o połowę mniej - delikatnie modyfikując składniki. Wyszły niesamowicie pyszne i kuszące swoim aromatem oraz uroczym wyglądem. Mąka z amarantusa
Di gotujeKażdy chyba już wie, że pieczywo dostępne w sklepach w dużej mierze nie jest wysokiej jakości. Konsystencja, zapach i smak pozostawia wiele do życzenia. W dodatku
WiszniówkaPesto, jak chyba wszyjscy wiycie, przici ōngło 1 dō nołs 2 ze Włoch. We sklepie sie je idzie kupić we małyj krauzce 3 , ale jak fto
Chop w kuchniJeżeli lubicie Jamiego Olivera to mamy dla Was przepis na pyszny bezglutenowy chleb proteinowy z jego książki „Superfood na co dzień”. Składniki: -
Kuchenne WariacjeZa oknem słońce, ale niech was to nie zmyli, czuć już jesień. Jest po prostu zimno. A jak robi się zimno to i chętniej siegam do
Polska ZupaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuSkładniki: Kotlety: czerwona soczewica (1 szklanka) woda czosnek (4 ząbki) mąka kukurydziana (1/2 szklanki) bułka tarta (1/4 szklanki) sól pieprz ziołowy olej Sos: pieczarki (20 dag
Weganka gotujeSkładniki: margaryna (1 szt.) mąka pszenna (1/2 szklanki) mąka kukurydziana (1 szklanka) pieczarki (4 szt.) tofu wędzone (4 dag) surowy szpinak (15 dag, czyli 4 garści
Weganka gotuje