możemy dobierać (lub nie) według gustu. Fit bananowe ciastka owsiane PRZEPIS (5 ciastek): 2 banany (około 200 gr) 120 gr płatków owsianych górskich 2 łyżki sezamu 1 łyżka słonecznika łuskanego 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka syropu z agawy (lub miodu) płatki gorzkiej czekolady Banany blendujemy, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Zostawiamy masę na 10-15 minut
Tetiisheripłaskie łyżeczki sody oczyszczonej 3 banany im bardziej dojrzałe tym lepiej garść orzechów laskowych garść różnych ziaren, u mnie: siemię lniane prażone, ziarno sezamu prażony, pestki dyni prażone, ziarno słonecznika prażone garść rodzynków (tym razem u mnie bez rodzynków) jajko 70 g masła 80 g cukru trzcinowego łyżeczka przyprawy do piernika Banany rozgniatamy w misie tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem
Kocham Czekoladęwysmarowanej masłem i posypanej otrębami lub mąką. Przykryć i odstawić znów do wyrośnięcia , aż ciasto podwoi objętość. Przed pieczeniem posmarować chleb jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka (można posypać słonecznikiem) Piec w temperaturze 200 stopni przez około 30-35 minut. Wersja maszynowa: Wszystkie składniki umieścić w misie maszyny w kolejności: płynne , sypkie, a na koniec drożdże. Nastawić program do wyrastania
Kocham Czekoladędrożdży 1 łyżeczka miodu 300 g wody 1 i 1/2 łyżeczki soli 50 g łącznie dowolnej mieszanki ziaren uprzednio uprażonych na suchej patelni. U mnie: sezam czarny, pestki dyni, słonecznik, sezam. Wykonanie: W misce mieszamy drożdże z miodem i letnią wodą. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy elastyczne ciasto. Następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce
Kocham Czekoladęimprezach grillowych będzie zdecydowaną królową, a znajomi będą prosić o przepis. Można oczywiście do tej sałatki dodać np. ulubione, podprażone wcześniej na suchej patelni orzechy lub ziarna słonecznika, bo te, doskonale pasują do kaszy gryczanej, świetnie sprawdzą się laskowe, orzechy włoskie czy nerkowce. Dla zaostrzenia smaku polecam dodanie czerwonej, pokrojonej na piórka cebuli. Sałatka z kaszy gryczanej z cieciorką
Moja smaczna kuchniapierwszy razem kaszą, zjadła w całości, ale kaszy ani tknęła. :) Naprawdę pyszny, nie za słodki, w sam raz na przekąskę. I to zdrową! Można dodać bakalie, łuskany słonecznik niesolony, orzechy, płatki owsiane, a będzie bardziej pożywny. Składniki na ok 3 porcje: 5 średnich kiwi 1 łyżeczka soku z cytryny 1-2 łyżeczki cukru 200 ml wody 1 płaska łyżka mąki
Anioszek w kuchniłyżki oleju rzepakowego 1 łyżka sezamowego oleju 2 łyżki winnego octu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu sól i pieprz do smaku po łyżce pestek dyni, słonecznika, piniowych orzechów i sezamu Poszatkuj obie kapusty. Marchewkę utrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj składniki na dressing, dodaj do warzyw i jeszcze raz wymieszaj. Upraż nasiona na patelni i posyp
codojedzeniajakiś czas mieszając, aż owoce się rozmrożą i puszczą sok. Owoce (wraz z sokiem) nakładamy na wierzch owsianek (obu porcji). Obie porcje owocowej owsianki posypujemy mieszanką ziaren (prażony słonecznik, sezam, orzechy arachidowe, wiórki kokosowe i płatki migdałów). Pucharki z owsianką podajemy od razu (jeszcze ciepłe). Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki
Słodkie okruszkiwymaga wyrabiania. Wystarczy wymieszać składniki. Robi się go bardzo szybko, a smakuje wyśmienicie. Od czasu, kiedy zrobiłam go pierwszy raz, przestałam kupować chleb. Zazwyczaj dodaję do tego chleba nasiona słonecznika lub dyni, albo tylko posypuję makiem i w każdej opcji jest bardzo smaczny. Jeśli ktoś lubi, może dodać do chleba ulubione zioła i będzie nowy ciekawy chlebek. Do wypieku chleba
kuchnia doskisoku z cytryny można zrobić winegret z musztardą francuską ( tą z kulkami )i odrobiną miodu -parmezan będzie pysznym dodatkiem -zamiast migdałów można podprażyć sezam bądź siemię lniane, słonecznik albo dynię Czekam na Twoją opinię :) Wszelkie komentarze mile widziane
Jemy Pijemyinspirowana książka "Warzywo" granola, choć może bardziej chrupiące musli, pachnące rabarbarem i truskawkami. Chrupiące musli czyli Granola truskawkowo-rabarbarowa 200 g płatków owsianych 60 g łuskanego słonecznika 50 g pestek dyni 30 g siemienia lnianego po 40 g orzechów laskowych i migdałów 3 łyżki oleju kokosowego szczypta soli syrop owocowy: dowolny domowy
Dzieje kuchennej Wiewióryserkiem wykonać szlaczek wokół górnej krawędzi i łyżeczką uformować dekorację np. ząbki przeciągając łyżeczkę w odstępach po serku. Posypać Tort odłożoną łyżką wiórków z czerwonej kapusty, posypać podprażonymi ziarnami słonecznika. Odstawić do lodówki do schłodzenia lub podać od razu gdy galaretka jest wystarczająco twarda. Przed podaniem polać kremem ze zredukowanego octu balsamicznego, który do złudzenia imituje czekoladę. Taki krem balsamiczny
Sztuka gotowania w/g Samiryokoło 15 minut. Wlałam bulion, mleko oraz 2 łyżki oliwy. Gotowałam do czasu, aż warzywa zmiękły. Całość zblendowałam,dodałam przyprawy. Ponownie zagotowałam. Podałam z grzankami, posypałam słonecznikiem. Przepis na grzanki znajdziesz TUTAJ
KukuleczkiSkładniki na kotlety 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 marchewki 1 pietruszka 2 łyżki sosu sojowego 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki uprażonego sezamu 1.4 szklanki uprażonych pestek z słonecznika 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżeczka posiekanej pietruszki 2-3 łyżki mąki 1/2 bułki tartej 1/2 łyżeczki chilli pieprz i sól ulubione bułki Składniki do środka burgera
Kukuleczkitalerzu :) Część u ż ytych do sałatki produktów można znaleźć w ofercie sklepu Green Essence :) Składniki na 1 średnią miskę: SAŁATKA: 2 garście dużych kiełków - u mnie słonecznik 2 łodygi selera naciowego - jeśli młode, mogą być wraz z listkami 1 pęczek rzodkiewek 1/2 długiego ogórka 1 garść szczypiorku 1-2 garście żurawiny suszonej całej ze sklepu GREEN ESSENCE 2 grube
Grunt to przepis!