sałatki: 4 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki musztardy delikatesowej 2 łyżeczki miodu *Zamiast pestek dyni można użyć, np. ziaren słonecznika lub orzeszków piniowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sałatkę ze szpinakiem: Szpinak umyć, osuszyć na sitku, ewentualnie oderwać większe ogonki. Na suchej patelni podprażyć pestki dyni. Ostudzić. Parmezan zetrzeć na tarce
Kulinarne Przebojepraktycznie jak te ze sklepu, to dzielę się z Wami przepisem. Składniki: 3/4 kostki masła 1 i 1/2 szklanki mąki razowej 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki słonecznika 3/4 szklanki suszonej żurawiny 2 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki miodu odrobina cynamonu 1/2 szklanki mleka Masło i miód rozpuszczamy, wsypujemy wszystkie suche składniki, wbijamy jaja, wlewamy
Cynamonowe szczęścieDawno nie zamieszczałam przepisu na sałatkę, więc postanowiłam przyrządzić coś smakowitego. Proponowana sałatka będzie doskonałym urozmaiceniem, zastąpi bowiem tradycyjne kanapki brane do pracy. Podprażone nasiona słonecznika przyjemnie chrupią pod zębami. A poza tym warto ją zrobić, jest tak pyyyszna. Potrzebujemy
Tylko pysznieSkładniki: 400 g jogurtu greckiego 100 g rukoli (1 opakowanie) 1 dojrzałe awokado 2 łyżki majonezu 8 łyżek pestek słonecznika 4 ząbki czosnku 50 ml oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżymi lub pieczonymi warzywami, pieczonym
Qchnia po prostulekko pikantnych smaków. Taki prezent możecie zrobić spokojnie wcześniej i zamknąć w słoiku lub innym szczelnie zamkniętym pojemniku, a spokojnie wytrzyma nawet 2 Read More Artykuł Pikantne prażone pestki słonecznika i dyni pochodzi z serwisu flymetothespoon
Flymetothespoonłyżek) masła orzechowego 50g cukru trzcinowego (można zastąpić miodem jak ktoś woli) pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia (bez niego też wyjdą) 3 łyżki ziaren słonecznika Robimy! Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania konsystencji jak miękka plastelina. Jak za lepko, podsypcie mąki. Odstawiamy do lodówki na 10 minut. Lekko zwilżamy ręce i formujemy kuleczki. Układamy na blaszce wyściełanej papierem
Latosiowydomzakwasu, bez drożdży. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i włożyć do piekarnika. Chleb z samych ziaren. Można z nim eksperymentować, dodawać ziół, zmieniać składniki. Składniki: - 1 szklanka ziaren słonecznika - 1/2 szklanki pestek dyni - 1 szklanka siemienia lnianego - 2 jajka Przygotowanie: Do przygotowania będziemy potrzebować naczynie w którym upieczemy nasz chlebek. Ja piekę w misce, naczyniu, żaroodpornym o średnicy
Szkrab Je Samzaczyn: 40 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka przegotowanej letniej wody 1 1/2 łyżeczki soli 1/4 szklanki (40 g) pestek dyni 1/4 szklanki (40 g) ziaren słonecznika 1/4 szklanki (40 g) ziaren siemienia lnianego 1/2 szklanki (120 ml) oleju 400 ml letniej wody olej i mleko roślinne do smarowania bułek na wierzchu sezam, płatki owsiane, czarnuszka lub inne
Lamarida.plChrupiąca i zdrowa granola z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, nasionami chia, orzechami włoskimi, pestkami dyni i słonecznika, słodzona naturalnym miodem. Pyszna na śniadanie z mlekiem zwykłym lub roślinnym , jogurtem czy owocami . Idealna jako posypka do deserów , lodów czy koktajli . Pomimo, że z przepisu wychodzą dwa słoiki granoli, muszę robić z podwójnej porcji :) Jedna blacha nie starcza nam nawet na tydzień
Moja Delicjamąki pszennej typ 450 100 g mąki pszennej chlebowej typ 1050 20 g drożdży 340 g letniej wody 1 1/2 - 2 łyżeczek soli dodatkowo: ulubione ziarenka (np. słonecznik, dynia, czarnuszka, siemie lniane...) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę pszenną oraz mąkę pszenną chlebową, pokruszone drożdże, wodę i sól umieszczamy w misce do wyrabiania ciasta - ugniatamy w rękach do momentu aż ciasto będzie
wege i kropkasycąca, choć nie wygląda. Składniki: 1 brokuł ugotowany na parze, podzielony na różyczki 1 duża garść żurawiny 1 opakowanie fety, pokrojonego w kostkę 1 duża garść prażonych ziaren słonecznika Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce i polać sosem, np. czosnkowym. Smacznego! Przedstawiać pewnie nie trzeba. Kto lubi jazdę rowerową i piękne widoki, to wie o co chodzi :). Trasa Rzeszów - Łańcut
Qlinarnie i Qlinarnieciastek ukaże się również wkrótce w wersji gazetowej we wszystkich salonikach prasowych oraz Salonach Empik. Składniki: 1 duży, dojrzały banan 1,5 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki pestek słonecznika 1 łyżka stołowa rodzynek 2 łyżki stołowe wiórków kokosowych 2 łyżki miodu Wykonanie: Włóż do miski obranego banana, dodaj miód i rozgnieć całość widelcem. Wsyp pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj
Garniec Magaliewodzie) - 120 g - można kupić już gotowe gotowane :) 2 garście rukoli 50 g sera feta kawałek czerwonej cebuli (20 g) 1 łyżka pestek dyni 1 łyżeczka nasion słonecznika dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka wody szczypta słodzidła (u mnie erytrol, może być cukier lub ksylitol) PRZYGOTOWANIE Rukolę myjemy i osuszamy. Buraka
Moje Kuchenne Rewelacjemlekiem, jogurtem czy jedzona solo. Przyznaję, że w tej ostatniej wersji jadłam ją najczęściej 😂 Składniki: 125 g płatków owsianych 125 g płatków orkiszowych 45 g nasion słonecznika 45 g pestek dyni 45 g orzechów pekan 45 g migdałów 60 g tahini (Terrasana) 60 g masła z orzechów laskowych (Terrasana) 60 g syropu klonowego
Zdrowie na języku :P