J ak głosi tytuł posta, wpadłam jak śliwka w kompot przez moje nieodpowiedzialne zachowanie (a jednak osiemnaście lat nie zobowiązuje...), czyli prawie godzinny jogging
Pland based filleNa salonach coraz częściej wraca się do tradycyjnych dań. Restauracje serwują świadomie dania znane z czasów PRL-u, proste i smaczne przepisy ceni się coraz bardziej
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą autorka: Na Dokładkę | blog: Na Dokładkę Ciasteczka gryczane z masłem orzechowym (bez glutenu, bez mleka) autorka: FirankaAnka | blog: Słodkie Niebo Mini zapiekanki z kaszy jaglanej, jabłek i suszonej żurawiny autorka: FirankaAnka | blog: Słodkie Niebo 826. Imbirowe naleśniki z mozarellą, gruszką, żurawiną i miodem autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek(...)domu i ogrodzie Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Zdrowy deser czekoladowo - kokosowy z chia i awokado autorka: życie na słodko-kwaśno | blog: Życie na słodko kwaśno Piwno-miodowe bułeczki na zakwasie autorka: QliNarnia | blog: QliNarnia DESER CZEKOLADOWO-BANANOWY BEZ CUKRU. autorka: papilionka | blog: Papilionka o wszystkim i o niczym PIECZONE PACZKI
Weekendy w domu i ogrodzieszynka) 1-2 cebule 1 czerwona papryka 600 g pieczarek 3 ząbki czosnku ok. 150-200 g koncentratu pomidorowego olej/oliwa 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 czubata łyżeczka słodkiej, mielonej papryki 1-2 łyżki sosu sojowego pieprz sól Dodatkowo: kilka łyżek gęstej, kwaśnej śmietany papryka słodka Wykonanie: Sos do placków: Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę (może być(...)sojowy, trochę soli i pieprzu (potem będzie można jeszcze doprawić). Całość gotujemy ok. 45 minut na wolnym ogniu, najlepiej pod przykryciem. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i słodką paprykę. Kontynuujemy gotowanie. W międzyczasie oczyszczamy pieczarki i kroimy je na plastry, które następnie podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki dodajemy do sosu wraz z drobno posiekanymi ząbkami czosnku. Gotujemy
MyCookBook.plJeśli nie macie pomysłu na słodkie Walentynki, to miło mi będzie jak skorzystacie z mojego przepisu :) A polecam go głównie tym, którzy mają w zakamarkach swojej kuchni zamrożone białka. Do samego biszkoptu poszło ich coś koło 16-17. Ciężko było je policzyć, więc w przepisie podałam w gramach. Czy jest pracochłonny? Wbrew pozorom nie, bo biszkopt można upiec wcześniej(...)dolewamy przegotowaną wodę Masa kokosowa: 150g wiórek kokosowych 60ml likieru kokosowego Polewa: 100g margaryny 20ml wody przegotowanej 80g cukru pudru 50g mleka w proszku Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 250ml słodkiej śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 1 małe opakowanie śmietan-fix 1 opakowanie serka mascarpone (250g) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany dodajemy cukier
Kuchnia w czekoladzieHerbata to jeden z najbardziej rozpowszechnionych napojów na świecie. Wykazuje pobudzające działanie, ale odpowiednio przyrządzona potrafi również uspokajać, tonować i podnosić odporność na infekcje wirusowe (zwłaszcza
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaŚliczne, śmietankowe żelki na bazie kremówki, wypełnione serduszkami z malinowej galaretki to uroczy prezent na nadchodzące Walentynki, który w prosty sposób możecie przygotować dla ukochanej osoby
Słodko-Słony Świat IlonyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Na słodko lub wytrawnieKiedy podawałam Wam przepis na pyszne Lebkuchen , obiecałam, że dodam również recepturę na tradycyjne, najpyszniejsze pierniczki, które piekę od lat na Święta. Za ich produkcję biorę
Słodko-Słony Świat IlonyPrzepiękny makowiec w formie gwiazdy to ciasto, które będzie wspaniałą ozdobą Waszego świątecznego stołu :) Przepis znalazłam na blogu "Lawendowy Dom" i oczarował mnie od razu :) Jest
Słodko-Słony Świat IlonyDziś podaję Wam przepis na domową masę makową, który jest w mojej Rodzinie od wielu, wielu lat :) Taka samodzielnie przygotowana masa jest nieporównywalnie lepsza
Słodko-Słony Świat IlonyW tradycyjnych, niemieckich pierniczkach Lebkuchen zakochała się cała moja Rodzina dosłownie od pierwszych kęsów - są genialne! Mięciutkie od
Słodko-Słony Świat IlonyW iększość osób w moim wieku na słowo " kasza " spogląda na mnie z wyrazem twarzy porównywalnym do tego, które mogłoby pojawić się, gdybym zaczęła recytować rozwinięcie
Pland based fillebardzo takie właśnie zestawienie polecamy. Proporcje składników oraz użyte przyprawy różnią się zależnie od przepisu i upodobań. W szczególności bardzo różne są indywidualne gusta co do użycia kiszonej i słodkiej kapusty. Wahają się przez wszystko od użycia kapusty wyłącznie świeżej, aż po wyłącznie kiszoną, i to nawet nie odciśniętą. Ma to oczywiście bardzo duży wpływ na smak pierogów, przy czym(...)dużej mierze sprowadza się do tego jak bardzo lubimy (lub nie) kwaśny smak farszu. Ja jestem zwolennikiem pewnej przewagi smaku „słodkiego” – stąd kapusta kiszona jest w mniejszości i dokładnie ją odciskam, choć czasami dolewam jeszcze część wody z kapusty podczas duszenia warzyw. Natomiast w każdym przypadku smak farszu powinien być dość wyrazisty, gdyż łączymy do z łagodnym w smaku
Kulinarna PokusaCiasto które nie tylko doskonale wygląda ale też tak smakuje, kakaowy biszkopt, delikatny kajmakowy krem i kwaskowaty smak domowej konfitury porzeczkowej. W oryginale zamiast biszkoptu
Słodka Kraina Wypieków