Ponieważ sezon letni trwa a ja suszę bardzo dużo owoców zapas tych z ubiegłego roku wypadałoby zjeść. Dużo tego nie zostało ale na ten smakowity keks
Moje Małe CzarowanieProste ciasto ze śliwkami – obowiązkowa pozycja w sezonie. Babcia robiła podobne w każde lato, dlatego kojarzy mi się z wakacjami i domową atmosferą. Ucierane ciasto jest
Poezja smakuSezon na śliwki w pełni , więc jak tu nie połączyć kwaskowatych śliwek ze słodkim budyniem i kruchym ciastem. Śliwki miałam bardzo soczyste dlatego zabarwiły troszkę budyń
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPyszne ciasto biszkoptowe ze śliwkami i masą budyniową. Troszkę pracochłonne, ale bardzo efektowne. Składniki: Biszkopt: 5 jaj szklanka cukru szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
e-PrzepisyKulinarnePodobna do pasztetu, ale bardziej niezwykła. Najlepsza z grubomielonym mięsem i siekaną wątróbką. Arcyciekawa po przekrojeniu. Łączy wytrawny smak ziół ze słodkością pomarańczy i śliwki kalifornijskiej
Pociąg Do KuchniSkladniki 1,5 kg śliwek 250 g cukru 1-2 łyżki soku z cytryny 1-2 plasterki imbiru na czubku noża cynamonu Cukinia 1,5 szkl
w mojej kuchniCiasto jogurtowe jest bardzo prostym, tanim i bardzo szybkim przepisem, do którego można dodać praktycznie wszystkie letnie owoce (chodź można użyć
Konrad GotujeSkładniki śliwki 2 kg cukier 1 kg imbir duży kawałek cynamon mielony 1 łyżka kardamon 1 łyżeczka cytryny 2 duże Wykonanie Śliwki
w mojej kuchniJako ,że stałam się szczęśliwą posiadaczką sporej ilości słodkich dojrzałych śliwek to oczywiście nie mogłam nie upiec z nimi ciasta :) Już wcześniej w planach był jogurtowiec
Malinowa KawiarenkaUpały wracają a wraz z nimi chęć na coś zimnego ;) Chłodnik z mirabelek będzie jak znalazł! Mirabelki są nieco niedocenianym owocem. Rosną dziko w niemal każdym
Pyry na GazMirabelki smakują dzieciństwem! Syrop z nich przygotowany będzie zima jak złoto... nie tylko za sprawa pięknego koloru ale tez wspaniałego, kwaskowego smaku. Pycha! SKŁADNIKI: (na około
Pyry na GazPrzepis na to ciasto znalazłam tutaj: klik! , robiłam je już kilka razy i znalazłam swoje proporcje składników. Można użyć tutaj innych soczystych owoców, niż śliwki. Ciasto
Corner With RecipesKeks jest jednym z moich ulubionych ciast, więc chętnie piekę go na różne sposoby. Ten przepis jest świetny, ciasto nie wychodzi zbyt maślane, smakuje moim zdaniem
Corner With RecipesW tym przepisie nie ma nic odchudzonego, ani nowego, ale uwielbiam ciasta drożdżowe ze śliwkami w klasycznej postaci. Nie mam jeszcze odwagi mocno eksperymentować z tym
Corner With RecipesSkładniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej 75 g mąki żytniej razowej 15 g świeżych drożdży 1/3 szklanki mleka pół łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka oliwy ciepła
Moja Galeria Smaku