śliwkami - 2500 przepisów (strona:141/167)

Pulpety 231

drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Dodajemy jajka, natkę pietruszki, wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy sól, pieprz, paprykę i odsączoną z mleka bułkę. Wszystkie składniki łączymy. Formujemy kulki wielkości dużej śliwki. Układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron na średnim gazie.Gotowe.  Pulpety podajemy z sosem pieprzowym - przepis tutaj  sosem pieczarkowym - przepis tutaj lub tutaj albo z sosem

Smaki Edyty
WEGETARIAŃSKI SMALEC 169

trzeba sobie niczego odmawiać!Smalczyk smakuje bardzo, bardzo podobnie do smalcu wytapianego ze słoniny. Najlepiej z ogórkiem małosolnym bądź kiszonym. Można też kombinować i podczas przygotowywania dodać jabłka, suszoną śliwkę czy inne składniki urozmaicające smak. SMALEC WEGETARIAŃSKI.    (PASTA Z BIAŁEJ FASOLI) /znaleziony w sieci, zmodyfikowany przez mnie;/ na 1 słoiczek 300 g 1 puszka białej fasoli

W kuchni Karmel-itki
KOMPOT WIGILIJNY 164

mogło go zabraknąć  przy wigilijnym stole  ale dla  tego że teraz go uwielbiam, zarówno z makaronem jaki do popijania miedzy kolejnymi potrawami. 30 dag suszonych śliwek (bez pestek) 30 dag fig 30 dag gruszek suszonych 30 dag jabłek suszonych około 5 łyżek cukru 5-6 goździki mała cytryna Wszystkie owoce płuczemy. Następnie zalewamy chłodną przegotowaną wodą

RAROSSA
Golonka po Bawarsku... 230

domowej, maminej kuchni.."  Otóż okazało się, że bardzo lubiana przez moich domowników "wątróbka w duszonych jabłkach i cebuli", " Pieczona biała kiełbasa z cebulą". " roladki z boczku, z wędzoną śliwką" okazały się Bawarskim specjałem i wręcz rarytasem tamtejszej kuchni. Tak więc będąc na moim ukochanym pobliskim bazarku, stwierdziłam, że wesprę naszych Polskich rolników i masaży i przyrządzę golonkę po Bawarsku

Zainspiruj się kuchnią
1482. Słodka pizza z owocami 220

drożdży świeżych 2 łyżki oliwy 150 ml wody, lekko ciepłej Ponadto: 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dowolne miękkie owoce, pokrojone (np. śliwki, mandarynki, banany, morele, brzoskwinie, nektarynki, maliny, porzeczki, figi, truskawki ...) syrop klonowy, do polania Mąkę, sól, cukier i suche drożdże wymieszać w naczyniu (ze świeżymi zrobić wcześniej rozczyn). Powoli dolewać

Moje domowe kucharzenie
Sernik z masą makową i kawałkami czekolady 212

pomarańczy 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii  1/3 szklanki śmietanki kremowej 36%  Składniki na masę makową: 250 g gotowej masy makowej Helio około 120 g bakalii: figi, suszone śliwki, orzechy, rodzynki, żurawina, migdały, skórka pomarańczowa (wszystkich bakalii ma być w sumie 120 g)  1 łyżka maizeny lub mąki ziemniaczanej  1/2 szklanki cukru (opcjonalnie, w zależności od tego

Moje domowe kucharzenie
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 206

Florenynki (http://weganskiewesele.blogspot.com/2013/10/florentynki.html) Blog Zegarynka5 za Domowe Krówki Ciągutki (http://zegarynka5.blox.pl/2013/10/Krowki-Ciagutki.html Lista wszystkich przepisów: Drożdżówki ślimaczki z kajmakiem autorka: bernika | blog: Moj kulinarny pamiętnik Serniczki kajmakowe ze śliwkami autorka: Pyza | blog: Smaczna Pyza Szyszki z kajmakiem autorka: Agiatis | blog: Moja kulinarna przygoda Placki dyniowe z flambirowanym bananem i sosem kajmakowym autorka: gukinga | blog: Pyszny blog kulinarny Ciasteczka czekoladowe

Mania Gotowania
Granola owocowa 152

używać jako dodatek do mleka, jogurtu, deserów, ciast czy jako bazy do wypieku ciastek. Szczerze polecam! składniki: - płatki owsiane - opakowanie - płatki jęczmienne - opakowanie -  po 3 garście rodzynek, suszonych śliwek, moreli, daktyli (pokroić na małe kawałki) - 4 łyżki pestek z dyni - 4 łyżki pestek słonecznika - 3/4 szklanki siemienia lnianego - 4 łyżki miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki cukru brązowego

SMYKWKUCHNI
Deser z granatem, otrębami i migdałami!- Dietetyczny!- DESER FIT! 191

Pyszny! DESER DIETETYCZNY Z GRANATEM I MIGDAŁAMI! SKŁADNIKI DLA 3 OSÓB: -150 ML JOGURTU BAŁKAŃSKIEGO - 1 BANAN  - 1/2 GRANATA - 4 ŁYŻKI BORÓWEK - 3 ŁYŻKI OTRĘBÓW ORKISZOWYCH GRANULOWANYCH ZE ŚLIWKĄ - PO 2 MIGDAŁY NA DESER - KILKA KROPEL WODY RÓŻANEJ W wysokiej szklance, ułóż od dna, jogurt, kilka borówek, kilak plastrów banana, troszkę otrębów, granat, aż do wypełnienia

SMYKWKUCHNI
ŁATWE I PYSZNE CIASTO- POWIDŁOWIEC 661

umieszczamy w misie miksera i dokładnie miksujemy. Moja masa nie była zbyt gładka ale zupełnie to nie przeszkadza, ważne by nie było grudek. W moim cieście widoczne były kawałki śliwek. Gdy mamy bardzo słodkie powidła wówczas cukru lub ksylitolu można dać jeszcze mniej, z kolei gdy lubimy bardzo słodkie ciasta można ilość ksylitolu zwiększyć do 1 pełnej szklanki.Ciasto wykładamy

Smaczne Zdrowe
Mięcho 341

Steki marynowane w winie Ćevapčići Jagnięcina duszona w winie z figami Roladki z indyka ze śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami

Gotuj z Misiem
Brak tytułu 228

należących do grupy tzw. przekąsek. Nasze tradycyjne wyroby cukiernicze to mleczko LOVE MILK, produkowane w trzech smakach: waniliowym, czekoladowym i cappuccino, a także duetka, galaretka w czekoladzie, śliwka w czekoladzie, landryny w trzech smakach: owocowym, lodowym i miętowym, galaretki owocowe w cukrze, żelki, bananki w czekoladzie, chrupki zbożowe w czekoladzie mlecznej oraz chrupki zbożowe w polewie kakaowej

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 202

pokroić w dużą kostkę, posypać przyprawą i mąką. Wymieszać. Olej rozgrzać na patelni i usmażyć na nim rybę. 2 cebule 3 marchewki pietruszka seler 3 ziemniaki 50 g suszonych śliwek 1/3 kostki masła Cebulę pokroić w piórka, warzywa w plastry - usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać masło. Podsmażone warzywa wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Rybę ułożyć na warzywach

kolorowotorcikowo
Pierogi z kaszą jaglaną i bakaliami - lubelski kociołek II edycja 165

szkl. wody3 łyżki cukru1 szkl. bakaliiWykonanie:Kaszę zalać woda i mlekiem, posłodzić cukrem. Gotować około 20 minut, aż płyn się wchłonie. Kaszę przykryć, odstawić do wystygnięcia.Bakalie - rodzynki, śliwki, morele, migdały, orzechy - wybór dowolny - posiekać nie za drobno.Ser pokruszyć przełożyć do miski  robota, dodać kasze - zmiksować pulsacyjnie. Uważać, by nie zrobić "papki".Ewentualnie ser i kaszę przepuścić przez maszynkę

kolorowotorcikowo
SZYBKI PLACEK DROŻDŻOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 342

masła-62,5g-250ml mleka-50g drożdży-550g mąki orkiszowej białej   (lub 500g pszennej)-szczypta soli-1/4 szklanki oleju-1/4 szklanki cukru trzcinowego+ owoce, np. rabarbar, śliwki, truskawki, jabłkaŻółtka utrzeć ze szczyptą soli i cukrem trzcinowym. Z drożdży zrobić zaczyn z małymi ilościami cukru, mąki i mleka (ale nie trzeba) drożdże można rozrobić z żółtkami. Pozostałe składniki

Smaczne Zdrowe