Mini serniczki z kremem truskawkowym posmakują wielbicielom małych wypieków, a także mniejszym lub większym maniakom truskawek i serników. Serniczki przyrządza się w łatwy sposób, choć jest to proces kilkuetapowy: przygotowanie i schłodzenie ciasta kruchego, skomponowanie masy serowej, a także stworzenie tzw. wisienki na torcie, którą w tym przypadku jest krem truskawkowy. Po tych czynnościach czeka nas 3-etapowe pieczenie(...)serową rozłożyć w podpieczonych babeczkach, wypełniając mniej więcej 3/4 ich wysokości, lekko wyrównać- serniczki wstawić do piekarnika, piec przez 20 minut - truskawki pozbawić szypułek, umyć i zmiksować blenderem na mus- mus przełożyć do rondelka z żółtkiem, cukrem i sokiem z cytryny, podgrzewać na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia masy, cały czas mieszając- po tym czasie masę zdjąć z ognia, dodawać
Smakołyki Berenikimojprzepisna.pl | Delikatny tort musowy Przepyszny, mało słodki, wręcz prawie wytrawny tort zrobiony głównie na bazie gorzkiej i białej czekolady oraz bitej śmietany. Spód pieczony jest bez
moj przepis naNajdziwniejszy był krokiet. Miękki, bez wyczuwalnego smaku bażanta, troszkę kwaskowaty. Nie na to liczyłam. Okiem Kesji: Jedyna dziczyzna na festiwalu. Naprawdę udana dziczyzna. I pięknie podana. Ze śliwką i musem wiśniowym. Trochę dziwnym eksperymentem był krokiet z bażanta, ale wybaczam. Dzik uratował całość. Wielki ukłon w stronę obsługi lokalu, bo uwijali się jak mróweczki, żeby jak najszybciej rozładować kolejkę. 8/10(...)wymyślił danie, na którym restauracja prawdopodobnie nieźle zarobiła. Co nie zmienia faktu, że było bardzo smacznie. Dobry pomysł na przekąskę. 7/10 9. Ser Lanselot 5/10 pkt Wytrawna Koza, czyli sernik na zimno z koziego sera, z konfiturą z czerwonej cebuli z czerwonym winem. Podany z zieloną herbatą Pani była przesympatyczna i uśmiechała się radośnie. Danie podane było jednak
Życie zamknięte w smakujakości ekologicznych produktów, w tym: zupy i dania, które wystarczy podgrzać; pasty warzywne, przetwory owocowe, gotowe sałatki, warzywne potrawki, ugotowane mieszanki ziaren, ugotowane warzywa w słoikach, sosy, pierożki ravioli, musy owocowe, bezmleczne desery, suszone owoce, przetwory owocowe, syropy zbożowe, miso i sos sojowy, naturalne sole. Zalety produktów Danival są wolne od syntetycznych dodatków, konserwantów i barwników, mięso pozbawione jest antybiotyków(...)konsystencję i jest lekko słodkie, dlatego też Japończycy używają go do deserów, ale nie tylko :) Dobrze zagęszcza. Według mnie najlepsze do kremowych zup i sosów, ale też... budyniu i sernika! * Płatki miso z kwiatem soli morskiej, kurkumą i imbirem Miso jest także używane jako alternatywa dla soi. Tutaj w formie płatków z dodatkiem kwiatu soli morskiej, kurkumy i imbiru. Razem
Poranek na słodkomojprzepisna.pl | Domowa masa cukrowa vel lukier plastyczny Lukier plastyczny, masa cukrowa, plastyczna masa cukrowa, fondant są różne nazwy, jednak cel ten sam, dekoracja tortu. Innymi sposobami
moj przepis naPyszny truskawkowy tort z niespodzianką w środku :) ozdobiony dla niepoznaki masą na bazie Lemon Curd. Słodycz truskawek idealnie komponuje się z kwaśnym smakiem cytryny dzięki czemu
Kulinarna (nie)codziennośćpoczekają na nich w lodóweczce. Oprócz oczywiście takich standardów znajdziemy w tym rozdziale różnego rodzaju ciekawostki. Śledź na konfiturze z czerwonej cebuli, koktajlowe kulki, burak z kozim serem czy mus z wątróbek z wiśniami i karmelizowanym jabłkiem to propozycje Kasi na to by bezdyskusyjnie zachwycić swoich gości. Przystawki gorące – Rozdział ten otwierają nieśmiertelne placki ziemniaczane, jednak w dość nietypowej(...)tygryski lubią najbardziej. Truskawki z jogurtem i chałwą brzmią obłędnie a już z kolejnej strony atakuje mnie gruszka w miodzie z bakaliami. Ślinka cieknie jak szalona a tu sernik na zimno z jagodami uśmiecha się do mnie z kolejnej ilustracji. Dalej makowa panna cotta, która wygląda niemal tak dobrze jak desery z nasionami chia i domowe pralinki, których wykonanie
Mr. TasteTe serniczki to są tak naprawdę serniczki z resztek, takie moje małe sprzątanie lodówki. Serniczki powstały również na potrzebę zaprezentowania wałkowanej czekolady, z wytłoczonym napisem "made
Blondynka GotujeSezon na truskawki w pełni, więc pora na słodziutki i leciutki tort truskawkowy :) Całe cudo pochłonęło 2 kg truskawek, ale efekt jest fenomenalny, a smak cudowny
Kulinarna (nie)codziennośćLekki chłodzący deser, nie wymagający stania w kuchni, z dodatkiem młodego jęczmienia (do zastąpienia herbatą matcha), nasion chia i kwiatów czernego bzu dla tych, którzy tak
SzczyptaSmaQMasz ochotę na domowe ciasto? Szarlotka, makowiec, a może sernik (jagielnik)? Ciężki wybór? Nie ma problemu! Prezentuję torcik, który łączy te wszystkie ciasta. Jeśli dodam, że jest on bezglutenowy, bez rafinowanego cukru i, oczywiście, pozbawiony produktów pochodzenia zwierzęcego, to musi on skraść Twoje serce i zachwycić kubki smakowe. Przy okazji tego przepisu warto zatrzymać się na moment przy(...)wsiąknięcia przez kaszę mleka. Dodajemy resztę składników i blendujemy na gładką masę, którą wylewamy na masę makową. Masa jabłkowa: Jabłka kroimy na małe kawałki. Jedno z nich blendujemy na mus wraz z wodą, sokiem z cytryny, agarem, cynamonem i ksylitolem. Jabłka umieszczamy w garnku, zalewamy musem i gotujemy cały czas mieszając do 2 minut od momentu rozpoczęcia wrzenia. Wykładamy jabłka
Jeść, by żyć w zdrowiuPyszne owocowe ciasto inspirowane Włoskim deserem „Tiramisu” teraz w wydaniu letnim :D uwielbiam Tiramisu dlatego przygotowałam specjalnie dla Was nieco inną jego odsłonę ;) Jako, że mamy
Kulinarna (nie)codziennośćmojprzepisna.pl | Tort różowy Mam dziś dla Was tort jak dla księżniczki, mocno różowy o smaku śmietankowo-malinowym. Tort jest całkiem wysoki i efektowny, proponuję wykonać go
moj przepis nalimonki i cynamon. Zostawiamy w chłodnym miejscu na ok 30 min. Twarożek ” Mój ulubiony” mieszamy z sokiem z pomarańczy i whiskey, doprawiamy solą. Dorsza serwujemy na risotto. Mus z białych szparagów, twarożku „Mój ulubiony” i białej czekolady Czas przygotowania 70 min. 4 porcje Składniki: 100 g twarożku ” Mój ulubiony” 100 g białej czekolady(...)miękkości ok 15 min. Odcedzamy, studzimy i blendujemy. Jeśli masa nie jest jedwabiście gładka przecieramy mus przez sitko. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej umieszczając miseczkę z połamaną czekoladą na garnuszku z gorąca wodą, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Śmietankę ubijamy, łączymy z twarożkiem, musem ze szparagów i ostudzoną, rozpuszczoną czekoladą. W rondelku zagotowujemy wodę, dodajemy cukier i gotujemy do uzyskania konsystencji
karmelowyPyszne ciasto PSZCZÓŁKA bez pieczenia – Nowe, pyszne ciasto bez pieczenia w Małej Cukierence. Wygląda fantastycznie, tak wiosennie, jest bardzo smaczne, owocowe, kremowe, pyszne. Zamiast puree z
Mała Cukierenka