mojprzepisna.pl | Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Przepyszne, szczególnie na ciepło, intensywnie czekoladowe muffiny. Kryją w sobie czekoladę gorzką i białą, słodzone syropem klonowym
moj przepis namojprzepisna.pl | Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z Nowoczesna i zdrowsza odsłona tradycyjnego Warszawskiego ciastka – Wegańska Wuzetka, przepyszna, wilgotna, z dużą
moj przepis namojprzepisna.pl | Ciasto ucierane z rabarbarem na kremówce Wilgotne, sycące ciasto z rabarbarem, nieprzesłodzone, w sam raz do kawki czy na piknik. Składniki na blachę 25cmx35cm: 250
moj przepis namojprzepisna.pl | Leśny skrzat Ciasto, które wymyśliłam na podstawie zawartości lodówki i zamrażarki. Ciasto robi się szybko, nawet bardzo szybko, pod warunkiem, że dzień wcześniej upieczemy biszkopt
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort makowo-orzechowy Tort niespodzianka, który upiekłam z okazji urodzin mojej bratowej. Jakie było jej zdziwienie kiedy przyjechała do nas w odwiedziny, a tu okazało
moj przepis namojprzepisna.pl | Maślankowe ciasto z truskawkami Jest to najprostsze i najszybsze ciasto jakie w życiu robiłam. Jednocześnie jest bardzo smaczne. Lekkie, puszyste, z dużą ilością owoców. Nie
moj przepis namojprzepisna.pl | Owsiane babeczki z żurawiną Kolejne bardzo proste i zdrowe owsiane wypieki, obok Kokosowo-owsianych ciasteczek FIT oraz Zdrowych i ekspresowych ciasteczek z bananami bez tłuszczu
moj przepis naDziś przepis na mój ulubiony makowiec, który piekę jedynie na Święta. Pyszne makowe nadzienie, hojnie nadziane bakaliami, otulone mięciutkim, ucieranym ciastem. Dopełnieniem jest polewa czekoladowa, która harmonijnie współgra z ciastem. Za ozdobę posłużyły mi cukierki, a mianowicie śliwki w czekoladzie. Całość pięknie się prezentuje i zawsze jest najchętniej wybieranym ciastem. Zapraszam na kawałek ;) Korzystając z okazji(...)chcę Wam życzyć pięknych, spokojnych, spędzonych w gronie najbliższych, niezapomnianych Świąt, pełnych makowców, serników, miodowników i pierników ;) Wesołych Świąt!!! Składniki na makowiec na ucieranym cieście z suszonymi śliwkami (na tortownicę o śr. 28 cm lub formę o wymiarach 24 x 28 cm) : MASA MAKOWA: 500 g maku 1 litr mleka 250 g cukru 3 łyżki miodu 1 dag świeżych
Rozpustne gotowanieCiasto japońskie to rodzaj sernika na zimno, na wilgotnym cieście kakaowym i warstwą wiśniową na wierzchu. Przepyszne ! Nie jest trudne do wykonania, ani specjalnie czasochłonne (chyba, że używamy świeżych wiśni, które trzeba wydrylować ;-) Najpierw należy upiec spód, ale cała reszta nie wymaga już pieczenia, co jest dużym plusem w czasie upałów. Na wierzch można wykorzystać gotową frużelinę ze słoika
Arabeska waniliowadelikatne ciasto z truskawkami, w smaku bardzo przypominające sernik, chociaż do jego przygotowania nie używamy sera, a gęstą śmietanę 18%. Ciasto jest naprawdę przepyszne i zawsze się udaje, ważne tylko aby ściśle trzymać się przepisu. Polecam! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 6 żółtek 250g masła lub margaryny
Blog z Apetytemwięcej Dajcie znać jak Wam smakowały, smacznego! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Ciasteczka owsiane z żurawiną Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 25 minut Składniki 100 g mąki 100 g miękkiego masła łyżeczka proszku do pieczenia jajko szczypta soli 100 g płatków owsianych błyskawicznych 3 łyżki
Kuchnia Bazyliipolskim odpowiedniku, który niegdyś królował na stołach wraz z sernikami, makowcami czy szarlotkami. Na myśli mam oczywiście murzynka. Pyszne, puszyste ciasto, które idealnie pasuje do kawy czy herbaty. Murzynek Składniki: kostka margaryny 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 5 łyżek kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: cukier puder do posypania Margarynę roztapiamy w garnku dodając
PatiGotujepyszne ciasta na co dzień i od święta " :) Serniki uwielbiam więc nie mogłam się doczekać efektu końcowego , bo niestety zajmuje dość dużo czasu jego przygotowanie . Uwagę przyciąga wygląd jak i znakomity smak połączonych ze sobą ciast ;) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm ( blaszka może być większa ) Czas pieczenia: 40 min. + 40 minut + 50 minut Temp. pieczenia
Różne smaki w kuchniktóre serwuje Sketch. Zamówiłyśmy kanapkę Cajun Spice Chicken z pieczonym batatem (24 zł), kanapkę Philly Cheese Steak z sosem BBQ (26 zł) i Sketch Burger z wołowiny Black Angus (29 zł). Kanapki były przeciętne, nic specjalnego ich nie wyróżniało, natomiast domowe frytki były pyszne. Na deser zamówiłyśmy kremowy sernik i fondant czekoladowy z lodami waniliowymi. Obydwa desery bardzo
Kulinarne przygody GatityMoja ostatnia świąteczna propozycja w tym roku. Pyszny waniliowy sernik z żurawinami upieczony w kruchym cieście. Znajdziecie w nim także smak cynamonu i migdałów. Polecam na Święta lub Nowy Rok. :) Składniki na tortownicę 25-26 cm: Ciasto 280 g mąki pszennej 75 g cukru pudru ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki cynamonu szczypta soli 150 g zimnego masła 2 żółtka
Pełny talerzimbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Ciasto kokosowe z rabarbarem Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 3 jajka 1 szklanka cukru 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g gęstego jogurtu naturalnego 90 g oleju
Kulinarne przygody GatityKolejna propozycja pysznego sernika,do którego lubimy powracać.Polecam na szczególne okazje a z pewnością goście będą zachwyceni.Przepis pochodzi z książki s Anastazji. Ciasto: 10 dag margaryny 10 dag cukru pudru 15 dag maki pszennej 6 żółtek 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem,dodać żółtka,na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa
Niespełnione zdolności kulinarneSkładniki: ciasto 6 jaj 1 margaryna 6 łyżek oleju 1 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kisiel czerwony 1/2
Pychotkaaadostępny w Polsce we wiaderkach, ser do serników. Przygotowanie: Mleko troszkę podgrzewamy, dodajemy rozdrobnione drożdże, cukier, dwie łyżki mąki i szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W ziemie odstawiamy na kaloryfer, w lato albo na okno, gdy mocno świeci słońce, albo włączamy lekko piec na najniższy poziom i wstawiamy rozczyn do środka. Wyrośnięty rozczyn mieszamy z resztą
KasiaiKrzysiu.pl