serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:287/561)

Przepis na sernik z brzoskwiniami 326

płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 4 białka 120 ml śmietanki 36% Frużelina brzoskwiniowa: 400 g brzoskwiń 1/5 szklanki wody  + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania sernika z brzoskwiniami: Żółtka wbijamy do misy i ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy masło i dale ucieramy. Gdy masa będzie jednolita dosypujemy mąkę ziemniaczaną a następnie dodajemy(...)dwie tortownice o średnicy 17cm) i wstawiamy do nagrzanego do 170`C piekarnika. Pieczemy 50 minut. Studzimy w formie. Na patelnie wrzucamy 3/4 brzoskwiń, posypujemy cukrem i smażymy około 15 minut. Mąkę ziemniaczaną mieszamy razem z wodą a następnie dolewamy do gotujących się owoców.  Wierzch sernika dekorujemy frużeliną brzoskwiniową i resztą pokrojonych na cienkie paski brzoskwiń. Wstawiamy do lodówki

Słodkie Przyjemności
Sernik z makiem wg Aleex 153

jajka oraz, porcjami, mleko. Zagnieść elastyczne ciasto. 2. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem dno i boki formy. Tortownicę wstawić do lodówki na 1 godzinę. 3. Przygotować masę makową: Mak wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i kaszą, utrzeć z jajkami, masłem i cukrem waniliowym. 4. Masa serowa: masło utrzeć z cukrem, dodawać(...)jednym jajka. Ucierać do otrzymania puszystej, gęstej masy. Dodawać porcjami ser. Proszek budyniowy z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i dodać do masy serowej, cały czas ucierając. 5. Do tortownicy schłodzonej i wyklejonej ciastem wkładać kleksy obu mas – serowej i makowej. 6. Piec około 1 godziny w temperaturze 175 – 180 stopni C. Zostawić na 20 minut w wyłączonym

W mojej kuchni
Sernik na zimno z malinami i galaretką 157

łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki żelatyny 2 opakowania galaretki malinowej  SKŁADNIKI na spód do sernika na zimno: 400 g herbatników maślanych 200 g masła 2 łyżki kakao  PRZYGOTOWANIE galaretki i spodu do sernika na zimno:  Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu pomniejszając o 50 ml wody (u mnie 2 opakowania(...)gęstość galaretki.  Spód formy do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki kruszymy, przekładamy do malaksera i miksujemy. Drobno zmielone herbatniki przesypujemy do miski, dodajemy kakao i rozpuszczone masło. Całość dokładnie mieszamy. Kruszonkę z herbatników przekładamy do formy, równo rozprowadzamy, dociskamy palcami i wyrównujemy gładką powierzchnią łyżki. Spód do sernika wstawiamy do lodówki, aby się schłodził. PRZYGOTOWANIE masy serowej

kulinarnyJa
Pyszny Sernik z Chałwą 148

mnie stanowi plus. Sernik z chałwą jest godny uwagi i polecenia, sami wypróbujcie. Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 80 g masła, roztopionego Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Na papier(...)tortownicę ze spodem ciasteczkowym. Wlewamy masę serową i wygładzamy całość. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 170ºC. Studzimy w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku, następnie w chłodnym miejscu, najlepiej przez całą noc. Dodatkowo: 200 g gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuszcamy nad kąpielą wodną z odrobiną mleka. Polewamy nią wystudzony sernik. The post Pyszny Sernik z Chałwą appeared first

Made By Mom And Son
Waniliowy sernik z wiśniami z kardamonem 154

Bardzo zasmakowały mi wiśnie z kardamonem z Anielskich Przysmaków. Dodawałam je już do naleśników z brzoskwiniami, a teraz postanowiłam użyć do sernika zamiast tradycyjnej polewy. Wyszło naprawdę smacznie :) Tak smacznie, że żałowałam, że słoiczek jest już pusty ;)Składniki:0,5 kg twarogu półtłustego,6 jajek,1/2 kostki masła,1 łyżka mąki ziemniaczanej,1 łyżka mąki pszennej,1/2 szklanki(...)następnie dodawać stopniowo twaróg i resztę składników. (Można użyć miksera.)Formę do pieczenia natłuścić lub wyłożyć pergaminem. Wylać masę sernikową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na około godzinę. Po upieczeniu minimalnie uchylić drzwiczki piecyka i pozwolić sernikowi lekko przestygnąć. Po około pół godziny wyjąć go.Górę sernika wyłożyć wiśniami i........smacznego :)UWAGA!Sklep

Codzienna kuchnia niecodzienna
Rolada kawowa z masą kawową 159

Wami to rolada kawowa z kawową także masą. Jest to ciasto wymagające pieczenia jednak ze względu na fakt, iż ciasto jest niskie nie potrzeba go długo trzymać w piekarniku. Po upieczeniu ciasto daje się łatwo wystudzić więc tutaj też nie musimy czekać godzinami jak w przypadku chociażby sernika. Ciasto przełożyłam kremem na bazie mascaropne i bitej śmietany, z dodatkiem kawy

mecooks
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 226

młodymi warzywami i pęczakiem Filet z pstrąga z gospodarstwa rybnego z Feleczyna smażony z kurkami podany z puree z pora i kalafiora oraz sosem z białego wina Tradycyjny sernik podany na sosie z przetartych malin z sałatką mango i marakui Kulinarne pasje szefa kuchni zachwycają w każdym daniu - feeria smaków, kolorów, faktur i zapachów oraz produkty małopolskich producentów tworzone(...)młodym szpinakiem i zielonym groszkiem Zupa: botwina z sadzonym jajkiem przepiórczym i puszystą kwaśną śmietaną Danie główne: pieczone kotlety jagnięce podane na puree z ziemniaków i boczniaków z sosem z czerwonego wina i rozmarynu i z karmelizowanymi warzywami Deser: waniliowy sernik na zimno z konfiturą rabarbarową * "Przyjemność jedzenia jest doznaniem doraźnym i odpowiadającym potrzebie, którą jedzenie zaspokaja

SzczyptaSmaQ
Truskawkowy sernik na zimno 166

wypieków łyżka mąki ziemniaczanej łyżka mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie:  Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodawać cukier, ciągle miksując. Następnie do piany dodać żółtka, cały czas miksując. Kolejno dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia, delikatnie wmieszać do połączenia się składników. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut bądź do suchego(...)ubić na sztywną śmietanę kremówkę i delikatnie wmieszać do masy serowej. Masę wylać na upieczony wcześniej biszkopt. Całość przyozdobić truskawkami, wsadzić do stężenia do lodówki na parę godzin. Gotowy sernik zalać tężejącą galaretką(rozpuścić w 250 ml gorącej wody

Krakowskie smaki Ani
Sernik Cioci Joli 352

Pyszny, mięciutki sernik wg przepisu mojej Cioci :) Bardzo łatwy w przygotowaniu, po prostu nie może się nie udać! Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o wymiarach 24x24 cm: 1 kg sera z wiaderka 200 g masła 1 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 8 jajek szczypta soli 2 budynie waniliowe bakalie wg uznania (u mnie skórka pomarańczowa, rodzynki(...)Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia, boki dokładnie smarujemy masłem. Przelewamy masę, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 50 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy na 15 minut do lekkiego przestygnięcia. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Do sernika idealnie będą pasować maliny na ciepło i lody waniliowe :) Smacznego

My Culinary Art
Sernik Malibu 196

wylać na spód z ciastek, piec ok 60 min w 180*C, przy czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku „gdzieś tam niżej” ma stać naczynie z parującą wodą – bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie taki kremowy, nie wysuszony

Kocham Czekoladę
Sernik Kokosowy 150

idealne połączenie. Delikatny, twarożkowy dół ciasta z mocno kokosową pierzynką, a wszystko polane białą czekoladą oprószoną wiórkami kokosowymi - ideał. Wypiek niezwykle elegancki, znakomity na komunie lub inne "białe uroczystości".Sernik Kokosowy - Składniki:Masa serowa:500 g sera zmielonego dwukrotnie1/2 szklanki cukrułyżeczka mąki pszennejłyżeczka mąki ziemniaczanej2 jajka75 ml śmietany kremówki2 łyżeczki cukru z prawdziwą waniliąMasa kokosowa:200 g wiórków kokosowych100(...)piekarnika nagrzanego to temperatury 150 stopni. Pieczemy 50 minut, po czym wyłączamy piec i pozostawiamy na kolejne 20 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.Masa kokosowa:Mleko zagotowujemy wraz z cukrami, dodajemy kokos i gotujemy do zgęstnienia ciągle mieszając. Następnie dodajemy masło i podgrzewamy do otrzymania gęstej masy. Po wystudzeniu wykładamy na sernik (powinien być w tortownicy z obręczą).Polewa

Słodka Strona
Sernik z kutią 112

Serniki, serniki... Któż ich nie lubi? Często przygotowujemy je z masą makową.  Są pyszne.   A może dzisiaj masę makową zastąpimy kutią? Warto spróbować!   Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pół kostki margaryny "Kasi" 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka  Do przesianej mąki dodajemy margarynę i siekamy(...)nagrzanego piekarnika  i pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. Galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 1 łyżeczka żelatyny  puszka brzoskwiń Galaretkę z dodatkiem żelatyny rozpuszczamy  w litrze gorącej wody i odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy w kostkę. Układamy je na serniku. Na koniec całość zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto

Pyszności Słodkości
Sernik na jogurtach greckich 157

Sernik na jogurtach greckich Tak zwany sernik bez sera czyli puszyste, piankowe, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto na jogurtach greckich. Przepis jest prosty a ciasto przepyszne, polecam wypróbować!     Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 6 żółtek 250g masła lub margaryny 0,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru(...)pieczemy przez 1 godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i NIE WYCIĄGAMY CIASTA ani nie otwieramy piekarnika przez kolejne 30 minut. Następnie lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy jeszcze 1 godzinę. Ciasto po upieczeniu trochę opada, jest to normalne. Ciasto zawsze wychodzi, tylko należy ściśle trzymać się przepisu *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: RUROCIĄG – PYSZNE CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ CZERWONY

Blog z Apetytem
Ciasto serowe z winogronami 261

żółtka i białka 160g cukru 190g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Środek: około 350-400g umytych winogron bez pestek 1 galaretka agrestowa lub kiwi 1 szklanka gorącej wody 500g gotowego serka na sernik (może być z wiaderka) 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany(...)mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać aromat i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut

Mała Cukierenka
Waniliowy sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką 159

mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do nich cukier, jeszcze chwilę miksujemy, po czym dodajemy kolejno żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około 5 minut, po czym dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką lub szpatułką. Biszkopt przelewamy do wyłożonej pergaminem średniej wielkości blaszki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, w temperaturze(...)góry dnem, a następnie delikatnie odrywamy od papieru i przekrawamy poziomo na pół, tak by powstały nam dwa jednakowe płaty ciasta. Biszkopt delikatnie nasączamy przegotowaną zimną wodą. Wierzch sernika - galaretka: 1 duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżeczki żelatyny Odlewamy sok brzoskwiniowy i dolewamy do niego wody, tak by było około 800ml i zagotowujemy. Następnie wsypujemy galaretki i żelatynę

Smakowy Raj