serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:290/561)

Sernik z jagodami 236

Sernik z jagodami Składniki:CIASTO1 kost margaryna3 łyżki cukier4 szt żółtka jaj3 szkl mąka2 łyżeczki proszek do pieczeniaMasa serowa50 dag zmielony twaróg1 szkl smietana 18%0,5 szkl cukier puder1 opak cukier waniliowy1 szt żółtko3 łyżki cukier kryształżelatyna- 1,5 łyżkiMasa jagodowa30 dag jagody mrożone1,5 łyżki żelatynaPRZYGOTOWANIECIASTO:Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać do miski, dodać żółtka

Kuchnia Danusi
Ciasto serowo-makowe " Cielaczek" 419

zawsze ochotę ? ;) tym razem połączyłam ser z makiem, ale żeby ładnie wyglądało pobawiłam się troszkę masą makową. Sernik smakuje wybornie. Jest niezwykle wilgotny i aromatyczny. Nadaję się świetnie na wyjątkowe okazje rodzinne.  Wymiary blaszki : 24 x 29 cmCzas pieczenia : 10 minut + 60 minut Temp. pieczenia : 180 Cźródło : " Ciasta : Składniki:Ciasto kruche : 1 i 1/4 szkl. mąki pszennej

Słodkości i nie tylko
Sernik z brzoskwinią 128

serniczek, który jak dotąd mnie nie zawiódł i  zawsze wychodzi smakowicie, jak zresztą na przywoity sernik przystało! Serniczek z brzoskwinką Ciasto: 100 g cukru 400 g mąki pszennej 250 g margaryny 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao   Masa serowa: 1 kg sera półtłustego 250 g masła 300 g cukru 5 jajek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Szybki sernik 150

Dziś obchodzimy światowy dzień sernika. Podrzucam Wam przepis na bardzo, ale to bardzo szybki sernik. Wystarczy składniki chwilkę zmiksować, upiec i sernik gotowy. Nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Składniki (tortownica śr. 24cm): 1 kg sera wiaderkowego 4 jajka 200 g masła 3/4 szklanki cukru olejek waniliowy 4 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: 1. Masło roztopić, pozostawić do wystudzenia(...)połączenia się składników. 3. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać powierzchnię. Piec następująco: najpierw przez 20 minut w 190 st.C, potem przez 30 minut w 150 st.C, a na koniec w 120 st.C. 4. Po upieczeniu ciasto trzymać jeszcze w piekarniku, nawet do całkowitego wystudzenia. 5. Sernik przełożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Najlepiej smakuje

Kuchnia domowa Ani
Ciasto orzechowo-serowe siostry Anastazij 432

białkami. Przelewamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 50 minut masa do przełożenia: Margaryną w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem, a potem do masy dodajemy po łyżce śmietany także w temperaturze pokojowej Wykonanie: Blat orzechowy smarujemy połową masy śmietanowej,  na niej układamy sernik, który smarujemy resztą masy. Całość przykrywamy drugim blatem orzechowym

Bon appetit mon amie
Tarta z dynią i szpinakiem 153

Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki dyniowe na słodko Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto z dynią, gruszką i figami Sernik dyniowy z karmelem Tarta z dynią i szpinakiem Proporcje na formę o wymiarach(...)masła  1/2 łyżeczki soli 3 łyżki naturalnego jogurtu Na farsz: 1 opakowanie  szpinaku Poltino 2 jajka 200 ml śmietany 30% 50 g sera feta 5 plastrów  pieczonej dyni  Hokkaido 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: Składniki na ciasto  szybko zagniatamy,  używam do tego malaksera, żeby zbytnio nie ocieplić

Kulinarne przygody Gatity
Puszysty Sernik Kokosowy 134

Puszysty sernik kokosowy taki właśnie jest. Koniecznie wypróbujcie, jest szybki, prosty i pyszny.   Składniki na spód:   250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 80 g masła, roztopionego   Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo(...)spodem ciasteczkowym. Wlewamy masę serową i wygładzamy całość. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 170ºC. Studzimy w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku, następnie w chłodnym miejscu, najlepiej przez całą noc.   Dodatkowo:   200 g gorzkiej czekolady   Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną z odrobiną mleka. Polewamy nią wystudzony sernik. The post Puszysty Sernik Kokosowy appeared first

Made By Mom And Son
Sernik z Raffaello 659

razem postanowiłam upiec sernik o smaku mocno kokosowym z kulkami Raffaello .    Jest nie za bardzo słodki a wiórki kokosowe nadają mu ciekawej tekstury :) Polecam bo wart jest przetestowania a swoim urokiem zachwyci nawet najbardziej wybrednych gości. Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 210 g ciastek owsianych - 30 g masła ( roztopić) Masa serowa : - 1 kg sera białego(...)masy serowej . Wkładamy do piekarnika na blaszkę w wodą i zmniejszamy temperaturę do 120 stopni, pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ostudzony wstawiamy na ok 2 godziny do lodówki . Serek Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem  i smarujemy wierzch sernika ,posypujemy wiórkami kokosowymi i układamy pozostałe połówki Rafafaello ale już z migdałami. Wstawić do lodówki

Wypieki Rene
TRUSKAWKOWY SERNIK 196

Następnie, dodać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Wylać na tortownicę o wym. 24 cm śr. wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w 180 stopniach C. masa serowa: Truskawki umyć i oczyścić z szypułek. Zmiksować blenderem. Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Serki przełożyć do miski i delikatnie miksować(...)wystudzony biszkopt wylewamy masę serową. Pozostałą galaretkę przygotowujemy wg opisu na opakowaniu. Resztę truskawek myjemy i zdejmujemy szypułki.  Układamy na wierzchu masy serowej i zalewamy tężejącą galaretką. Gotowy sernik wkładamy do lodówki na 3-4h a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Wuzetka z kremem serowym 166

Oto najslodsze wspomnienie PRL-u, torcik W-Z-etka.Warszawskie ciasto wymyslone pol wieku temu na czesc powstania super nowoczesnej na owczesne czasy trasy W-Z nic nie stracilo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wegańska babka cytrusowa z avocado 206

jakiegoś czasu piekę tylko w weekendy, bo masę zrobiłam a teraz się rzeźbię, ale że udało mi się nareszcie kupić idealną blachę z kominkiem do babki postanowiłam ją wypróbować, więc upiekłam jedno ze swoich ulubionych ciast z czasów nie wege (sernik jest/był na pierwszym miejscu), czyli babkę cytrynową.Za babkami nie przepadam, bo przeważnie są suche, mam tylko(...)planach upiec w ten weekend), a już w ogóle za piaskowymi i te koszmarki z mojego dzieciństwa takie biało-czarne z polewą pseudo czekoladową. Moja mama nigdy, przenigdy nie piekła, więc kupowała różne wynalazki, które w najlepszym przypadku tylko szczypały w język, a że jestem dzieckiem „komuny” to uwierzcie mi trauma do niektórych potraw jest do dziś

greenscarf
Ciasto z kremem dyniowym 223

osobno żółtka i białka 120g cukru 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Do nasączenia: 1/3 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem serowy: 350g zmielonego twarogu (użyłam gotowego sera na sernik „Mój ulubiony” z Wielunia) 200ml śmietanki kremówki 36% 1 łyżeczka cynamonu 1 opakowanie cukru(...)łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany (można pominąć lub usztywnić śmietanę żelatyną) 150g orzechów włoskich cynamon do posypania Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo dodawać cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta

Mała Cukierenka
Sernik z czarną porzeczką 97

Uwielbiam serniki! Ale pisałam już o tym wielokrotnie. Uwielbiam też kwaskowy i mocno aromatyczny dżem z czarnej porzeczki. Powstał więc duet idealny czyli sernik z czarną porzeczką. Upiekłam małą porcję w małej tortowniczce, bo wiedziałam, że będzie tylko dla mnie z powodu awersji mojej rodziny do czarnej porzeczki(...)wlać do małej tortownicy, w której wyłożyć dno folią aluminową. • Piec w 130 st.C przez 80 minut. • Po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekaniku na 15 minut, nastepnie otworzyć piekarnik i trzymać ciasto jeszcze 15 minut. • Po całkowitym wystudzeniu wstawić sernik do lodówki na kilka godzin, najlepiej

To co kocham
Menu na tydzień: Samorosnąca mąka i cegła 129

Danie typu leftovers. Z niedzielnego obiadu zostało nam sporo pieczonego kurczaka, którego dodaliśmy do makaronu chińskiego z niezwykłym sosem na bazie zmiksowanego szczypiorku i imbiru. Absolutnie niecodzienny smak. Polecamy! Wtorek: Tarta ze szparagami alla fontina Polecamy Wam ten przepis na tartę ze szparagami i prosciutto, zapieczonymi w kremowym serniku. Danie ładne, smaczne i łatwe do zrobienia. Środa: Bakłażan

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania