postanowiłam zrobić coś nowego,przeszukałam internet,spisałam kilka ciekawych przepisowi ułożyłam swój ;) sernik wyszedł przepyszny , lekki , nie za słodki a co mnie najbardziej zaskoczyło nie opadł . Kocham serniki i toffi a połączenie obu składników to niebo w gębie :) polecam ,łatwy ,szybki i pyszny... Składniki na blaszkę 26 cm : Ciasto na spód : - 250 g maki pszennej(...)były podzielone ;) Piekarnik rozgrzać do 160 stopni , masę serową wyłożyć na wystudzony upieczony kruchy spód i piec ok 70-80 minut . Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika . Resztę kajmaku podgrzać ze śmietanką ,wrzucić migdały,zagotować i odstawić do ostudzenia. Wylać na wystudzony sernik i Smacznego
Wypieki Renelubi sernika? Chyba nie ma takiej osoby. Nawet te, które mówią, że ciast nie jadają to twierdzą, że sernik i szarlotkę akurat lubią. A sernik na kruchym cieście to zupełna klasyka- dla każdego i na każda okazję. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 210 g mąki 140 g masła 70 g cukru pudru 2 żółtka szczypta(...)pianę i delikatnie wmieszać do sera (nie miksować!). Masę serową wyłożyć na podpieczony spód i piec w 170*C około godziny. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym wyłączonym piekarniku. Następnie całkowicie wystudzić. Składniki polewy podgrzać mieszając aż będzie gładka. Polać sernik i posypać migdałami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawstawiam od razu. Melba to przepyszne ciasto na które przepis mam od mojej babci. W rodzinie pieczemy je często, najczęściej z truskawkami, próbowałam też z brzoskwiniami a teraz nadeszła kolej na maliny. Można by rzec, że z wyglądu to zwyczajny sernik na zimno. Jednak ser, z którego powstało przełożenie robimy sami na bazie mleka, śmietany i jajek. Jest(...)przed podaniem wyjąć godzinę wcześniej, lepiej smakuje trochę odgrzane. *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 litr mleka 1/2 litra gęstej kwaśnej śmietany 18% 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 200 g masła dodatkowo: 1,5 szklanki malin 1 opakowanie galaretki malinowej
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPrzepis na pyszny i pięknie prezentujący się sernik z 1,5 kg sera. Połączenie sera, ciemnego kruchego ciasta i truskawkowej pianki jest miłe dla oka i podniebienia. Piekłam 70 minut w 180 stopniach w blaszce o wymiarach 25 cm x 40 cm. Czytaj więcej
PychotkaaaSmak wyjątkowy. Uwielbiam serniki, które są mokre, puszyste i bardzo aromatyczne. Uważam, że jest to najlepszy przepis na ciasto jaki do tej pory jadłam. Z wielką radością dzielimy się z Wami tym sernikiem. Składniki: - 1 kg twarogu (użyłam z wiaderka) - 10 sztuk jajek - 1 duża pełna szklanka cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam bezglutenowego
Pan i Pani Smith w kuchninajbardziej lubię. Do tego jest bardzo prosty i szybki do zrobienia. A tu zapraszam na Sernik królewski Składniki: ciasto 2,5 szklanki mąki 200 g masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu 450 ml mleka 2 budynie 1 szklanka oleju 6 jajek 1,5 szklanki cukru dodatkowo
magiczna kuchnia Kasinajlepszy sernik jaki robiłam, a moja mama ostatnio jak pytam co upiec to domaga się właśnie tego sernika, bo jest taki pyszny. Dlatego zapraszam spróbujcie i oceńcie sami. Spód: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru 1 jajko 2 żółtka 100 g masła Z wszystkich składników zagniatamy kruche ciasto i odkładamy do lodówki
Cynamonowe szczęścieSzybki torcik bez pieczenia z przepisów mojej mamy, kolorowy i atrakcyjny, na pewno zachwyci niezapowiedzianych gości ( i domowników też :) SKŁADNIKI: 2 galaretki 4 łyżki żelatyny 300
Z Marcepanemdodać ze 2-3 łyżki masy serowej ,wymieszać ,i następnie dodawać po trochu resztę , mieszając delikatnie do połączenia składników.Sernik jest puszysty ,wilgotny.Pozostawić w otwartym piekarniku do ostudzenia,a następnie do lodówki na 1-2 godziny ,lub dłużej. Piec około 50-60 minut do złotego koloru
w mojej kuchniDyni w tym roku mam mniej niż w latach poprzednich. W czasie wrześniowych deszczów zgniły mi owoce odmiany Muscat de Provence. W rezultacie zostały tylko pięknie
Weekendy w domu i ogrodziejest dość gęsta i lepka.) Ciasto przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do tzw. "suchego patyczka") przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni. (*) Polecam Wam też rewelacyjny 3-składnikowy sernik - klik
Di gotujełyżka płaska mąki ziemniaczanej aromat pomarańczowy PRZYGOTOWANIE: Białka z pozostałymi składnikami ubijamy na sztywną pianę. Na chwilę wyjmujemy sernik z piekarnika i pierzynkę wylewamy na masę sernikową. Ponownie umieszczamy blaszkę w piekarniku. Zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy przez 60 minut
ClauditteMissCookingrazem wersja pomarańczowa, z nutką wanilii, płatkami czekoladowymi i delikatnym spodem z dodatkiem mojego ulubionego karobu. Puszysty sernik z budyniem i nutą pomarańczy spód: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej 60 g oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 2 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka sproszkowanego karobu 1 kg twarogu (u mnie 500 g półtłustego i 500 g chudego
FitKotSernik na zimno na biszkopcie Składniki : Biszkopt jajka- 3 szt cukier- 0,5 szklanka mąka -0,5 szklanki proszek do pieczenia -0,5 łyżeczki kakao -2 łyżki Masa serowa : jogurt grecki - 250 ml ser biały - 1 kg żelatyna - 5 łyżeczek woda gotowana gorąca - 7 łyżek cukier puder - 1 szkl Dodatkowo : polewa czekoladowa - 1 opak herbatniki - 17 szt Przygotowanie
Kuchnia DanusiSernik ma konsystencję bardzo kremową, bardzo wilgotną masę. Smakuje super, idealny na zbliżające się święta wielkanocne Konsystencja inna jak nasze pieczone serniczki, pyszny. Przygotowanie masy z ciastek – ciasta pokruszyć, orzechy potłuc na drobno. Ciastka i orzechy wymieszać razem. Masło roztopić i wlać do ciastek i orzechów, wymieszać i wyłożyć nimi dno formy. Blaszkę wstawić do nagrzanego
Kuchnia PokoleńSERNIK NA ZIMNO POWER FRUITS Biszkopt: - 4-5 jaj - 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 budynie śmietankowe - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cukier wanilinowy - 3/4 szklanki cukru kryształu Biszkopt: Białka ubijamy z cukrami na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy budyń. Gdy masa będzie ubita dodajemy pojedynczo żółtka i delikatnie wsypujemy mąkę wymieszaną
Moje Słodkie Piekiełkodania. Ciasto W-Z (wuzetka) Ziemniaczana zapiekanka Surówka z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy i pora Tort "Biały Napoleon" Gotowany sernik Zapiekane tortellini Ciasto Prince Polo Jajka na twardo w sosie tatarskim Ciasteczka ziarenka kawy Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków Pieczeń z mięsa mielonego i papryk Kurczak w papirusie
Przepisy Aleksandrypołączenia sernika i michałków wyjdzie coś tak nietypowego. Sama byłam w szoku ponieważ myślałam że michałki zostaną w serniku nienaruszone a okazało się że czekolada jak i nadzienie się karmelizuje przez co zmienia zupełnie smak i strukturę cukierka. Piekłam w formie 23 cm w 180 stopniach przez 70 minut. Czytaj więcej
Pychotkaaabędzie) W moim domu rodzinnym często piekło się ciasta, a już obowiązkowo musiało być na weekend. Był sobotni wieczór, w całym domu unosił się przecudny zapach sernika. Razem z siostrami zaglądałyśmy mniej lub bardziej namacalnie, kiedy wystygnie i kiedy wreszcie będzie można spałaszować. Niestety, trzeba było czekać do niedzieli. Sernik samotnie, na kuchennym blacie, musiał też zaczekać. Niedzielny poranek
Codzienna kuchnia niecodziennajeszcze raz. Powstał dzisiaj. Uwielbiam kiedy stworzony w myślach plan realizuje się z efektem, który przerasta moje wyobrażenia. Sernik dyniowy. Obłędnie pomarańczowy z kontrastującym czarnym spodem. Świeży i lekki. Gdzie tkwi zagadka? W magii składników. W musie z pieczonej dyni, orzeźwiającej limonce, delikatnej ricottcie. I w "za małej" ilości cukru. Dasz się skusić? Składniki na spód
Kuchnia Pani Wiosny