ubić z jogurtami. Dodać budyń i proszek. Obydwie masy delikatnie połączyć. Wyłożyć równomiernie na przestudzony spód i piec jeszcze przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach.Połowa kawałka pokazanego na zdjęciu ma ok. 300 kcal :)Podobne:Truskawkowo-waniliowy sernik lightLekki sernik kawowy z borówkami
CzarnawisienkaPrzepis na ten serniczek na zimno wymyśliłam jakiś czas temu. Pierwszy raz zrobiłam go o smaku limonki i powiem, że był mega pyszny. Tym razem padło
Smaki Arminesłodkie. Spróbujcie i Wy Na spód każdego nakrapianego serniczka ułożyłam moje ulubione kruche ciasteczka z marmoladą od Brześć. Składniki: (na 6 sztuk) 300 g sera na sernik z wiaderka 1 jajko M 2 łyżeczki budyniu waniliowego 3 i 1/2 łyżki cukru 6 kruchych ciasteczek z marmoladą Brześć około 5-6 łyżeczek kropli czekoladowych * składniki powinny mieć temperaturę pokojową Przygotowanie(...)łyżką masę serową. Na wierzch każdego serniczka wykładamy czekoladowe kropelki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni po czym zmniejszamy temperaturę do 170. Serniczki wkładamy do piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 35 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i studzimy parę minut serniczki przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wyciągamy do całkowitego przestygnięcia. Smacznego
Słodkie okruszkimalin + do dekoracji 4 łyżki cukru pudru 200 g kremówki 30% 20 g żelatyny 1/2 opakowania galaretki malinowej papier do pieczenia mała tortownica Wykonanie: Ciasteczka rozgniatamy w blenderze i wlewamy do nich roztopione masło. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Masą z ciastek wylepiamy dno tortownicy. Schładzamy w lodówce. 500 g sera miksujemy z cukrem pudrem. Maliny należy zmiksować blenderem(...)sztywno i delikatnie łączymy z masą serowo-malinową. Masę przekładamy na spód ciasteczkowy, kiedy masa stężeje , rozrabiamy galaretkę i zalewamy górę , dekorując malinami. Schładzamy i czekamy na pyszności :) Sernik jest mega puszysty i mega smaczny :) *** Witam wszystkich po długiej przerwie :) Miło mi jest czytać wasze komentarze ,że coś smakuje albo się udało :) wiem ,ze są niektóre przepisy stare
W Moim Magicznym Domuczekoladowo-pomarańczowy to kropka nad ” i „Święta bez dobrego sernika to wręcz niemożliwe. Jest elegancki i smaczny na pewno zdobędzie uznanie gości. Polecam gorąco! Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka ½ kostki masła 50 g cukru pudru 1 łyżka przyprawy korzennej Dr.Oetker ½ łyżeczki proszku do pieczenia Dr.Oetker 1 łyżeczka śmietany 18% Masa serowa: 1 kg twarogu(...)czasie temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy 20 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Sos pomarańczowo-czekoladowy: Sok z pomarańczy zagotowujemy z cukrem pudrem i śmietanką. Zestawiamy z ognia, dodajemy połamaną czekoladę , czekamy chwilę aż czekolada zacznie się rozpuszczać wtedy dokładnie mieszamy. Sernik polewamy sosem na talerzykach. Podajemy. Wesołych Świąt
Wanilia i KardamonDziś zapraszam Was na jedno z moich ulubionych ciast na zimno. Ciasto cytrynowy puszek jest nie tylko pyszne, ale też proste w wykonaniu. Idealne na letnie
Słodkie okruszkiłyżki * kakao – 50 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA: * ser biały 3 x mielony – 1 kg * jajka – 6 szt * cukier – 300 g * budyń śmietankowy – 1 op * stopione, schłodzone masło – 150 g * brzoskwinie z puszki – 5-6 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * galaretka brzoskwiniowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Wszystkie składniki siekamy(...)pieczenia, a następnie dodajemy zmiksowane brzoskwinie i pianę ubitą z białek – wszystko razem delikatnie ale dokładnie mieszamy łyżką. CAŁOŚĆ: Na blachę ( 25×30 ) wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy ciasto, podpiekamy ok. 20 minut w 180C ( bez termoobiegu ). Na podpieczone wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika – tym razem na 50 minut. Wystudzony sernik
Ostra na SłodkoPyszny i prosty serniczek bananowy na bazie serka homogenizowanego.Serniczek wykończony nieprzezroczystą galaretką w kolorze niebieskim, którą wybrała córeczka:)składniki:800 g serka naturalnego homogenizowanego4 średnie dojrzałe
Monia miesza i gotujeprzez wiśnie, które wieńczą ciasto ( o Japonii wszak mówi się, że to Kraj Kwitnącej Wiśni ), jednak pewności nie mam :). Wiem natomiast jedno - ciasto jest przepyszne! To rodzaj sernika na zimno, na niezwykle smacznym, wilgotnym czekoladowym cieście, które przygotowuje się błyskawicznie. Wierzch stanowi frużelina ze wspomnianych wiśni. Wszystkie smaki wspaniale ze sobą współgrają, masa serowa jest lekka i delikatna, wiśnie natomiast(...)łyżeczka kawy rozpuszczalnej + 100 ml wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Frużelina wiśniowa:* 600 - 650 g wiśni mrożonych ( w sezonie jak najbardziej można użyć świeżych ) około 8 łyżek cukru ( do smaku ) sok z 1 małej cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa serowa: 1 kg sera na serniki ( u mnie ser wiaderkowy ), w temperaturze pokojowej 250 g cukru pudru
Opowieści z piekarnikaśrednicy 26 cm: Ciasto: 250 g mąki pszennej; 150 g masła; 100 g cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 1 jajo; 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia; Mąkę, cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia przesiać przez sito, dodać chłodne masło i dobrze je rozdrobnić nożem razem z sypkimi składnikami. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto, uformować z niego kulę(...)przygotowaną masę serową. Równomiernie rozsmaruj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 st.C i piecz około 1 godziny. Następnie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto około 10 minut, aby "odpoczęło". Potem wyjmij i ostudź. Ostrym nożem oddziel brzegi ciasta od tortownicy. Wyjmij z formy. Sernik podawaj posypany wiórkami kokosowymi. Jeśli lubisz, możesz go posmarować polewą z gorzkiej czekolady
In my kitchenmąki, aby ciasto lekko się rozsypywało. Tak przygotowaną kruszonkę rozsypać równomiernie na piance wiśniowej. Ciasto wstawić do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 200 o C. Moje uwagi: Masę serową robiłam z 1,5 porcji, ponieważ lubię serniki, w których sera nie brakuje:) Wiśnie mogą być mrożone, tylko przed wyłożeniem ich na masę serową należy je rozmrozić
In my kitchenpojawia się nowa seria herbat, także naprawdę polecamy - aromaty są rewelacyjne. Zimowa seria z pewnością Was rozgrzeje!) Limon zajął owocne pierwsze miejsce, dlatego zachęcamy Was do jego sporządzenia! (;Same sporządzenie sernika jest trochę pracochłonne, ale deser nie należy do trudnych. Polecam go na popisowy poczęstunek na popołudniowe spotkanie w gronie rodzinnym lub osób nam bliskich oraz na każdą inną uroczystość. Zapraszamy(...)lejąca. Boki formy smarujemy masłem lub innym tłuszczem, po czym masę serową wylewamy na upieczony (lub wylepiony) spód i pieczemy w 180*C ( funkcja termo obieg lub góra-dół) przez około 1h i 30/40min. Po upieczeniu masy serowej sernik przykrywamy lnianą ściereczką odstawiamy do całkowitego wystygnięcia (minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą noc), a gdy już
Symfonia Smakówmojego brata, który jest wielbicielem serników w każdej postaci. Wsad wiśniowy, jak i dodatek dżemu truskawkowego na wierzchu obrazuje zbliżające się lato, dzięki czemu od samego patrzenia można przenieść się do słodkiej krainy leniuchowania w ciepłych promieniach letniego słońca :D Składniki: (tortownica 26 cm) ciasto: 250 g mąki szczypta proszku do pieczenia 125 g masła 100 g cukru(...)rodzynki i delikatnie wymieszać łyżką. Masę sernikową wlać do formy na kisiel wiśniowy. Piec 60 minut w 170*C . Po tym czasie posmarować wierzch roztrzepanym żółtkiem z łyżką wody i podpiec jeszcze 10 minut. Dokładnie wystudzić (najlepiej zostawić w piekarniku i delikatnie uchylić drzwiczki). Zimny sernik posmarować konfiturą i posypać startą białą czekoladą. Włożyć do lodówki najlepiej na całą
Kulinarna (nie)codziennośćlaptopa, pada ani nic z tych rzeczy. Odpoczynek nie tylko od pracy, ale też od internetu, a co! Na osłodę zostawiam Wam wybitnie wręcz letni serniczek. Banalnie prosty, bez pieczenia, bez cudowania. Klasyka, czyli kruchy, ciasteczkowy spód, delikatna, kremowa masa serowa - cudownie lekka dzięki użyciu jogurtu, a na wierzchu owoce (użyjcie swoich ulubionych) zalane galaretką. I tutaj mały haczyk(...)czarnego bzu. Jeśli jeszcze macie gdzieś zachomikowaną buteleczkę - nie zawahajcie się jej użyć! Serniczek smakuje latem i wakacjami, jest świeży, lekki i delikatny. Spróbujcie, zanim otuli nas jesień... Sernik waniliowo-jogurtowy z owcami i bzową galaretką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 100 g ciastek digestive 30 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego
Pożeraczka, czyli raz adobrzetwarogowy chudy 432 Jogurt naturalny 0% tłuszczu 72 Jajo kurze (całe) 172 Żurawina suszona 92 Kakao 41 Proszek budyniowy 32,55 Podsumowanie: 893,55 kcal na cały sernik bez polewy SKŁADNIKI: 600 g sera twarogowego chudego 150 g jogurtu naturalnego 0% 35 g proszku budyniowego bez cukru 2 jajka 1 łyżka miodu około 15 g 10 tabletek stewii -Stewia(...)przełożyć do wyłożonego papierem multicookera. Ustawić funkcję CAKE i czas 50 minut. W piekarniku piecz ciasto w temperaturze 180 stopni opcja pieczenia góra i dół przez 40-45 minut. Do zrobienia ciasta inspirowałam się przepisem TU! TU! TU! Kliknij :) Przepis na tradycyjny sernik z książki kucharskiej dołączonej do multicookera znajdziesz TU! TU! TU! Kliknij :) UWAGA !!! Polewa
ClauditteMissCooking