mojprzepisna.pl | Pianka śmietankowo-truskawkowa z sosem jagodowym Deser na zimno bez pieczenia z pysznymi truskaweczkami i sosem jagodowym. Deser jest pyszniutki, delikatniutki, nie zawiera spodu ciasteczkowego, przez co jest jeszcze lżejszy. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na tortownice 18-20 cm: 500 gr sera mielonego trzykrotnie (może być z wiaderka ale dobrej jakości) 300 gr śmietana 30 % schłodzona 3 łyżki żelatyny(...)wysokiego naczynia wrzucić jagody, cukier, jogurt zblendować. Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia, dodać 2 łyżeczki musu jagodowego, wymieszać. Żelatynę dodać do musu jagodowego dokładnie zblednować. Tuż przed podaniem sernik wyjąć z lodówki pokroić i na każdy kawałek dać łyżkę sosu jagodowego. Smacznego! Pianka śmietankowo-truskawkowa z sosem jagodowym Pianka śmietankowo-truskawkowa z sosem jagodowym Pianka śmietankowo-truskawkowa
moj przepis nadodatkiem truskawek. Same pyszności. Sernik podany na talerzyku z kolekcji Rajski Ogród z Porcelana Bogucice. Składniki: Spód 100 g kakaowych herbatników typu petitki 100 g orzechów włoskich mielonych 120 g masła Masa serowa 800 g twarożku z wiaderka 9 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Ale-raj 400 ml kremówki 30% (zimna) 70 ml gorącej wody 2 łyżki(...)masy serowej, ułożyć dwa okręgi truskawek i wyłożyć resztę masy serowej. Wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki. Galaretkę rozmieszać w 400 ml wrzątku i pozostawić do stężenia. Na serniku ułożyć pokrojone truskawki zalać tężejącą galaretką i włożyć na kilka godzin do lodówki najlepiej na całą
Ala piecze i gotujeZnacie jagielniki? To chyba moje ulubione ciasta, zaraz po sernikach. Zresztą nazywa się je też jaglanymi sernikami, bo swoją konsystencją przypominają te ostatnie –
FlymetothespoonDomowy budyń czekoladowy z owocami to wspomnienie dzieciństwa gdzie rodzice bądź dziadkowie przygotowywali budyń. Dziś też możesz go sobie przygotować nie z saszetki lecz taki domowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nowy smak. Własnoręcznie przygotowana żurawina do mięsa zapasteryzowana w słoikach na zimę to gwarancja, że nie będziemy zmuszeni kupować w sklepach gotowych przetworów, często wzbogaconych chemicznymi, zbędnymi dla naszego organizmu, "dodatkami" Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów z poniższego przepisu świetnie pasuje też do... sernika z makiem. Takie połączenie podpowiedział mi szef kuchni w Restauracji i Hotelu
Cztery Fajerynowy smak. Własnoręcznie przygotowana żurawina do mięsa zapasteryzowana w słoikach na zimę to gwarancja, że nie będziemy zmuszeni kupować w sklepach gotowych przetworów, często wzbogaconych chemicznymi, zbędnymi dla naszego organizmu, "dodatkami" Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów z poniższego przepisu świetnie pasuje też do... sernika z makiem. Takie połączenie podpowiedział mi szef kuchni w Restauracji i Hotelu
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajeść gdy na zewnątrz chłód i zawierucha. Ale skoro nie zimą to kiedy?? Przecież właśnie teraz dojrzewają na południu, a na sklepowe pułki trafiają słodkie i soczyste jak nigdy w roku. Nie zważając na przestrogi wyciskam sok z cytryny i przygotowuję cytrynowy curd. Jutro posmaruję nim sernik, a jeśli coś zostanie zjem z kawałkiem pysznej chałki, lub po prostu
Zapiski Młodej Żonymigdałowe Kawowe muffinki z cynamonem i orzechami Murzynek z kawą Kawowa pianka Ciastka kawowe Ciasto kakaowo-kawowe na jogurcie Moje gotowanie Sernik-tiramisu Torcik piernikowo-serowy My sweet morning Krwawy omlet Paleo Jedzonko Kawa bananowo-kokosowa na zimno Piecz i gotuj z Kardamo Ciasteczka owsiano-kawowe. Pysznostki Świąteczne babeczki z nugatem Red Hot Chili Cake Kakaowe-kawowe ptysie Silver
Moje domowe kucharzeniedodatkiem owoców. Dziś na takie ciacho właśnie zapraszam! Zainspirowana kolejną współpracą z firmą BIELMAR , producentem znanej od lat PALMY , przygotowałam dla Was przepis na fantastyczny sernik bez sera , znany również jako sernik ze śmietany. Dodałam do niego wiśnie z własnego ogrodu – to był fantastyczny pomysł! Wspaniale komponują się ze słodką masą. PALMA sprawdza się idealnie do kruchych(...)ciast! Przetestowałam wielokrotnie! Spróbujcie i Wy! Smacznego! SKŁADNIKI: KRUCHE CIASTO: – mąka pszenna – 230 g – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – cukier puder – 50 g – PALMA ( zimna, z lodówki ) – 125 g – żółtko – 3 szt MASA „ SEROWA” – śmietana kwaśna 18% – 500 g – białko – 3 szt – cukier – 120 g – budyń waniliowy– 40 g OWOCE
Ostra na SłodkoZ myślą o zbliżających się świętach wypróbowałam kilka przepisów na ciasta i dania na tę okazję. W gazetce "101 przepisów
Zakątek rozkoszy kulinarnychCiasto krówka bez pieczenia proponuję każdemu, kto lubi słodkie ciasta oraz smak krówek. Ostatnio mogliście zobaczyć sernik krówkowy , który bardzo przypadł mi do gustu i
Smakołyki Berenikiciasto: 2 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru ½ kostki masła 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko Na masę serową: 1 kg sera na sernik 2/3 szklanki cukru 4 łyżki śmietany 18% ( razem będzie to opakowanie 200g) 4 żółtka 1 jajko ½ łyżki oleju 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ¾ dużej puszki brzoskwiń(...)umieszczamy w misce miksera z końcówką "hak" i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto można również wyrobić ręcznie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim rozprowadzamy ciasto. Mleko (na zimno) mieszamy z opakowaniem budyniu. Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki masy serowej za wyjątkiem mleka. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy mleko i mieszamy szpatułką. Całość wylewamy na ciasto. Masa
Kolizje Smakówszczypta SERNIK: żółtka 5 sztuk, cukier 1/2 szklanki, masło lub margaryna 12 dag, kasza manna 10 dag, proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka, serek homogenizowany 1 kg/wiaderko PIANKA BEZOWA: białka 10 sztuk, cukier puder 3/4 szklanki, budyń czekoladowy 1 opakowanie ciasto kruche zrobiłam w robocie przesiana mąka z proszkiem, żółtka, cukier, sól, sok z cytryny i posiekana zimna palma(...)200C około 30 minut - w tym czasie przygotować piankę z białek białka ubić na sztywno i wsypać powoli cukier ubijając, wsypać budyń czekoladowy ubijając po 30 minutach pieczenia na sernik wlać białka i piec dalej z 25 minut po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na 30 minut całkiem wystudzony sernik przełożyć na talerz sernik
W Mojej Kuchni Lubięktóra sprawia, że sernik smakuje trochę jak delicje pomarańczowe. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 18cm z podwyższonym brzegiem, lub nieco niższy - w tortownicy o średnicy 21cm. Sernik czekoladowy z musem pomarańczowym Składniki: ciasto kruche 80g mąki pszennej 2 łyżki (20g) kakao 50g masła 3 łyżki (30g) cukru pudru 3 łyżki zimnej wody masa serowa 400g gęstego(...)zimna, gdyż w połączeniu z masą serową może utworzyć grudki), miksować tylko do momentu uzyskania masy o jednolitym kolorze - masę serową przelać do tortownicy na ostudzony spód z ciasta kruchego, wyrównać i wstawić do piekarnika - piec 70-80 minut lub do momentu ścięcia się wierzchu sernika (środek może być lekko trzęsący się, lecz nie może być płynny) - sernik pozostawić
Smakołyki BerenikiPascha wielkanocna na zimno pojawiła się w naszym domu dopiero parę lat temu. I przyznam szczerze, że biorąc pod uwagę, jaką zrobiła furorę, nie do końca
Pociąg Do Kuchni