sernik z mlekiem - 2000 przepisów (strona:49/134)

Sernik czekoladowy na zimno z malinami 496

łyżki żelatyny - 100 g czekolady gorzkiej - 100 g czekolady mlecznej - pół szklanki mleka - szklanka malin świeżych lub mrożonych - 1 galaretka malinowa lub wiśniowa Połowę mleka rozpuszczamy z czekoladą w garnku na małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Gdy ostygnie dolewamy resztę mleka. Żółtka ucieramy na puszysto, dodajemy ser twarogowy, czekoladę i żelatynę. Wszystko miksujemy. Białka(...)tortownicy 24-26 cm. Wstawiamy do lodówki aż stężeje. Przygotowujemy galaretkę w/g przepisu, ale dodając mniej o pół szklanki wody, wrzucamy owoce i czekamy aż zacznie stygnąć. Wylewamy na sernik i ponownie chowamy na kilka godzin do lodówki. SMACZNEGO> CMOK

Pasje Jolki
Serniki ryżowe + film 139

mąki pszennej olej do smażenia sok owocowy przepis Do garnka z mlekiem wsypujemy ryż i gotujemy go na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż ryż wchłonie całe mleko i będzie miękki. Następnie do miski przekładamy oddzielone od białek, żółtka i ucieramy je z cukrem. Do utartych żółtek dodajemy wystudzony ryż i całość razem łączymy. Do drugiej miski przeciskamy(...)ryżem i twarogiem. Łyżką formujemy małe placki i smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Serniki podajemy polane sokiem owocowym

Smakowite Dania
Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami 167

kostka (250) masła, lub ewentualnie margaryny 3 budynie (2 czekoladowe, 1 śmietankowy lub waniliowy) 1 szklanka mleka kilka rodzynek Pół tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej Opakowanie orzechów włoskich Puszka kajmaku lub skondensowanego słodzonego mleka w puszcze Jeżeli nie masz gotowego kajmaku należy gotować mleko w puszcze w kąpieli wodnej przez około 4 godziny. Na początek przygotowuję blachę. Wykładam ją dokładnie(...)Musimy uzyskać idealnie gładką masę, którą ciągle mieszamy. Jak już jest gładka jak aksamit wyłączamy na chwilkę kuchenkę i dodajemy garść rodzynek. Do miseczki wsypujemy 3 proszki budyniowe, dolewamy mleko i mieszamy do momentu uzyskania idealnie gładkiej masy. Wlewamy budyń do masy serowej. Dokładnie mieszamy oraz włączamy kuchenkę. Ciągle mieszając masę uzyskujemy krem o konsystencji budyniu. Gorącą masę budyniową wlewamy

Kocham Czekoladę
Półwytrawny sernik w słoiku, z figami i tymiankiem 184

jestem fanką mega słodkich deserów – ten jest bardzo przyjemny, lekko słodki, półwytrawny i bardzo satysfakcjonujący. Połączenie koziego twarożku z figami, jogurtem i twarogiem z mleka krowiego było bardzo trafionym kulinarnym eksperymentem. Dwa opakowania świeżych fig, z czym by je zjeść… Ser kozi to pierwsze skojarzenie, trafione bez pudła, bo z dodatkiem płynnego lawendowego miodu to dla mnie duet perfekcyjny(...)wszystkim jednak charakterystyczny smak tego sera odpowiada, a chciałam zrobić przy okazji kilka porcji deseru – na weekend zapowiedzieli się goście. Jak to wszystko połączyć? Sernik w małych, pojedynczych porcjach okazał się idealnym pomysłem. Szykujemy sobie małe przeźroczyste szklane naczynia – kilka malutkich słoiczków, małe szklane miseczki. Ciastka kruszymy, wrzucamy do malaksera razem z płatkami owsianymi, wlewamy miód i olej kokosowy

Karo in the Kitchen
Malinowa tarta 147

waniliowego bez cukru - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru - 227g masła (temp. pokojowa) - 250g serka mascarpone - opcjonalnie 2 łyżki alkoholu Dodatkowo: - ok. 600g świeżych malin - 2 galaretki malinowe - 700ml wrzątku na dwie galaretki (w chłodne dni można dać więcej wody) Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche i gotujemy budyń. Ja zrobiłam więcej ciasta do sernika jagodowego , więc miałam już gotowe, zamrożone(...)łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki na noc. Gotujemy budyń. Połowę mleka zagotowujemy. W pozostałej części rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy do zgęstnienia bydyniu (trochę trzeba się namachać bo budyń będzie bardzo gęsty, ale taki

mojewypiekiinietylko
Sernik z brzoskwiniami 101

także sernik z wiśniami (link) , czas na wersję z brzoskwiniami. SKŁADNIKI: Ciasto: - 7 dag margaryny do pieczenia - 7 dag cukru - 1 jajo - 1 mały cukier waniliowy - 15 dag mąki - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka - 10 dag cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jaja - 2 żółtka - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki mleka(...)składniki, tj. jaja, żółtka, mleko, olej oraz budyń waniliowy. Masę serową wykładam na ciasto, układam na niej pokrojone na drobne kawałki brzoskwinie, na to wykładam pianę ubitą z dwóch białek, niewielkiej ilości cukru oraz szczypty soli. Piekę ok. 1 godz. 20 minut. w temp. 160'C (pierwsze 30 minut) - 170'C (pozostały czas). Kiedy góra sernika jest już zarumieniona, przykrywam

Wielopokoleniowo
Sernik na krakersach 180

sposób kiedy nie mamy herbatników.   Składniki na sernik:   5 jajek 2 opakowania krakersów solonych po 150 g Cukry Nyskie 1 kg mielonego twarogu zmielonego trzykrotnie ( Tłusty) 1 kostka masła 1 szklanka cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: czekolada mleczna 200 g mleko 3 łyżki wiórka kokosowa 50 gram Wykonanie: Jaja(...)kruszyłam ich dałam prosto z opakowania, z drugiego dałam połowę). Przekładamy masę serową na krakersy.Pieczemy w 190 stopniach przez 15 minut( na dno formy wstawiamy naczynie z wodą, sernik będzie taki delikatny). Po 15 minutach zmieszamy do 170 stopni i pieczemy jeszcze godzinę.Po upieczeniu polewamy sernik czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi         W grudniu

Różowa kuchnia
Sernik na zimno 204

pieczonego sernika. Ma tez inny smak, ktory ja osobiscie bardzo lubie. Najbardziej smakuje mi gdy nie jest tak mocno sztywny, dlatego zawsze przed podaniem wyciagam go wczesniej z lodowki. Uwazam, ze tak mocno schlodzony wcale nie jest dobry. skladniki: 1 szklanka cukru 6 zoltek 1 maslo 250g 3 serki homogenizowane po 200 g 3 lyzki zelatyny 1 szklanka mleka(...)mleka, druga polowe mleka podgrzac, a nastepnie dolac do zelatyny i dokladnie wymieszac az do jej rozpuszczenia.Zoltka ubic z cukrem i maslem, dodac do masy serki i rozrobiona zelatyne. Dokladnie wymieszac.1/3 masy odlac do osobnej miski, dodac 1 lyzke kakao i wymieszac.Tortownice wylozyc folia aluminiowa.Najpierw na tortownice wylewamy ciemna mase, nastepnie jasna i odstawiamy sernik do lodowki do zastygniecia

Przysmaki Karolki
Pokrzywowe naleśniki z brokułem i serem 215

składniki: ciasto naleśnikowe 50 g młodych listków pokrzywy 2 szklanki mleka 1 szklanka wody ok 3 szklanek mąki pszennej 2 łyżki śmietny 18 % 2 łyżki oleju 1 jajko duża szczypta soli farsz brokułowo-serowy 2 brokuły (nieduże po 500 g) ok 400 g zmielonego białego sera ( jak na sernik) 1 duży ząbek czosnku sól,pieprz Brokuły podzielić na różyczki(...)wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na kilkanaście minut aby smaki się przegryzły. Przygotować ciasto naleśnikowe. Listki pokrzywy dokładnie opłukać i przełożyć do rozdrabniacza. Wlać pół szklanki mleka i wszystko zmiksować (tak jak koktajl). Do miski wlać pozostałe mleko i wodę, dodać zmiksowane pokrzywy. Dodać jajko, śmietanę, olej oraz mąkę i wymieszać aby wszystkie składniki się połączyły. Ciasto

Monia miesza i gotuje
Najpyszniejsze ciasto - sernik rosa. 105

szklanki mleka) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystko razem zmiksować. Powstanie wodnista masa - taka właśnie ma być. Wylać na wyłożone na blachę ciasto. (czyli pieczemy ciasto 45 minut, następnie dodajemy pianę z białek i zapiekamy jeszcze 15 minut - do pełnej godziny) Z pozostałych 8 białek zrobić pianę, dodać do niej 1/2 szklanki cukru, wyłożyć na sernik 15 minut przed

My World by Dagmara Rek
Sernik gotowany 420

Sekretem na pewno jest tu użyty rodzaj sera "Mój ulubiony" - jak dla mnie najlepszy ser do serników :) Składniki: 1 kg sera w wiaderku "Mój ulubiony", 4 jajka, 2 budynie waniliowe b/c, 16 g cukru wanilinowego, 200 g masła, 1 szklanka cukru, 200 ml mleka, ok. 300 g herbatników Cukry Nyskie. Przygotowanie:  W garnku o grubym dnie rozpuszczamy masło, dodajemy

Aga w kuchni
SERNIK ŁACIATEK 176

planach miał być sernik na murzynku, a wyszedł murzynek na serniku ;) Lekkie ciasto murzynkowe wypłynęło nad masę serową i tak oto powstało to ciasto.    SKŁADNIKI Murzynek: forma o wymiarach 21x26 cm ½ kostki masła, ½ szkl. cukru, 6 łyżek mleka, 2 łyżki kakao, ¾ szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka Masa serowa: 500 g twarogu, 3 jajka

słodki bratek
Pastéis de nata w wersji wegańskiej czyli portugalskie ciastka z budyniem 206

zyskuje zupełnie inną fakturę, a już na drugi dzień, po przechowaniu w lodówce smakują jak sernik. ps. Podobno w Portugalczycy jedzą te ciacha na gorąco już od śniadania- wcale się im nie dziwię. Składniki na 6-12 ciastek: opakowanie ciasta francuskiego puszka mleka kokosowego 2 średniej wielkości banany 3 łyżki mąki kukurydzianej (80 g) 3 łyżki cukru najlepiej trzcinowego

greenscarf
Sernik bananowy z chia 351

Pyszny sernik na zimno z kawałkami bananów i nasionami chia. Doskonały na upalne, letnie dni. Składniki 1,5 szkl pokruszonych biszkoptów lub herbatników 60 g masła 500 ml mleka 5 łyżek nasion chia 800 g serka o naturalnym smaku 3 banany … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pascha wielkanocna 117

Pascha to wielkanocny tradycyjny sernik na zimno, wywodzący się ze Wschodu, z Rosji i Ukrainy. Przygotowany jest z białego sera ucieranego z cukrem i żółtkami. Według klasycznego przepisu paschę przygotowywało się mleka, które gotowało się ze śmietaną, tak powstawał ser, który był bazą paschy. Ja poszłam trochę na skróty i przygotowałam paschę z gotowego sera. Pascha wielkanocna Czas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania